|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Fotele- brak podgrzewania siedzenia
dzieju - Pią Sie 27, 2010 20:32 Temat postu: [R75] Fotele- brak podgrzewania siedzenia Bry
Wiec przygod czesc dalsza jako ze nic poważnego sie z autem nie dzieje to zajmuje sie pierdolami
Nie dziala mi podgrzewanie kierowcy siedzenia wiec zerknąwszy pod dupkę i oto co znalazlem
Prosze o pomoc w zidentyfikowaniu opisanych kabelkow i pomoc w tej sprawie .
Fotel ma pamiec ustawienia . M 1 2 3
Rover 75 1999r Automat V6 2.0
Oto fotki
kabelki
1 i nie wiem co to jest zupelnie nie ma gdzie tego wtyknac
2 Kabelek ten idzie na plecy fotela
3 Wydaje mi sie ze ten kabelek to wychodzi z wiazki kabli i pojawia sie tam napiecie kolo 5V jak wlacze podgrzewanie wiec pewnie to zasilanie
Fotel sam w sobie dziala leketronika cala tylko nie podgrzewa
dukat11 - Pią Sie 27, 2010 20:46
dzieju, myślę, że powinieneś ściągnąć sobie RAVE (link poniżej), tam są schematy elektryczne, opisy wtyczek i zasady działania. Myślę że jak próbujesz grzebać w aucie to Rave odpowie na większość pytań.
http://forum.roverki.eu/v...p=501893#501893
dzieju - Pią Sie 27, 2010 20:48
wiem ale nie moge odpalic Rave pisze mi ze cos tam mam przedawnione a date cofam jak nakazane
Windows 7 i Vista
dukat11 - Pią Sie 27, 2010 20:51
Cofasz do 2001 i powinno działać. Jak coś to uruchom w trybie zgodności z XP (win7 ma taką opcję) U mnie pod Win7 działała bez problemu.
dzieju - Pią Sie 27, 2010 21:02
No nic zassam go jeszcze raz tylko to troche potrwa bo to rapidshare i 3 pliki
dukat11 - Pią Sie 27, 2010 21:08
Tyle że ja to wypakowałem na dysk i startuje ręcznie
dzieju - Pią Sie 27, 2010 21:11
nic nie ma
wzuc do mnie jak by co wrzuta.woox.pl
dukat11 - Pią Sie 27, 2010 21:17
http://wrzuta.woox.pl/galerie/2494.jpg
dzieju - Pią Sie 27, 2010 21:23
dzieki ale zamota jakies foto by sie przydalo podobnego fotela
dukat11 - Pią Sie 27, 2010 21:30
dzieju napisał/a: | dzieki ale zamota jakies foto by sie przydalo podobnego fotela |
Spokojnie olej większość. Podgrzewanie znajduje się w dolnej części i nie ma nic wspólnego z regulacją pozycji. Przewody powinny być w kolorach żółtym i pomarańczowo-białym
dzieju - Pią Sie 27, 2010 22:46
Zauwazylem ... ale na tych fotkach to odczytac nic sie nie da a kolory sa nie jasne
A podgrzewane jest siedzisko czy plecy rowniez ?
dukat11 - Pią Sie 27, 2010 22:49
dzieju napisał/a: | A podgrzewane jest siedzisko czy plecy rowniez ? |
Tylko siedzisko. Czasem się zdarza że siada przyłącze do maty. Było o tym na forum poszukaj
dzieju - Nie Sie 29, 2010 21:46
Udalo mi sie odpalic w domu na windows 7 poszlo
No i niestety albo stety podgrzewane jest siedzisko i plecy
Zajme sie siedzeniem to porobie fotki ...
Zrobilem zamek
maryba - Czw Wrz 16, 2010 17:25
rozbierał ktoś fotel ? są jakieś fotki - potrzebuje przeciągnąc kabel od dołu i wyjśc obok miejsca gdzie wkłąda sie zagłówek - brakuje mi 10 cm zeby to wcisnąc od dołu - mogę spróbować od góry ale jak bym widział jak to jest pod tapicerką byłoby łatwiej
dzieju - Nie Wrz 19, 2010 15:19
Jeszcze tego nie robiłem lada dzień będę robił to zrobię fotki zima idzie
maryba - Nie Wrz 19, 2010 15:54
już rozebrałem i fotki nawet zrobiłem myslę że niedługo się pojawią z opisem - teraz czekam na wenę i spadek gorączki - bo mnie chyba grypka bierze po grzybach
Kamil79 - Pon Wrz 20, 2010 06:52
http://forum.roverki.eu/v...e+fotele+solved
Sprawdź jeszcze wtyczki które masz pokazane w Rave, u mnie były poprzepalane, i musiałem je wymienić.
dzieju - Nie Sty 23, 2011 00:17
Moze jutro uda mi sie to zrobic : /
[ Dodano: Nie Sty 23, 2011 00:17 ]
Zrobilem u siebie mialem popalone wtyczki grzalek ..
Grzalki trzeba spiac szeregowo Plecy i pupa.
Pozdro .
maryba - Nie Sty 23, 2011 19:32
czyli to proste jak kontrukcja cepa. włączasz i powinno grzać zarówno plecy jak i siedzisko - i nie ma takiej opcji żeby grzało jak ktoś siedzi (choć takie głosy na forum były).
Lysol - Nie Sty 23, 2011 20:02
Jak to nie ma opcji żeby grzało jak ktoś siedzi??? u mnie normalnie podgrzewa siedzenia podczas jazdy.
maryba - Nie Sty 23, 2011 20:18
Lysol napisał/a: | Jak to nie ma opcji żeby grzało jak ktoś siedzi??? u mnie normalnie podgrzewa siedzenia podczas jazdy. |
może źle napisałem. chodziło mi o to że gdzieś były wypowiedzi na forum że grzeje tylko wtedy gdy ktoś siedzi.
ale wyglada na to że to zawsze powinno grzać kiedy tylko włącznik właczymy
MiReK - Wto Lut 22, 2011 08:48
maryba napisał/a: | grzeje tylko wtedy gdy ktoś siedzi. |
U mnie właśnie tak jest.
maryba - Nie Paź 02, 2011 23:41
odświeżam temat ,. bo mi też nie grzeje ,
to co udało mi sie sprawidzić to wychodzi na to ze przewód od zasilania jest jeden , włączenie ogrzewania pokazywało mi jakies 3 z kawałkeim Volta ( pownno byc 12 V?) obwód nie byl przerwany - bo wskazywało - nie wiem czy dobrze pamiętam 1 z kawałkiem ohma.
Być moze miałem słabe baterie w mierniku - a moze faktycznie było 3 V i cos jest nie halo?
VMatas - Pon Paź 03, 2011 06:21
Na obu siedzeniach tak samo - 3V
maryba - Pon Paź 03, 2011 06:42
VMatas napisał/a: | Na obu siedzeniach tak samo - 3V |
na jednym .. miałem za mało czasu i zbyt sparatańskie warunku ( na działce) by sprawdzic dwa fotele- pewnie sie jesze zabiorę do tego w tym tyg. po wymianie bateri w mierniku
VMatas - Pon Paź 03, 2011 06:47
Przy okazji zamień przyciski miejscami i sprawdź. Może to być wina przycisku - tam trochę elektroniki w nim jest U mnie było tak, że nie grzało siedzenia pasażera dopóki w aucie było zimno, a przycisk niby się załączał.. Jak auto się nagrzewało to zaczynało grzać - tylko komu to było wtedy potrzebne
haszczyc - Nie Paź 09, 2011 17:32
hmm przychodzą chłodne dni i niestety zauważyłem że nie podgrzewanie foteli mi nie działa... załączam przycisk świeci ale fotel dalej nie grzeje... pytanie jak się dobrać do tych kabelków jak się ma skórzane fotele?
longer86 - Nie Paź 09, 2011 17:55
haszczyc napisał/a: | pytanie jak się dobrać do tych kabelków jak się ma skórzane fotele? |
fotel podnieś w górę maksymalnie jak się da, sprawdź czy po włączeniu przycisku jest zasilanie na przewodach od grzania foteli, jeśli jest to sprawdz miernikiem czy jest przejście na matach, mogły sie poprzecierać w miejscu gdzie przechodzą przez fotel.
Lub też oderwać przy termostacie (kostka przy macie w siedzisku).
rozbieranie fotela jest opisane na forum tak samo jak problem z termostatem.
http://forum.roverki.eu/v...p=407932#407932
|
|