|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Problem z kluczykami, imobilajzerem i alarmem
Skwarson - Sob Sty 08, 2011 12:54 Temat postu: [R200] Problem z kluczykami, imobilajzerem i alarmem Witam. Zgubiłem kluczyk wraz z pilotem od centralnego i alarmu. Autko posiada imobilajzer. Powiedziano mi że gdybym znalazł przedstawicielstwo w Polsce to oni są w stanie po jakimś numerze PIN z dowodu fabrycznie dorobić kluczyk. Brałem pod uwagę opcje z firm dorabiających takie rzeczy lecz nie wiem jak to działa i jak to będzie z imobilajzerem i programowaniem pilota do niego. Z resztą znajomy dorabiając taki kluczyk sobie w firmie po prostu ukradli mu samochód... Chciałbym prosić o jakąś poradę i do kogo mógłbym się zgłosić. Jeszcze dodam że koszt w firmie dorabiającej samego kluczyka z imobilajzerem to około. 800 złoty jak dzwoniłem. No nie fajnie. Chciałem jeszcze się spytać czy jest jakaś możliwość pozbycia się imobilajzera, zawsze jeden problem mniej... Dzieki z góry i pozdrawiam
plemaster - Nie Sty 09, 2011 03:28
Immobilajzera chyba nie tak łatwo się pozbyć. Trzeba by przeprogramować komputer (a tego nikt ci nie zrobi). Kiedyś na parkingu pod marketem widziałem jak jakiś 2 kolesi grzebie właśnie przy roverku 200, kręcili się z czymś przypominającym palmtopa.
Zaciekawiony co takiego robią podszedłem i zapytałem. Okazało się że koleś właśnie zgubił jedyny kluczyk.
Zrobienie wszystkiego razem z dojazdem na miejsce speca od imo kosztowało go 400 zł (trochę jest ale tragedii nie ma...w cenie był oryginalny pilot i kluczyk rovera)
Wziąłem sobie nawet wizytówkę od kolesia (tak na wszelki wypadek) ale gdzieś ją wcięło
|
|