|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R220 sd 97r] brak elektryki całej
Koty3 - Pią Sie 27, 2010 17:35 Temat postu: [R220 sd 97r] brak elektryki całej Pomocy, Roverek umiera podczas jazdy. Podczas ruszania, jazdy w R potrafi zniknąć CAŁA elektyka. Nie świecą awaryjne, nie kręci nic dosłownie. Świecą sie tylko kontrolki oleju i akumulatora i to nawet po wyjęciu kluczyka. Po zdjęciu klemy z akumulatora wraca do normy. Własnie wróciłem od elektryka, który poizolował mi poprzecierane kable w taśmie klapy, bo myślałem że tam tkwi problem. Pomóżcie
azer - Pią Sie 27, 2010 17:38
wg mnie masa przerwana
[ Dodano: Pią Sie 27, 2010 18:38 ]
ale to elektryk chyba powinien wiedzieć/sprawdzić
Koty3 - Pią Sie 27, 2010 17:44
Ale ja wróciłem od elektyka o własnych roverkowych siłach. Bezpieczniki wszystkie OK. No i jeżdzę. Ale jak gaśnie to na całego. Tak jak pisałem nawet awaryjnych włączyć nie mogę.
azer - Pią Sie 27, 2010 17:45
silnik też gaśnie?
nadal sugeruje mase do sprawdzenia!
BetJar - Pią Sie 27, 2010 22:19
Cytat: | Pomocy, rowerek umiera... | Koty3 napisał/a: | ...rowerkowych siłach |
Przez V pisz bo nie wiem czy dynamo, czy łańcuch nawala.
Remigiusz - Pią Sie 27, 2010 22:20
Masa i jeszcze raz masa Sprawdz klemy do karoseri oraz pod skrzynie biego co idzie od bateri na 90% bedzie gdzies z korrodowany przewod. lub podciagnil nowe kable i problem zniknie
Ja tak mialem nie dawno w 25 ale nie byla to winna kabla tylko klemy bo mi spadala z baterii i auto gaslo na swiatlach i brak awaryjnych i to jeszcze w ncz
Koty3 - Nie Sie 29, 2010 21:50
azer, Remi55, dziękuję Tak jak sugerowaliście masa. Przewód, mimo iż wyglądał dobrze był do przeczyszczenia. A teraz elektryk za informację niech wymienia gratis
|
|