Zobacz temat - [Rover 25 1.4i 2000r] wymiana pompki paliwa

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 25 1.4i 2000r] wymiana pompki paliwa

poziczek - Pią Paź 29, 2010 15:37
Temat postu: [Rover 25 1.4i 2000r] wymiana pompki paliwa
Czy aby wymienic pompke paliwa w Rover 25 musze zdjac zbiornik? Gdzie jest umieszczona pompka?
Ile czasowo to zajmuje?
Pytam bo zatankowalem ostanio bak do pelna i pompka mi glosno chodzi (slychac ja w kabinie) nie wiem czy to wina paliwa czy tez pompka juz umiera.
Moze jakas wskazowka.
Dziekuje.

colin1983 - Pią Paź 29, 2010 16:15

poziczek napisał/a:
Czy aby wymienic pompke paliwa w Rover 25 musze zdjac zbiornik?
nie jestem pewnien ale chyba tak np w 200 jest taka potrzeba
poziczek napisał/a:
Gdzie jest umieszczona pompka?
pompka jest umieszczona w zbiorniku po lewej stronie zaraz za tylnym kołem powinienieś zobaczyć kable do niej idące
Cytat:
Ile czasowo to zajmuje?
to zależy czy masz dostęp do kanału, czy zbiornik pełny
poziczek napisał/a:
Pytam bo zatankowalem ostanio bak do pelna i pompka mi glosno chodzi (slychac ja w kabinie) nie wiem czy to wina paliwa czy tez pompka juz umiera.
aporo głośnej pracy to kiedy dokładnie to słychać czy tylko kiedy przekręcasz kluczyk czy cały czas jeśli tylko podczas przekręcania kluczyka to normalny objaw
Vesper416 - Sob Paź 30, 2010 10:05

Jak nie masz kanały a masz bak pełny to ściągaj paliwo bo nie dasz rady. Ja bez kanału na cegłach męczyłem się w sumie ze 4-5h ściągnąć to nie problem ale podwiesić go samemu i przykręcić to jest prawdziwa sztuka.
poziczek - Sob Paź 30, 2010 14:53

colin1983 napisał/a:
poziczek napisał/a:
Czy aby wymienic pompke paliwa w Rover 25 musze zdjac zbiornik?
nie jestem pewnien ale chyba tak np w 200 jest taka potrzeba
poziczek napisał/a:
Gdzie jest umieszczona pompka?
pompka jest umieszczona w zbiorniku po lewej stronie zaraz za tylnym kołem powinienieś zobaczyć kable do niej idące
Cytat:
Ile czasowo to zajmuje?
to zależy czy masz dostęp do kanału, czy zbiornik pełny
poziczek napisał/a:
aporo głośnej pracy to kiedy dokładnie to słychać czy tylko kiedy przekręcasz kluczyk czy cały czas jeśli tylko podczas przekręcania kluczyka to normalny objaw

Slychac ja jak przekrece kluczyk oraz podczas jazdy, poprzednio bylo ja slychac tylko podaczac przekrecenia kluczyka.
Wiec co pompka do wymiany? czy czyszczenie wchodzi w gre czy nie ma sensu.?
Dzieki za pomoc

colin1983 - Sob Paź 30, 2010 19:44

Obawiam się ze pompka kończy żywot
chomik1948 - Nie Paź 31, 2010 17:10

a kolego czy czasem w ostatnim czasnie nie brakło Ci paliwa????
poziczek - Pon Sty 24, 2011 10:50

nie zabraklo, zawsze staram sie tankowac zanim wejdzie na czerwona kreske.
Moge podejrzewac jakis syf w paliwie bo niektorzy narzekaja na ta stacje. Na razie jezdze, mam pelny bak , zobaczymy za tydzien dwa jak sie rozwinie sytuacja.
Pozdrawiam

[ Dodano: Pon Sty 24, 2011 10:50 ]
rzeczywiscie pompka paliwa, po wymianie na nowa-uzywke z Allegro jest lepiej. Podziekowal.