Zobacz temat - [R214] Podgrzewanie tylnej szyby

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214] Podgrzewanie tylnej szyby

JacK - Pon Lis 29, 2010 22:31
Temat postu: [R214] Podgrzewanie tylnej szyby
[b]Witam kolegów, wczoraj tylna szyba przestała mi grzać, a mianowicie po wciśnięciu przycisku słychać jak przekaźnik cyka ale kontrolka na przycisku sie nie zapala i szyba też nie grzeje :cry: prosze o w miare szybką pomoc bo już otsro zima się wzieła, Pozdro JacK B-stok[/b]
plemaster - Wto Lis 30, 2010 01:11

Sprawdź wiązkę kabli łączącą karoserię z tylną klapą.
kipy - Wto Lis 30, 2010 07:23
Temat postu: Re: [R214] Podgrzewanie tylnej szyby
JacK napisał/a:
[b]kontrolka na przycisku sie nie zapala i szyba też nie grzeje :cry: prosze o w miare szybką pomoc bo już otsro zima się wzieła, Pozdro JacK B-stok[/b]
Siemka jakby to nie była wiązka w tylnej klapie to jeszcze sprawdź sobie włącznik czy on przypadkiem nie padł. Pozdro
Paul - Wto Lis 30, 2010 09:19

A bezpieczniki sprawdził, a ?? ;p
JacK - Nie Gru 05, 2010 16:04

dzisiaj sprawdziłem bezpiecznik i racja był spalony :razz: :smile: ale cały czas go pali czyli zostaje wiązka tylniej klapy, zauważyłem że już jest skręcona izolacją czyli "nasi" tam byli he jak sprawdze to napisze efekty pracy

[ Dodano: Nie Gru 05, 2010 16:04 ]
problem z głowy izolacja w wiązce tylnej klapy sie przetopiła i przewody robiły zwarcie, dzięki chłopaki i pozdrawiam

colin1983 - Pon Gru 06, 2010 07:58

JacK napisał/a:
problem z głowy izolacja w wiązce tylnej klapy sie przetopiła i przewody robiły zwarcie, dzięki chłopaki i pozdrawiam
izolacja jest do niczego bo przepuszcza wilgoć ,najlepiej jest kable zlutować a na wierzch założyć koszulkę termokurczliwą
JacK - Wto Gru 07, 2010 20:59

wiem i tak zrobiłem :)