|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 1.4Si 16V `99r]Wybita boczna szyba
leszczyna - Pią Wrz 10, 2010 21:49 Temat postu: [R200 1.4Si 16V `99r]Wybita boczna szyba Dzisiaj jadąc z małej wycieczki miałem wątpliwą przyjemność spotkać się z wariatem drogowym, o włos uniknąłem czołówki. Rezultatem tego spotkania była utrata własnego lusterka bocznego, które dodatkowo rozbiło mi szybę boczną od strony kierowcy. Wariat niestety zwiał tak szybko, że nie zdążyłem zapisać numerów rejestracyjnych. Ale do rzeczy. Jaka jest cena takiej szyby? Czy ktoś w R200 wymieniał taką szybę samodzielnie? Czy jest sens wymieniać samodzielnie czy lepiej oddać do profesjonalnego warsztatu? Z góry dziękuję za każdą podpowiedź.
pajakVi - Pią Wrz 10, 2010 22:01
Szyba ok 50 100 zł używka.
Wymiana z 1h. Prosta sprawa kilka śrub i zatrzasków, tylko uważaj żebyś nowej nie pobił przy zakładaniu.
leszczyna - Pią Wrz 10, 2010 22:18
50-100 pln to nie tak dużo, tylko znaleźć taką szybę na moim terenie będzie raczej trudno, mało szrotów, a części do R200 jak na lekarstwo, po za tym jak się już coś znajdzie to kompletnie się nie znają, a sprowadzanie używki chyba się nie opłaca. Pozostaje firma zajmująca się szybami, tylko ile oni mogą skasować?
pajakVi - Pią Wrz 10, 2010 22:33
ja bym zamowil za 50zl na allegro, wysylka ze 20zl i godzina roboty i masz zrobione. warsztat policzy ci pewnie ze 100 za wymiane i nie bedziesz mial auta z dzien. A nowa szyba to niewiem czy jest do dostania, poszukaj
azor77 - Sob Wrz 11, 2010 02:27
leszczyna, mam taką szybkę, została mi po wymianie drzwi tylnych lewych po przygodzie na parkingu. Kupiłem wtedy całe kompletne drzwi z szybami, szyby przełożyłem ze swojego stare bo miałem przyciemniane a te mi zostały, więc powinna być okej.
sory raczej nie podejdzie, pospieszyłem się do drzwi kierowcy i pasażera są inne
|
|