|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - PILNE Proszę o opinie - rover 214i:)
90kali - Pon Gru 06, 2010 20:46 Temat postu: PILNE Proszę o opinie - rover 214i:) Witam:)
Co sądzicie o roverku 214i??
http://oto.allegro.pl/pie...1342213945.html
Gość woła sobie za niego 7500zł
Parametry:
* Rok produkcji (1900 - 2100): 1999
* Przebieg (km): 172321
* Pojemność silnika (cm3): 1400
* Moc silnika (KM): 105
* Skrzynia biegów: Manualna
* Rodzaj paliwa: Benzyna
* Typ: Hatchback
* Liczba drzwi: 2/3
* Kolor: Srebrny
* Stan: Używany
* Uszkodzony: Nie
*
Wyposażenie
ABS, Autoalarm, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Radio+CD, Lakier metallic, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Immobilizer,
*
Informacje dodatkowe
Bezwypadkowy, Serwisowany w ASO, Sprowadzony
Pytanie głównie kieruje do posiadaczy i znawców tego modelu, chodzi mi o opinie czy są z niego zadowoleni i czy w ogóle warto go kupić:)
Proszę odpowiadać pod kątem zawodności, ekonomii(części zamienne) i ogólnie jak się sprawują i czy jest to warte auto dla studenta:)
Z góry za każdą opinie serdecznie dziękuje i pozdrawiam
colin1983 - Pon Gru 06, 2010 21:01
-najprawdopodobniej po przygodzie z przodu ( nakładki zderzaka w kolorze nadwozia, zaślepki halogenów również w kolorze)
- brak zdjęć silnika
- spalanie na poziomie 5-7litrów to fikcja
Osobiście posiadam R200 ale w pięciu drzwiach, jeżdżę nim prawie 2 lata bez niespodzianek, leje głównie paliwo. Odnośnie części zamiennych to są one dość tanie i większość łatwa do zdobycia, jedyną rzeczą na którą należy zwrócić uwagę przy użytkowaniu samochodu to uszczelka pod głowicą.
bambi - Wto Gru 07, 2010 10:28
link nie działa,
zdaje się że poprawny link będzie tutaj
http://moto.allegro.pl/pi...1342113935.html
nic podejrzanego nie rzuciło mi się w oczy, oprócz zaślepek, o których wspomniał colin1983,
mam ten sam silnik, palił benzyny spokojnie 8-9l/100km głównie jazda miejska, na trasie wiadomo troszkę mniej
na studencką kieszeń koszty utrzymania i spalanie jest do przeżycia wiem po sobie, chociaż ja go po roku zagazowałam i teraz jestem duuużo bardziej zadowolona, mój portfel też się cieszy
a problemów większych z nim nie miałam przez 2,5 roku użytkowania i ponad 40 tys. przejechanych km. Jedynie co to hgf ostatnio... no ale taki urok tych samochodów da się przeżyć, zresztą innego nie chce!
Alexi - Wto Gru 07, 2010 11:01
Jeśli faktycznie po przygodzie to zobacz jakie reflektor ma oznaczenia. Jeśli ktoś go robił tanim kosztem to zapewne wrzucił angielskie lampy (E11) ja tak właśnie się nadziałem i jestem szczuplejszy o jakieś 500 zł. Poczytaj poradnik który znajduje się tutaj :
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=15124
imejdz - Wto Gru 07, 2010 12:46
spasowanie mi się podoba, że elementy sa w kolor to nie koniecznie musi być po dzwonie.. może właściciel miał takie widzimisie.. wydaje się że to wersja silverstone. U mnie dokładki też są w kolor,
Wnętrze magia (czerwona skóra ah) meszek skrzyni biegów nie wydaje mi sie powycierany, szkoda że brak zdjęć silnika no i dolicz sobie koszty rejestracji koło 1,5k bo chyba nie jest oplacony
ogólnie
|
|