Zobacz temat - [R75] Przy 160km/h pokazuje otwarta maske

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Przy 160km/h pokazuje otwarta maske

marsjaningn - Sro Lis 03, 2010 11:34
Temat postu: [R75] Przy 160km/h pokazuje otwarta maske
witam
ostatnio jak mknołem autostradą przy przekraczaniu 160km/h za kazdym razem wyśwoetlało mi komunikat otwarta maska lub bagarznik.
Po sprawdzeniu okazało sie ze wszystko jest zamknięte i po ponownej próbie przekroczenia 160km/h znowu wyswietniło to samo.
Co dziwne wyświetla tylko na równiutenkich 160km/h i powyzej jak jade 159 to nic nie pokazuje powyżej zapala sie kontrolka
Co z tym zrobić ??
dzieki za pomoc

bonus89 - Sro Lis 03, 2010 13:03

hmm najprościej było by jeździć nie więcej niż 159, ale to problemu nie rozwiązuje :rotfl:
hvil - Sro Lis 03, 2010 13:41

ja mialem to samo, po otwarciu maski i pierdyknieciu nią jest spokoj przez kilka dni, pomogla regulacja spasowania zderzak/maska, u nas sam zderzak z siebie potrafi opasc troche i sie tworzyszczelina w ktora zawiewa, a jak duza predkosc to lekko podrywa mache ze czujnik sie odzywa. jedz do blacharza mi za 100zł to ustawili, drogo ale spokoj.
Boncky - Sro Lis 03, 2010 13:59

spryskaj zamek od maski wd 40 zobacz czy sprężyny są równo ustawione, możesz lekko naciągnąć lub popucić... maska ci jak pisze kolega wyżej popuszcza i rozłacza obwód, tam masz czujnik przy światłach, przy 160 nie dociska, regulacja maski nic więcej
mirekbuk120 - Sro Lis 03, 2010 15:41

Ale najlepsza odpowiedz jaka padła w tym temacie( nie pamiętam kto to wymyślił). Jak przekraczasz 160 to anioł stróż wysiada i dlatego zapala się kontrolka :mrgreen:
llygas - Czw Lis 04, 2010 08:22

Tez tak miałem.

Przy otwartej masce widac takie dwa gumowe kołki, które reguluja jak nisko maska opada.
Wkręc je o jakies pół obrotu i przetestuj. Powinno byc OK.