Zobacz temat - [R220SDI '97] problemy z czujnikiem podciśnienia turbiny

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R220SDI '97] problemy z czujnikiem podciśnienia turbiny

aga74 - Czw Lis 11, 2010 12:50
Temat postu: [R220SDI '97] problemy z czujnikiem podciśnienia turbiny
Witam mam maly problem z tym malutkim czujnikiem. W sktocie mówiąc czasami odcina mi turbine. Na poczatku zaswiecila sie ta "magiczna" lampka od silnika po ruszeniu tym czujnikiem zgasla.Teraz mam wrażenie ze nie dziala ten czujnik prawidlowo, poniewaz przy dodawaniu gazu wydobywa sie z niego taki dziwny dzwiek.O ile ktos wie co z tym tematem moge zrobic do z gory dziekuje. Sami wiecie ze np zjazd ze skrzyżowania powinien byc na "pewniaka" a nie z mysla ze samochód moze nie miec mocy.
aga74 - Czw Lis 11, 2010 19:52
Temat postu: [r220SDI 97 problem z turbina]
Naprawde nikt nie wie co to czujnik doladowania turbiny?
azer - Czw Lis 11, 2010 19:54

:shock:
Chester - Czw Lis 11, 2010 20:21

aga74, tak na marginesie Tobie chodzi raczej o czujnik ciśnienia doładowania (MAP sensor)
Chester - Czw Lis 11, 2010 20:25

aga74, ten malutki czarny "czujnik" to z Twojego opisu wnioskuje że jest to sterowanie zaworem EGR ....

Na początek polecam lekturę odczytu i kasowania błędów ze strony klubowej KLIK a poźniej weryfikację na forum....

kasjopea - Czw Lis 11, 2010 21:12

aga74, proszę nie zakładać nowych tematów, tylko pisać w tym.
aga74 - Sob Lis 13, 2010 19:20
Temat postu: [R220SDI 97r problemy z czujnikiem doladowania turbiny]
Witam . Sluchajcie kupilam samochod od osoby ktora dbala i lubila ten semochod.Zreszta podobno wierny fan klubu Roverka. O ty czujniku powiedzial mi przy sprzedazy . Wiec popdobno skasowac blad tego czujnika mozna przez odpiecie go na pracujacym silniku. Ale to nie dla mnie bo juz wiem ze nie tedy droga.Pytanie moje brzmi czy jest to normalne ze brzeczy przy dodawaniu gazu mam na mysli ciegno gazu przy silniku