|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Zimny nawiew z tylnych kratek
gogo - Wto Paź 26, 2010 18:44 Temat postu: [R75] Zimny nawiew z tylnych kratek Witam od 2 tygodni posiadam Rovera 75 i zauważyłem że z tylnich nawiewów leci cały czas zimne powietrze niezależnie od tego jak wysoka temperatura jest ustawiona na sterowniku. Czy to jest normalne?
I drugie moje pytanie jest odnośnie nawigacji jak ją uruchomić bo na panelu nie widzę żadnego przycisku od tego a mam nawigację z tym dużym wyświetlaczem. W bagażniku jest urządzenie do map na płyty ale wcześniejszy właściciel mówił że włożył piracką mapę i nie chce mu jej oddać i ja też za cholerę nie mogę jej ze środka wyciągnąć.
Trzecia rzecz to dziwne buczenie po wyłączeniu auta przez jakieś 3 minuty potem przestaje ,chyba że otworzę któreś z drzwi albo bagażnik to znowu przez jakieś 2-4 minuty buczy. Przypomina to trochę buczenie świetlówki. Dochodzi to gdzieś z tylnej części auta. To normalne?
Z góry dziękuję.
driftdreamer - Wto Paź 26, 2010 19:08
gogo napisał/a: | Witam od 2 tygodni posiadam Rovera 75 i zauważyłem że z tylnich nawiewów leci cały czas zimne powietrze niezależnie od tego jak wysoka temperatura jest ustawiona na sterowniku. Czy to jest normalne? |
Tak to normalne, czytałem kiedyś o tym na forum i ktoś pisał że to normalne i że najlepiej na okres zimowy poprostu zamknąć nawiew.
gogo napisał/a: | I drugie moje pytanie jest odnośnie nawigacji |
Na ten temat sie nie wypowiadam gdyż nie mam pojęcia w moim r416 nie ma nawigacji:D.
gogo napisał/a: | Dochodzi to gdzieś z tylnej części auta. To normalne? |
raczej nie. a może ma to coś w spólnego z tym urządzeniem do map i z ta plyta ktorej nie chce oddac..
Marek_75 - Wto Paź 26, 2010 22:47
gogo napisał/a: | z tylnich nawiewów leci cały czas zimne powietrze |
Jeśli masz na myśli kratkę między fotelami to tak powinno być. Nawiewy ciepłego powietrza na tylną kanapę skierowane są na nogi pasażerów (są pod przednimi fotelami).
Tak samo jest w przedniej części auta. kratki na twarz chłodzą a ciepłe powietrze idzie na nogi. To nawet ma swoja logikę ...
gogo napisał/a: | odnośnie nawigacji jak ją uruchomić |
pokrętła się przyciskają
gogo napisał/a: | dziwne buczenie |
Z tego co pamiętam to we wnęce koła zapasowego znajduje się tuner tv którego wentylator czy jakiś inny element burczy.
|
|