|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - [R200/25/ZR] pomysł na mocowanie skrzyni
memphisto - Pon Wrz 13, 2010 16:46 Temat postu: [R200/25/ZR] pomysł na mocowanie skrzyni Ma ktoś pomysł jak przymocować skrzynię w bagażniku ?
Obiłem ją na nowo całą i teraz wygląda jak oryginalna
Dodatkowo posprzątałem bagażnik i jak skręcam za mocno / za szybko wchodzę w zakręt to ta skrzynia mi się kolebie i:
albo wali jak głupia co chwilę w lewo, albo leci na twarz w prawo
Nie planuję ponownie zaśmiecać bagażnik i chciałbym ją jakoś sensownie przymocować, a kompletnie nie mam pomysłu jak. Jak przykleiłem ją patexem to jak walneła to całą wykładzinę bagażnika oderwała od tej takiej deseczki na szczeście patex przykleił wykładzinę spowrotem ale skrzynka dalej się kolebie
greg-si - Pon Wrz 13, 2010 16:52
rzepy zdają zazwyczaj egzamin
imejdz - Pon Wrz 13, 2010 16:56
http://forum.roverki.eu/v...er=asc&start=20
Arcik napisał/a: | imejdz napisał/a: | Arcik, mam pytanie, do czego przymocowałeś skrzynie tymi pasami w bagażniku? bo w najbliższym czasie przymierzam się do zakupu jakiegoś głośnika basowego i rozmyślam powoli na montażu i mocowaniu żeby mi nie latał po bagażniku |
Ja przywiercilem kwalki blaszki ( byly razem ze skrzynia w zestawie) do foteli, tymi pasami owinelem skrzynie i mocno sciagnelem. Trzyma sie bez problemu |
memphisto - Pon Wrz 13, 2010 17:06
dobry patent ale właśnie jak skrzynia stoi tak jak u niego, a u mnie jest inaczej, a do karoserii raczej nie będę wiercił
imejdz - Pon Wrz 13, 2010 17:10
koniecznie musi stać bokiem? chyba że to kwestia miejsca, to może posprzątaj bagażnik to zobaczysz że on całkiem pojemny się wydaje
memphisto - Pon Wrz 13, 2010 17:26
w 1 poście napisałem, że posprzątałem i ten syf, trzymał skrzynkę i się nie kolebała.
A dlatego chcę/muszę mieć tak jak teraz stoi, bo co 2 dni klapuję tylną kanapę (to większe opieradło i skrzynka musi niestety tak stać
Arcik - Pon Wrz 13, 2010 18:03
memphisto, a jakys przymocowal ja tak ja mam tyle ze do podlogi??
Powinno sie tez trzymac jakys chwycil pasy przez ta deseczke. U mnie z tymi pasami jest lala latwo, szybko sie je sciaga i jak narazie same nigdy nie puscily
Krzysi3k - Pon Wrz 13, 2010 18:50
greg-si napisał/a: | rzepy zdają zazwyczaj egzamin |
Potwierdzam Mam na rzepy
memphisto - Pon Wrz 13, 2010 21:15
a co to są za rzepy koledzy ?
Arcik napisał/a: | memphisto, a jakys przymocowal ja tak ja mam tyle ze do podlogi?? |
No jak nic lepszego nie wymyślę, to będę wiercił w podłodze
Arcik - Pon Wrz 13, 2010 21:24
no to chyba najlepszy sposob bedzie, pasy zawsze bedziesz mogl sciagnac, a skrzynia raczej nie powinna sie wyslizgnac z nich
zalezy jeszcze jak bedziesz w te zakrety wchodzil
Krzysi3k - Pon Wrz 13, 2010 21:30
Kupujesz na allegro rzepy normalnie na metry
Tą taką szorstką strone do dołu skrzyni przyczepiasz, a ona przykleja się ładnie do wykładziny
I tyle.
[ Dodano: Pon Wrz 13, 2010 22:30 ]
Arcik, ja ostro w zakręty wchodze i skrzynia na rzepach ani drgnie
Arcik - Pon Wrz 13, 2010 21:44
Cytat: | Arcik, ja ostro w zakręty wchodze i skrzynia na rzepach ani drgnie |
hehe ja to samo nie wiem jakby ta moja sie na rzepach trzymala, moze dalo by rade tyle ze ona 15kg prawie wazy i chyba by sie nie utrzymala:razz:
memphisto - Pon Wrz 13, 2010 22:07
Krzysi3k, ile tego rzepu ? cały dół obkleić ? czy tylko ranty ? czy im więcej tym lepiej ?
Krzysi3k - Wto Wrz 14, 2010 10:10
memphisto, ja ranty obkleiłem i jest super
|
|