Zobacz temat - [rover 45 idt] problemy z odpalaniem

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [rover 45 idt] problemy z odpalaniem

Kleszcz - Nie Gru 19, 2010 09:57
Temat postu: [rover 45 idt] problemy z odpalaniem
Mam problemy z odpalaniem. Akumulator nowy normalnie naładowany dolot paliwa ok (gruszka wymieniona) paliwo ok. świece grzeją kręcę i nic po długim okresie zaczyna powoli łapać. Po zapaleniu chmura białego dymu. Dzisiaj sprawdziłem do pierwszego wtrysku nie dochodzi paliwo. Pozdrawiam. :bezradny:
Jugol - Nie Gru 19, 2010 10:19

Skoro piszesz, że do 1-szego wtrysku nie dochodzi paliwo, to albo gdzieś na przewodzie od pompy do wtryskiwacza złapało Ci paliwo, albo ( oby nie ) coś nie tak masz z pompą.
Kleszcz - Nie Gru 19, 2010 10:25

Nie ma żadnych wycieków jak odpali to gdy jest ciepły nie ma problemów z odpalaniem poza tym chodzi ok. Słyszałem o zaworze w pompie paliwowej może ktoś wie coś więcej. Pozdrawiam.
Jugol - Nie Gru 19, 2010 10:31

...jeżeli pali na 3 gary, to raczej nie jest ok, a na temat zaworu w pompie paliwowej poszukaj w usterkach.
Kleszcz - Nie Sty 02, 2011 12:55

Jak pali po rozruchu to na wszystkie. w poniedziałek jade do serwisu Boscha i podaj jaka przyczyna. Pozdrawiam. Zbyszek.

[ Dodano: Nie Sty 02, 2011 12:55 ]
Odebrałem samochód z warsztatu. Podobno świece miały za małą moc ale w to nie wierzę w ubiegłym roku paliły dobrze i jak sprawdzałem robiły się czerwone. Coś było z pompą wtryskową.przestawiony wtrysk i jakieś uszkodzenie. Teraz chodzi ok pozdrawiam.