|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Tarcze klocki i czujniki i amorki
dzieju - Pon Wrz 06, 2010 21:01 Temat postu: [R75] Tarcze klocki i czujniki i amorki Panowie dzis pani mi zaproponowala takowe czesci
Amortyzatory tyl - KYB - 138zl.
Tarcze
tyl : Jurid - 112zl.
przod : TRW - 127zl.
Klocki nie wiem jakie nie podala mi modelu cena 37zl. i czujniki po 35zl.
Co byscie zmienili lub ewentualnie jakie klocki do ktorych tarcz .
Pozdrawiam dzieki ..
kris-tofer - Pon Wrz 06, 2010 21:50
Amortyzatory Delphi -szły na pierwszy montaż
Tarcze Mintex - podobno są dobre
Klocki TRW piszczą i pylą, za to hamują Lucas są też OK i Mintex
apples - Wto Wrz 07, 2010 12:09
dzieju napisał/a: | Amortyzatory tyl - KYB - 138zl. | dukat11 ma założone. Zapytaj jego. Możesz poszukać również Kagera. W pudełku Kagera często jest Delphi lub coś markowego. dzieju napisał/a: | tyl : Jurid - 112zl.
przod : TRW - 127zl. | OK dzieju napisał/a: | Klocki nie wiem jakie nie podala mi modelu cena 37zl. | Kup takie same jak tarcze lub coś znanego. Klocki "no name" nie są dobrym wyborem dla auta które waży 1600kg. Temat o tarczach i klockach http://forum.roverki.eu/v...p=431616#431616
kris-tofer napisał/a: | TRW |
kris-tofer napisał/a: | Lucas są też OK | To jedno i to samo. Klocki i tarcze znakowane są jako TRW kris-tofer napisał/a: | Mintex | U mnie przednie klocki piszczą.
longas - Wto Wrz 07, 2010 12:46
ja mam racze trw i klocki ate.....dobry zestaw, bo nic mi nie piszczy, trze itp....
dzieju - Wto Wrz 07, 2010 14:12
Wiec tak ... bardzo mnie cislo bo sie jezdzic nie dalo wiec kupilem to co miala na miejscu amortyzator tyl TRW 152zl. w EDPOLU w czestochowie .
Co do tarcz zakupie tak jak zaproponowala czyli Jurid i TRW no i co wiecej zdam relacje jak by piszczaly itd. ...
Czy jest sens wymieniac amortyzatory i tarcze na przód skoro sa dobre ? amorki 77% sprawnosci tarcze podobno po ogledzinach ok i klocki rowniez .
apples - Wto Wrz 07, 2010 15:04
dzieju napisał/a: | na miejscu amortyzator tyl | Wymieniłeś 1 sztukę? dzieju napisał/a: | Czy jest sens wymieniac amortyzatory i tarcze na przód skoro sa dobre ? amorki 77% sprawnosci tarcze podobno po ogledzinach ok i klocki rowniez . | Nie ma sensu i potrzeby.
dzieju - Wto Wrz 07, 2010 15:42
nie no parami sie wymienia ale plus dla ciebie za dociekliwosc ktos mogl by zrobic blad i zostawic nowy silny ze starym slabym i auto by nosilo
apples - Wto Wrz 07, 2010 16:10
dzieju napisał/a: | nie no parami | Już myślałem dzieju napisał/a: | ktos mogl by zrobic blad i zostawic nowy silny ze starym slabym i auto by nosilo | Dokładnie.
dukat11 - Wto Wrz 07, 2010 16:25
apples napisał/a: | dukat11 ma założone. Zapytaj jego. Możesz poszukać również Kagera. W pudełku Kagera często jest Delphi lub coś markowego. |
Mam i jak już pisałem jak dla mnie to trochę za twarde ale może to złudzenie. Trochę się ułożyły ale i tak bardziej mi się podobało na fabrycznych Delphi
|
|