|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600 Problemy z instalacją gazową rover600
igunia7 - Nie Sty 23, 2011 14:39 Temat postu: [R600 Problemy z instalacją gazową rover600 Witam! Mam problem z gazem w moim Roverku 600 praktycznie od początku, gdy tylko instalacja została założona. Na benzynie chodzi idealnie, natomiast na gazie( sekwencja) szarpie po rozpędzeniu się do 100 km/h. Początkowo było tylko to, więc instalacja była wielokrotnie oczyszczana, zmieniane filtry, przeprowadzane regulacje. Po takim zabiegu sytuacja poprawia się na chwilę i znowu to samo. Wyjątkowo odczuwalne jest to na trasie, ponieważ samochodem praktycznie nie da się normalnie jechac. Nie ma siły na gazie , a ostatnio po prostu rozłącza się automatycznie na benzynę. Początkowo zależało to od prędkości(ok.120km/h), teraz dzieje się tak na mieście, a na trasie przejeżdża na gazie ok. 3 km i automatycznie przeskakuje na benzynę. We wtorek będzie zakładana grzałka na listwę, gdyż jest podejrzenie, że zamarza, ale tak samo dzieje się niestety w lato, więc nie ma różnicy, jaka to pora roku. Może ktoś z was ma pomysł, co to może byc.
Pozdrawiam.
takeda666 - Nie Sty 23, 2011 16:33
Myślę że najlepiej będzie wybrać się do serwisu który zakładał instalacje lpg oraz usuwa usterki i tam skonsultować usterkę
_papa_ - Nie Sty 23, 2011 20:22
igunia7 napisał/a: | Mam problem z gazem w moim Roverku 600 praktycznie od początku, gdy tylko instalacja została założona |
Dla mnie jest tylko jedno rozwiązanie. Albo niech założą ta instalację jak należy albo niech wyciągają te śmieci spod maski i oddają pieniądze. Jak można sprzedać coś co nie działa. Ludzie chyba jakieś prawa konsumenta obowiązują? czy nie?
igunia7 napisał/a: | We wtorek będzie zakładana grzałka na listwę, gdyż jest podejrzenie, że zamarza | typowe zachowanie druciarzy. Napisz co masz tam pod maską a my Ci powiemy co należy wymienić. Jestem na 98% pewny, że pod maską siedzi alaska i czerwone valdemary . Taki setup jakoś będzie działał pod warunkiem prawidłowego zestrojenia.
A na przyszłość planuje zmienić "fachowca" od gazu.
takeda666 - Nie Sty 23, 2011 20:39
_papa_ napisał/a: | Dla mnie jest tylko jedno rozwiązanie. Albo niech założą ta instalację jak należy albo niech wyciągają te śmieci spod maski i oddają pieniądze. Jak można sprzedać coś co nie działa. Ludzie chyba jakieś prawa konsumenta obowiązują? czy nie? | czyli tak jak napisałem mniej więcej
|
|