Zobacz temat - [R45] Silniczek nawiewu

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Silniczek nawiewu

latoking - Pią Sty 07, 2011 23:16
Temat postu: [R45] Silniczek nawiewu
Witam

Byłem jakiś czas temu u mechanika, ponieważ miałem problemy z klimatyzacją. Powiedział mi, że potrzebuję nowego silniczka klapy nawiewu i to musi być akurat z tego modelu. Próbowałem szukać ale niestety nie natknąłem się na silniczek z tego modelu. Nie wicie może czy pasowałby silniczek z innych modeli (np. z 400). Dodam, że jest to wersja z klimatronikiem. Dziękuję z góry za wszelkie porady
pozdrawiam

keczu - Pią Sty 07, 2011 23:35

Jesli chodzi o silnik, widac roznica jest tylko pomiedzy dieslem i benzyna. Nie ma roznicy czy to R45 czy R400. Tak samo nie ma roznicy czy z klima czy bez. Nie bedzie pasowac natomiast od anglika. Pozdr.
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID003152

latoking - Sob Sty 08, 2011 11:03

Dzięki za informację. W takim razie będę musiał zmienić mechanika :wink:
PTE - Pon Sty 10, 2011 10:41

Ale silniczek klapy nawiewu przy automatycznej klimatyzacji to zdaje się nie to samo, co silnik dmuchawy. Przypuszczam, że chodzi o nr 9, z tym że ten silniczek jest akurat przeznaczony dla modeli do liftingu.
latoking - Pon Sty 10, 2011 16:40

Wiesz nie jestem pewien ale bardzo możliwe, że chodzi o ten element, bo niby jest to Rover z 2004 roku ale wygląd ma jak ten z 2005 (więc chyba jest to już model na 2005 rok). Jeśli tak jest to w grę wchodzi tylko element z 45-tki czy z innych modeli też się nada? Bo od Rovera 45 trudno jest znaleźć ten element, przynajmniej w okolicy a na allegro też nie widziałem. A przy okazji to ostatnio zaczęła mi świecić kontrolka od płynu chłodniczego. Płyn był niedawno wymieniany. Myślicie, że czujnik padł?
dzięki za wszelkie sugestie
pozdrawiam

keczu - Pon Sty 10, 2011 19:39

PTE napisał/a:
Ale silniczek klapy nawiewu przy automatycznej klimatyzacji to zdaje się nie to samo, co silnik dmuchawy. Przypuszczam, że chodzi o nr 9, z tym że ten silniczek jest akurat przeznaczony dla modeli do liftingu.

Tak jak zauwazyles to jest silniczek do automatycznej klimatyzacji w modelach po lifcie, czyli teoretycznie od 2005r, nie jestem pewien czy taki modul automatycznej klimy byl wczesniej montowany z katalogu wynika ze nie. Wyglada ze steryje zadana temperatura.
PTE napisał/a:
Ale silniczek klapy nawiewu przy automatycznej klimatyzacji to zdaje się nie to samo, co silnik dmuchawy

Moze troche sie nie jasno wyrazilem ,ale chodzilo mi o czesc nr 3 z linka co podalem ,to jedyny silniczek sterujacy czyms w tym ukladzie i wyglada ze steruje klapka obiegu powietrza. Poszukam jeszcze moze cos znajde.

[ Dodano: Pon Sty 10, 2011 19:39 ]
latoking napisał/a:
Wiesz nie jestem pewien ale bardzo możliwe, że chodzi o ten element, bo niby jest to Rover z 2004 roku ale wygląd ma jak ten z 2005

Jesli tak to ,bardzo mozliwe bo widzialem R45 po lifcie z rejstracja z 2004 .Jesli modul wyglada tak samo to powinno pasowac , najlepiej wyjmij czesc ,zrob fotke bedzie wiadomo. Rozumiem ze masz auto po lifcie? Pozdr.

latoking - Pon Sty 10, 2011 21:02

Auto jest po lifcie na pewno. Zdjęcia części niestety nie mogę zrobić bo aktualnie Roverka ma moja narzeczona, która jest 200 km ode mnie :cry: , a zresztą ja (wstyd się przyznać) niestety też bardzo słabo znam się na motoryzacji, ale powiedziałem jej żeby pojechała z tym schematem do mechanika i żeby się go zapytała czy chodziło mu o jakąś część ze schematu. Dzięki wielkie za poprzednie i przyszłe wskazówki.
pozdrawiam