Zobacz temat - [MG ZR 160 1.8vvc] stuki w przednim zawieszeniu

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR 160 1.8vvc] stuki w przednim zawieszeniu

rieger - Nie Sie 22, 2010 18:03
Temat postu: [MG ZR 160 1.8vvc] stuki w przednim zawieszeniu
Witam, problem mam nastepujacy a wlasciwie wg mnie to dwa problemy:
1. cofam sobie,skrecam kola i slysze "puk";P, prostuje ruszam do przodu i znowu "puk" tak jakby cos wrocilo na swoje miejsce, potem w czasie dalszej jazdy ten dzwiek nie wystepuje.
2. podczas jazdy cos jakby stuka w kole i nasila sie ze wzrostem predkosci, jest to taki gluchy stuk, raz glosniej raz ciszej nie mam pojecia co to moze byc (lozysko?)
Czy ktos ma moze jakis pomysl co to za diabel tam siedzi??;D

wielkiyo - Nie Sie 22, 2010 20:38

Co do pierwszego problemu to mam identycznie, tyko u mnie pojawilo sie to po zmianie komponentow zawieszenia z gumowych na poliuretanowe. Strasznie mnie to denerwowalo ale 3 roznych mechanikow podobno dokladnie sprawdzilo zawieszenie i nic nie znalezli. Wiem tylko, ze nie wplywa to w zadnym stopniu na prowadzenie auta.
Drugi problem to raczej lozysko.

rieger - Nie Sie 22, 2010 21:23

Mnie tez sie wydaje ze nie ma wplywu ale jest to strasznie irytujace a nawet pokusilbym sie o stwierdzenie wku..rzajace :mrgreen: chcialbym jednak sie tego pozbyc a jak bylem u paru mechanikow to oni sa jak lekarze na panstwowce , kazdy inna chorobe wykryje heheh.
Tez obstawiam lozysko chociaz nie ukrywam ze marny ze mnie mechanik wiec nawet nie pcham lap do zerki, ale czy ktos wie czy jest tam jeszcze jakis element ktory moze taki dzwiek wydawac?? w tygodniu chce wstawic auto na warsztat a nie chcialbym zeby mi wymieniali niepotrzebne czesci ;P