Zobacz temat - [R620] Problem z ABS

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Problem z ABS

manifestorian - Sro Gru 15, 2010 13:54
Temat postu: [R620] Problem z ABS
Witam, ostatnio zauwazylem ze abs raz dziala a raz nie.Czesto dziala tuz po odpaleniu silnika, lecz po jakims czasie zapala sie lampka ABS, no i juz nie dziala, w czym moze tkwic problem ?
thef - Sro Gru 15, 2010 14:55

Zabrudzona któraś z koronek lub któryś z czujników, może przetarty kabelek od czujnika.
karasbp - Czw Gru 30, 2010 19:34

U mnie to już tradycja z tym ABSem, co zimę tak właśnie mam, od wiosny do jesieni znowu wszystko wraca do normy. Może czujniki zamarzają? :neutral:
luftenstein - Pią Gru 31, 2010 14:28

Ja mam podobny problem, zmostkowałem wtyczkę serwisową i sczytałem błąd okazuje się że to nie wina czujnika a elektrozawór albo nieszczelna pompa, a że wycieków nie mam to stawiam na elektrozawór, objawy takie że średnio po przejechaniu ok 40 km zapala się lampka ABS i przestaje działać. Zimą problem mniejszy bo troszkę rzadziej lampka się zapala
Pozdrawiam

karasbp - Pią Gru 31, 2010 15:05

No u mnie wycieków też nie stwierdziłem tylko że u mnie jest odwrotnie. Zimą problem narasta, ba w zimę dopiero występuje. I tak samo jak u Ciebie, dopiero po przejechaniu kilkunastu - kilkudziesięciu kilometrów :/
manifestorian - Nie Sty 02, 2011 13:51

a gdzie znajde te czujniki ?
karasbp - Nie Sty 02, 2011 14:03

Czujniki znajdziesz przy kołach
Kobi84 - Pon Sty 03, 2011 22:00

U mnie ten sam problem. :/ Nieszczelna pompa ABS lub puszczający zawór pompy. Czy ktoś z was już miał ten problem z pompą? U mie pomaga odpowietrzenie pompy (mimo iż nie ma w niej powietrza) raz na jakiś czas a problem na około tydzień znika. Podobnie na jakiś czas ustępuje gdy pomęcze hamulce i uruchomie kilka razy ABS mocnym hamowaniem.