|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 25 1.4i 2000r] wymiana pompki paliwa
poziczek - Pią Paź 29, 2010 15:37 Temat postu: [Rover 25 1.4i 2000r] wymiana pompki paliwa Czy aby wymienic pompke paliwa w Rover 25 musze zdjac zbiornik? Gdzie jest umieszczona pompka?
Ile czasowo to zajmuje?
Pytam bo zatankowalem ostanio bak do pelna i pompka mi glosno chodzi (slychac ja w kabinie) nie wiem czy to wina paliwa czy tez pompka juz umiera.
Moze jakas wskazowka.
Dziekuje.
colin1983 - Pią Paź 29, 2010 16:15
poziczek napisał/a: | Czy aby wymienic pompke paliwa w Rover 25 musze zdjac zbiornik? | nie jestem pewnien ale chyba tak np w 200 jest taka potrzeba
poziczek napisał/a: | Gdzie jest umieszczona pompka? | pompka jest umieszczona w zbiorniku po lewej stronie zaraz za tylnym kołem powinienieś zobaczyć kable do niej idące
Cytat: | Ile czasowo to zajmuje? | to zależy czy masz dostęp do kanału, czy zbiornik pełny
poziczek napisał/a: | Pytam bo zatankowalem ostanio bak do pelna i pompka mi glosno chodzi (slychac ja w kabinie) nie wiem czy to wina paliwa czy tez pompka juz umiera. | aporo głośnej pracy to kiedy dokładnie to słychać czy tylko kiedy przekręcasz kluczyk czy cały czas jeśli tylko podczas przekręcania kluczyka to normalny objaw
Vesper416 - Sob Paź 30, 2010 10:05
Jak nie masz kanały a masz bak pełny to ściągaj paliwo bo nie dasz rady. Ja bez kanału na cegłach męczyłem się w sumie ze 4-5h ściągnąć to nie problem ale podwiesić go samemu i przykręcić to jest prawdziwa sztuka.
poziczek - Sob Paź 30, 2010 14:53
colin1983 napisał/a: | poziczek napisał/a: | Czy aby wymienic pompke paliwa w Rover 25 musze zdjac zbiornik? | nie jestem pewnien ale chyba tak np w 200 jest taka potrzeba
poziczek napisał/a: | Gdzie jest umieszczona pompka? | pompka jest umieszczona w zbiorniku po lewej stronie zaraz za tylnym kołem powinienieś zobaczyć kable do niej idące
Cytat: | Ile czasowo to zajmuje? | to zależy czy masz dostęp do kanału, czy zbiornik pełny
poziczek napisał/a: | Pytam bo zatankowalem ostanio bak do pelna i pompka mi glosno chodzi (slychac ja w kabinie) nie wiem czy to wina paliwa czy tez pompka juz umiera. | aporo głośnej pracy to kiedy dokładnie to słychać czy tylko kiedy przekręcasz kluczyk czy cały czas jeśli tylko podczas przekręcania kluczyka to normalny objaw |
Slychac ja jak przekrece kluczyk oraz podczas jazdy, poprzednio bylo ja slychac tylko podaczac przekrecenia kluczyka.
Wiec co pompka do wymiany? czy czyszczenie wchodzi w gre czy nie ma sensu.?
Dzieki za pomoc
colin1983 - Sob Paź 30, 2010 19:44
Obawiam się ze pompka kończy żywot
chomik1948 - Nie Paź 31, 2010 17:10
a kolego czy czasem w ostatnim czasnie nie brakło Ci paliwa????
poziczek - Pon Sty 24, 2011 10:50
nie zabraklo, zawsze staram sie tankowac zanim wejdzie na czerwona kreske.
Moge podejrzewac jakis syf w paliwie bo niektorzy narzekaja na ta stacje. Na razie jezdze, mam pelny bak , zobaczymy za tydzien dwa jak sie rozwinie sytuacja.
Pozdrawiam
[ Dodano: Pon Sty 24, 2011 10:50 ]
rzeczywiscie pompka paliwa, po wymianie na nowa-uzywke z Allegro jest lepiej. Podziekowal.
|
|