Zobacz temat - [r 25 2005 2.0 iTD] Montaż halogenów / pytania

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r 25 2005 2.0 iTD] Montaż halogenów / pytania

najnowszy85 - Wto Paź 12, 2010 18:57
Temat postu: [r 25 2005 2.0 iTD] Montaż halogenów / pytania
Witam ! Jak w temacie wyżej ... mam parę pytań związanych z tym że chce sobie założyć halogeny . O ile pamiętam , rozmawiałem chłopakami na spocie i powiedzieli mi , że żeby wszystko się udało to muszę kupić :
1 halogeny ,
2 włącznik do halogenów ,
+ reset test bookiem ,
i powinienem się cieszyć z palących się świateł .
Halogeny mam upatrzone ( żarówka H11 ) , przycisk kupiony TYLKO ŻE W MIEJSCU GDZIE MA BYĆ ON ZAMONTOWANY NIE MA NIC ?? ?? to znaczny nie ma żadnej wiązki pod którą można by podpiąć ..... w zderzaku kostki są ..... proszę o jakieś rady , czy to wogóle bedzie działać ?? ?

des - Wto Paź 12, 2010 19:06

Potrzebujesz jeszcze przekaźnika, choć z drugiej strony jeśli masz pociągnięte kable przy zderzaku to przekaźnik chyba jest. Pozostaje Ci więc pociągnąć kable od przycisku do przekaźnika Chyba jakoś tak to szło.

Reset testbookiem chyba nie jest potrzebny, przecież tu nie ma żadnej ingerencji w komputer więc po co go podłączać?

darek_wp - Wto Paź 12, 2010 19:09

W najprostszym przypadku jeśli jest instalacja wystarczy się do niej podłączyć. W drugim przypadku gdy instalacji nie ma trzeba pociągnąc przewody od nowych swiateł do przekaźnika (najlepiej zamontować go pod maską) i od przekaźnika do wyłącznika w kabinie. Później tylko podłączenie zasilania halogenów (np z aku - przez bezpiecznik oczywiście) i podłączenie zasilania przekaźnika (powinno być sprzężone ze światłami mijania). To tyle. Nie trzeba nic więcej zmieniać czy resetować.
Remigiusz - Wto Paź 12, 2010 19:53

najnowszy85, W R25 jest już instalacja pod wszystko podciągnięta. A wtyczka na pewno jest tylko spadła za konsole środkową, albo to byla zielona albo niebieska wtyczka już nie pamietam. Ja u siebie w R25 dokładałem halogeny od 220 i wystarczyło tylko z przodu zamontować halogeny + dokupić zaślepki do R 25 bo od 220 nie pasują. Kupic przekaźnik do puszki bezpieczników (taki mały jak od klimy) i wsadzić wtyczkę i that's it :wink: 20min roboty to jest :wink:

Tylko ty masz w sumie R25 z 2005 roku to jeszcze odblokować trzeba to na testbooku :/ Ale reszta jest jak pisałem wyżej.

najnowszy85 - Wto Paź 12, 2010 20:09

ok dzięki , teraz już wszystko wiem . Pozdrawiam
Mariusz418 - Wto Paź 12, 2010 20:50

witam

trzeba wlozyc halogeny i przekazni wlacznik , no i w wersji 2004-2005 wlaczyc testerem

pozdrawiam

mmzz23 - Sro Sty 20, 2016 19:32

Podpowiecie gdzie można takie halogeny włączyć? Koniecznie testbook? czy może zwykły mechanik da radę?