|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - [R200] Tylna dokładka od MG ZR
leszczu - Czw Sty 27, 2011 11:48 Temat postu: [R200] Tylna dokładka od MG ZR Dostałem dzisiaj progi i właśnie tylna dokładkę od ZR.
Poszedłem wiec zrobić przymiarkę i sprawa nie wygląda tak pięknie.
Z pierwszych oględzin wynika, że również tak jak w przedniej dokładce trzeba będzie ciąć lekko końce. Wychodzi również na to, że trzeba będzie robić dziury w zderzaku, żeby dokładka ładnie przylegała do zderzaka. Dokładka ma na to przeznaczone 9 takich miejsc.
Myślałem, że będzie większy problem z przednia dokładka, a tu okazuje się, że jest na odwrót.
Raptile - Czw Sty 27, 2011 13:57
a ten znowu płacze .....
leszczu - Czw Sty 27, 2011 14:00
Skąd wiedziałeś
bonus89 - Czw Sty 27, 2011 17:07
leszczu19901, taki problem to nie problem opanujesz to w godzinke tylko trzeba dobrze rozplanować co by druciarstwa nie było , i musisz specjalnie dla mnie foty zrobić z samą dokładką tylną najpierw tak z lekkiego profilu żebym widział czy jest sens tylnej dokładki bez progów
leszczu - Czw Sty 27, 2011 18:52
bonus89 napisał/a: | leszczu19901, taki problem to nie problem opanujesz to w godzinke |
Już mam malutki plan w głowie jak to zrobić .
bonus89 napisał/a: | i musisz specjalnie dla mnie foty zrobić z samą dokładką tylną najpierw tak z lekkiego profilu żebym widział czy jest sens tylnej dokładki bez progów |
Jak jutro wszystko pójdzie po mojej myśli, to będą foty.
Matius - Pon Sty 31, 2011 13:15
nie płacz najgorsze przed tobą
a tak na serio ile dałeś za dokładki i progi?
memphisto - Pon Sty 31, 2011 14:55
ja za dokładkę dałem 50PLN + wysyłka a za progi 300PLN + wysyłka
leszczu - Pon Sty 31, 2011 16:50
Cytat: | nie płacz najgorsze przed tobą |
Dzisiaj grzebałem się przy tej dokładce. Ściągnąłem zderzak, żeby lepiej ją dopasować. I powiem tak, nie skończyłem i nie wiem czy wo gule kiedyś skończę . Odechciało mi się tej dokładki i nie wiem nawet czy nie kupie zderzaka od R25 i do niego będę ją dopasowywał.
Nie dość, że trzeba dużo ścinać końce to jeszcze nie pasuje do kształtu zderzaka w R200.
Nie wiem, jutro może jeszcze coś pokombinuje.
Matius napisał/a: | a tak na serio ile dałeś za dokładki i progi? |
Za dokładkę 80 zł, za progi 2szt. 120 zł.
kharry - Pon Sty 31, 2011 17:18
leszczu19901, czyli to Ty sprzątnąłeś mi je sprzed nosa Licytowałem z kolesiem cenę i nagle net mi zaczął nawalać - później odpisał tylko, że ktoś mnie wyprzedził
Matius - Pon Sty 31, 2011 17:43
to tanio nawet kurde no
kurde a ja tyle za progi dałem
lucas202 - Pon Sty 31, 2011 17:55
panowie a duzo roboty jest przy wymianie takich progów?? jakies spawanie czy cos?
[ Dodano: Pon Sty 31, 2011 17:55 ]
teraz dopiero widze ze to nakładki są
Matius - Pon Sty 31, 2011 18:47
progi to prosto (podobno) z nakładkami czytałem że są mega problemy dlatego kupiłem całe zderzaki...
kto oszczędza płaci dwa razy ale tak na serio to te nakladki pasują i można je zamontować ale kurde roboty w uj jego mać i jeszcze trochę... przynajmniej tak słyszałem i nie wiem jak to jest na prawdę...
leszczu19901, a mówiłem ci na SB że pasują idealnie tylko roboty jest to się uparłeś
leszczu19901 napisał/a: | Nie dość, że trzeba dużo ścinać końce to jeszcze nie pasuje do kształtu zderzaka w R200. |
to tutaj mnie zaskakujesz bo ona pasuje! może źle przykładasz
memphisto - Pon Sty 31, 2011 19:10
Matius napisał/a: | to tutaj mnie zaskakujesz bo ona pasuje! może źle przykładasz |
na 100% nie pasuje no bo mój zderzak z R200 miał na dole inne mocowania niż obecnie ma zderzak z ZR od początku mówiłem leszczowi, że to nie spasi, bo nie da się zderzaka ZR przykręcić w mocowania na nadkolu, więc ona nie może idealnie pasować
Matius napisał/a: | a mówiłem ci na SB że pasują idealnie tylko roboty jest to się uparłeś |
a przednia też nie pasuje, trzeba modzić tak jak leszczu modził, no ale po modzeniu pasuje, a jak wygląda kwestia z samym docisnieciem i zobaczeniem dokladki tylnej to nie wiem, ale leszczu zadziwił mnie już z dokladka przednia swoimi umiejętnościami, więc myślę, że i tym razem ogarnie sprawę : D
[ Dodano: Pon Sty 31, 2011 19:10 ]
leszczu, mnie się w ogóle wydaje, że ta dokładka powinna LEDWO co dotykać zderzaka.
Tu masz foto u mnie w R200 (jeszcze stareee z sticketami )
i zobacz sobie, wysokośćna jakiej ona się zaczyna względem progów, i próbuj pasować na takiej samej wysokości, bo może ZR inaczej siedzi i nie możesz jej dociskać na maxa tak jak przedniej ? trudno mi powiedzieć, ale może ta fota coś dopomoże
leszczu - Pon Sty 31, 2011 19:18
kharry napisał/a: | leszczu19901, czyli to Ty sprzątnąłeś mi je sprzed nosa Licytowałem z kolesiem cenę i nagle net mi zaczął nawalać - później odpisał tylko, że ktoś mnie wyprzedził |
Tego to nie wiem. Ja ją kupiłem tak samo jak i progi od kolesia z allegro co miał aukcję z bordowym MG ZR po dachowaniu.
Matius napisał/a: | leszczu19901 napisał/a:
Nie dość, że trzeba dużo ścinać końce to jeszcze nie pasuje do kształtu zderzaka w R200.
to tutaj mnie zaskakujesz bo ona pasuje! może źle przykładasz |
Znaczy może źle się wyraziłem. Dokładka pasuje, na środku ładnie przylega, ale na końcach za mocno odstaje. Co ja tu będę pisał zaraz pójdę i cyknę parę fotek to zobaczycie.
memphisto napisał/a: | a przednia też nie pasuje, trzeba modzić tak jak leszczu modził, no ale po modzeniu pasuje, a jak wygląda kwestia z samym docisnieciem i zobaczeniem dokladki tylnej to nie wiem, ale leszczu zadziwił mnie już z dokladka przednia swoimi umiejętnościami, więc myślę, że i tym razem ogarnie sprawę : D |
Powiem tak. Spasowanie przedniej dokładki to pikuś, przy spasowaniu tylnej dokładki.
Ale panowie nie poddajemy się i jutro dalej walczymy.
Matius - Pon Sty 31, 2011 19:20
memphisto napisał/a: | Tu masz foto u mnie w R200 (jeszcze stareee z sticketami )
|
FAIL!!
brudny
memphisto - Pon Sty 31, 2011 19:21
leszczu19901 napisał/a: | Co ja tu będę pisał zaraz pójdę i cyknę parę fotek to zobaczycie. |
go leszczu ! go leszczu !
ogólnie jak Ci się uda będziesz pierwszym polakiem co to ogarnął o taki tytuł warto walczyć
Matius - Pon Sty 31, 2011 19:23
memphisto napisał/a: | ogólnie jak Ci się uda będziesz pierwszym polakiem co to ogarnął o taki tytuł warto walczyć |
hahah dobre ale prawda w tym jakaś jest
leszczu - Pon Sty 31, 2011 19:28
memphisto napisał/a: | leszczu, mnie się w ogóle wydaje, że ta dokładka powinna LEDWO co dotykać zderzaka. |
Myślę, że nie tak ledwo.
Na mojej dokładce są takie metalowa kątąwniczki które pokazuje jak ją przykładasz do zderzaka kiedy dokładka ma przylgnąć do zderzaka od spodu.
Trochę kiepska fotka, ale przy powiększeniu powinieneś to dojrzeć.
PS-memphisto, może widziałeś swój zderzak od ZR od tyłu.??
memphisto - Pon Sty 31, 2011 19:42
leszczu19901 napisał/a: | PS-memphisto, może widziałeś swój zderzak od ZR od tyłu.?? |
no jak oddawałem do lakiernika i widziałem go jakies 30 sekund bo przywiozłem go w folii tak jak kurierem doszedł kazali mi rozerwać folię aby zobaczyć, czy nie jest połamany, żebym im później nie robił awantury : )
No i wtedy go widziałem, a później to już nie na auto też nie ja montowałem
[ Dodano: Pon Sty 31, 2011 19:42 ]
może by tak zrobić temat kto co 1'szy zrobił hahaha (oczywiście pomijając maciekwawa - no bo on to majątek wydał na auto no i jemu to firma robiła oddał wszystko i zrobione - co prawda ślicznie i elegancko ale za to by można ZR'a kupić )
medale i zasługi:
ja bym miał m.inn. 1 miejsce za najbardziej poobklejane auto naklejkami , za 1'szą krzywo zamontowaną dokładkę przednią i chyba nawet za lampy od ZR'a w R200? choć nie ! tu mnie wyprzedził kalisz
no ale w każdym razie bez złota bym nie wypadł
leszczu - Pon Sty 31, 2011 19:55
Fotki
I tak pisałem wcześniej. Na środku dokładka ładnie przylega, ale kurde te końce.
kharry - Pon Sty 31, 2011 20:03
leszczu19901 napisał/a: | Tego to nie wiem. Ja ją kupiłem tak samo jak i progi od kolesia z allegro co miał aukcję z bordowym MG ZR po dachowaniu. |
tak, od tego gościa właśnie miałem brać
leszczu - Pon Sty 31, 2011 20:04
memphisto napisał/a: | ogólnie jak Ci się uda będziesz pierwszym polakiem co to ogarnął o taki tytuł warto walczyć |
Pewnie, że warto
Matius - Pon Sty 31, 2011 20:06
kurde ale odstaje masakra... a próbowałeś przygiąć to? Być może to tylko tak źle wygląda ale to w miarę elastyczne jest i powinno się poddać
leszczu - Pon Sty 31, 2011 20:06
kharry napisał/a: | leszczu19901 napisał/a: | Tego to nie wiem. Ja ją kupiłem tak samo jak i progi od kolesia z allegro co miał aukcję z bordowym MG ZR po dachowaniu. |
tak, od tego gościa właśnie miałem brać |
Gościu jeszcze ma taka dokładkę, ale połączona na stałe ze zderzakiem.
kharry - Pon Sty 31, 2011 21:10
Spoko, narazie mam inne rzeczy do robienia w aucie.. i tak z pół roku by leżało w garażu zanim bym do tego siadł.
Krzysi3k - Wto Lut 01, 2011 09:28
Uoo, nie dopasujesz...
leszczu - Wto Lut 01, 2011 13:02
Matius napisał/a: | a próbowałeś przygiąć to? |
To jest elastyczne mocno i da się to przygiąć. Tylko kurde nie wiem jak to przymocowań, bo jakiś klej może nie trzymać. Jak myślicie
Krzysi3k napisał/a: | Uoo, nie dopasujesz... |
Dopasuję, niemartwa się.
[ Dodano: Wto Lut 01, 2011 13:02 ]
Właśnie idę się z tym męczyć. Sprawozdanie zdam wieczorem.
bonus89 - Wto Lut 01, 2011 13:31
leszczu19901 napisał/a: | To jest elastyczne mocno i da się to przygiąć | ja bym opalarką delikatnie spróbował i dokształcić go i został by tak na stałe
Matius - Wto Lut 01, 2011 14:59
mi się wydaje że jak tam jest tych 9 mocowań a może nawet i więcej to jak je wszystkie skręci to będzie trzymać bez problemu... tak myślałem że to jest elastyczne to tylko tak ciulowo wygląda wszystko da rady zrobić tylko pytanie czy jak dogniesz czy ta dokładka nie będzie za długa? Znaczy nie będzie wystawała dalej jak zderzak się kończy hmm?
leszczu - Wto Lut 01, 2011 17:37
Wygląda na to, że zwyciężyłem Zostały tylko sprawy kosmetyczne i dokładka będzie skończona. Na fotkach sami zobaczycie, że nie jest najgorzej (trochę kiepskiej jakości, bo kurde w aparacie baterie padły ). Na tych zdjęciach widać, że mocno wystaje, ale już te końce skróciłem i jest w porządku.
Jutro założę zderzak i zobaczymy jak będzie to wyglądać.
bonus89 - Wto Lut 01, 2011 18:29
leszczu19901, ale polakierujesz to żeby się nie różniło?
leszczu - Wto Lut 01, 2011 18:34
bonus89 napisał/a: | leszczu19901, ale polakierujesz to żeby się nie różniło? |
No pewnie, chyba tak nie będę jeździł.
Krzysi3k - Wto Lut 01, 2011 21:12
Eee... na środku nie zakrywa oryginalnej "dokładki" zderzaka... weź lepiej zderzak od ZR, bo kupowato to wygląda... nie żebym chciał Ci mój zderzak wcisnąć
leszczu - Wto Lut 01, 2011 21:16
Krzysi3k napisał/a: | Eee... na środku nie zakrywa oryginalnej "dokładki" zderzaka |
Wyżej nie dam, bo będę musiał poszerzać wnękę w zderzaku na tłumik.
Krzysi3k - Wto Lut 01, 2011 22:11
Naprawdę, szczerze mówię, że to nijak nie pasuje niestety... Zderzak jak widać inny kształt ma mimo pozornego podobieństwa.
memphisto - Sro Lut 02, 2011 01:03
no może jak się kolory zleją na takie same, to będzie okej?
[ Dodano: Sro Lut 02, 2011 01:01 ]
tu wygląda ok, może wina serio koloru?
[ Dodano: Sro Lut 02, 2011 01:03 ]
nie no leszczu musisz dać to chyba wyżej i ciąć zderzak bo na tym moim foto, to to jest wyżej raczej
Krzysi3k - Sro Lut 02, 2011 07:30
memphisto, właśnie o to chodzi, że jest wyżej...
leszczu - Sro Lut 02, 2011 14:13
No ale jak dam wyżej i no poszerzę tę wnękę w zderzaku to spójrzcie jaka dziura duża jest na końcówkę tłumika.Ter R200 z fotki memphisto, ma wielką rurę, ale i ona jest jeszcze za mała.
Zderzak został na razie wstawiony z tą dokładką dla zobaczenia jak to wygląda. Nie bójcie się tak nie będę jeździł.
Powiem tak. Myślę, że nie jest najgorzej. Jak sądzicie
greg-si - Sro Lut 02, 2011 14:26
Wyprofilować te końcówki i pomalować. Wtedy ujdzie
leszczu - Sro Lut 02, 2011 14:32
greg-si napisał/a: | Wyprofilować te końcówki i pomalować. Wtedy ujdzie |
To wszystko oczywiście będzie zrobione.
memphisto - Sro Lut 02, 2011 14:33
nie no leszczu jest spoko ja bym nie cudował i zostawił, tylko 1 kolor dał bo sie gryzie
leszczu - Sro Lut 02, 2011 14:35
memphisto napisał/a: | tylko 1 kolor dał bo sie gryzie |
Kolorek zostanie zmieniony. Przecież tak nie będę śmigał. A może
Matius - Sro Lut 02, 2011 15:00
szczerze powiem że zderzak od mg zr wygląda dla mnie o wiele lepiej niż zderzak od 200 + dokładka... ale wiecie guścik one wyglądają podobnie ale jednak jest różnica...
leszczu19901, gratuluję cierpliwości ja pewnie rozpaliłbym ognisko na środku ulicy
memphisto napisał/a: | tu wygląda ok, może wina serio koloru?
|
jejku jak mi się podobają tłumiki po dwóch stronach chyba sobie tak zrobię do 1.4 16v
leszczu - Sro Lut 02, 2011 15:17
Cytat: | jejku jak mi się podobają tłumiki po dwóch stronach chyba sobie tak zrobię do 1.4 16v |
Koniecznie Matius,
Pływak - Sro Lut 02, 2011 15:46
Imo ta dokładka do tego zderzaka pasuje jak świni siodło...
Krzysi3k - Sro Lut 02, 2011 16:19
Wg. mnie jak nie będzie zakrywało całej "dokładki" ze zderzaka to nie będzie to ładnie wyglądało. Popróbuj
leszczu - Sro Lut 02, 2011 16:45
Jak dam wyżej to lipnie będzie wyglądać z boku autka.
Krzysi3k - Sro Lut 02, 2011 18:27
To ja Ci dam mój stary zderzak, sobie dopasujesz i pomalujesz razem z progami i dokładką... niedużo więcej fabry trzeba.
memphisto - Sro Lut 02, 2011 18:33
Krzysi3k napisał/a: | niedużo więcej fabry trzeba. |
tylko na cały zderzak
imejdz - Sro Lut 02, 2011 18:44
tą linie na zderzaku można zaciągnąć szpachlą lub czymś podobnym. będzie jednolity zderzak co nie będzie tak gryzło przy ZR'owej dokładce. . .
Krzysi3k - Sro Lut 02, 2011 18:59
imejdz, taaak szpachla, szpachla...
imejdz - Sro Lut 02, 2011 19:13
no ile Ci tego pójdzie na szczelinę głęboką na max 2 milimetry?
bonus89 - Sro Lut 02, 2011 19:29
imejdz napisał/a: | no ile Ci tego pójdzie na szczelinę głęboką na max 2 milimetry? | może nie dużo trzeba ale będzie pękało, tylko i wyłącznie zaspawanie tej dziury zostaje żeby to się trzymało
imejdz - Sro Lut 02, 2011 19:36
w każdym bądź razie pozbycie się tej linii poprawiło by wygląd. Choć bez progów to i tak nijak wygląda:)
leszczu - Sro Lut 02, 2011 19:44
Krzysi3k napisał/a: | sobie dopasujesz |
Tylka ta dokładka jest już podpasowana pod mój zderzak, znaczy ma poobcinane końce, czyli dla zderzaka od R25 będzie już za krótka.
Aż tak mocno wam się ta szparka/linia rzuca w oczy
[ Dodano: Sro Lut 02, 2011 19:44 ]
imejdz napisał/a: | Choć bez progów to i tak nijak wygląda:) |
Nie mart się imejdz, progi czekają wiosny, aby je pomalować.
memphisto - Sro Lut 02, 2011 19:47
Cytat: | Nie mart się imejdz, progi czekają wiosny, aby je pomalować. |
a tylna dokładka to nie czeka.. ?
Krzysi3k - Sro Lut 02, 2011 19:52
To po co obcinałeś?
Wal ją do góry, bo bez sensu tak..
leszczu - Sro Lut 02, 2011 19:59
memphisto napisał/a: | a tylna dokładka to nie czeka.. ? |
No jak mogłem zapomnieć. No oczywiście, że również czeka tak samo jak i boczne lusterka.
Krzysi3k napisał/a: | Wal ją do góry, bo bez sensu tak.. |
Zobaczę jutro jak to będzie wyglądało.
Cytat: | To po co obcinałeś? |
Bo taki był plan, aby ją dopasować do zderzaka od R200.
memphisto - Sro Lut 02, 2011 20:13
leszczu19901, a z czego ty zrobiłeś te nakładki na nią?
leszczu - Sro Lut 02, 2011 20:19
memphisto napisał/a: | leszczu19901, a z czego ty zrobiłeś te nakładki na nią? |
Miałem taki kawał plastiku i sobie wyciąłem. Miałem te oryginalne, ale po ucięciu końców już nie pasowały. Oczywiście je również pomaluje, bo trochę biały kolor rzuca się w oczy.
memphisto - Sro Lut 02, 2011 20:40
majster, a ty już w końcu cokolwiek malowałeś ? czy serio aż na wiosnę czekasz?
i z dokładką śmigasz, czy zdjęta?
leszczu - Czw Lut 03, 2011 14:58
Cytat: |
majster, a ty już w końcu cokolwiek malowałeś ? czy serio aż na wiosnę czekasz? |
Na razie nic nie malowałem. Naprawdę czekam, aż zrobi się cieplej. Bo nie mam warunków, aby znaleźć cieplejsze miejsce.
memphisto napisał/a: | i z dokładką śmigasz, czy zdjęta? |
Dokładka już zdjęta.
Potem wstawię fotkę jak dokładka z boku auta wygląda, bo tam chyba bonus chciał zobaczyć jak to wygląda bez progów.
[ Dodano: Czw Lut 03, 2011 14:58 ]
Fotka z boku auta.
asgard88 - Czw Lut 03, 2011 15:34
Z widoku na bok auta to ta dokładka z tylu już kompletnie nie pasuje przód tez średnio wygląda a to dziwne bo z innych ujęć ta z przody jest ok.
Raptile - Czw Lut 03, 2011 15:51
Moim zdaniem za nisko jest dokladka i tak jakby jakoś krzywo (?) A przod wyglada fajnie
leszczu - Czw Lut 03, 2011 15:55
Raptile napisał/a: | Moim zdaniem za nisko jest dokladka i tak jakby jakoś krzywo (?) |
No krzywo jest lekko bo tak pasuje do zderzaka. Ale powiem wam, ze z tylu mi nawet się podoba.
memphisto - Czw Lut 03, 2011 16:44
leszczu19901, wiesz czego mu brakuje? GLEEEEEBY !
[ Dodano: Czw Lut 03, 2011 16:44 ]
bo jak ty go nie zglebisz, to to będzie takie "szczudeł party" po zamontowaniu tych wszystkich dodatków mających na celu niby niżej prezentować auto
leszczu - Czw Lut 03, 2011 16:51
Wiesz to 14.
Na lato mam 15. No zobaczymy jak to będzie wyglądać. Tak ogólnie to te progi i dokładki mało co obniżają, prawie wogle.
memphisto - Czw Lut 03, 2011 16:57
leszczu19901 napisał/a: | prawie wogle. |
przednia obniża o 1cm
tylna nie wiem a progi nie obniżają w ogóle, tylko takie złudzenie robią, bo kończą się przy podłużnicach i tam się je montuje na zatrzaski także jak podłużnicą się nie ryje to progami też się nie przytyje : D
leszczu - Czw Lut 03, 2011 17:08
memphisto napisał/a: | przednia obniża o 1cm |
Patrzę, że mierzyłeś.
memphisto napisał/a: | tylna nie wiem |
Tylna przy końcach obniża coś koło 4 cm.
Matius - Czw Lut 03, 2011 20:57
nie wiem jak wam ale mi się wydaje że przednia dokładka progi i tył powinien być w poziomie idealnie... teraz przód opada na dół progi są trochę wyżej (będą wbrew pozorom idą trochę w dół jakieś 0,5-1cm) a tył całkiem w powietrzu teraz jest... chociaż tył i progi jako tako się zgrają ale przód będzie nisko zobaczysz
memphisto - Czw Lut 03, 2011 22:36
Matius napisał/a: | mi się wydaje że przednia dokładka progi i tył powinien być w poziomie idealnie... |
a mnie się wydaje, że tak nawet w ZR nie ma
imejdz - Czw Lut 03, 2011 23:27
przód jest równo, natomiast tył wyżej niż progi
źródło: http://www.designercars.net/membercars/1563
bonus89 - Pią Lut 04, 2011 00:10
szit no nie moge sie zdecydować nadal, właśnie u mnie dupa mocno siedzi i chodź do mojego zderzaka z 25 by pasowała ta dokładka to myśle że głupio będzie wyglądało bez progów a w to nie chce mi sie bawić bo chce żeby moje 200 zostało dwusetką
memphisto - Pią Lut 04, 2011 00:33
bonus89, jak byś sobie maznał pod kolor auta progi te co każdy R200 ma ale są czarne, i byś z nich srebrne zrobił, to wydaje mi się, że po 1 takiego R nie ma jeszcze tutaj a po 2 by fajnie wyglądało z twoim zderzakiem : ) no ale to takie gdybanie a co by z tego wyszło, to nigdy nie wiadomo
Matius - Pią Lut 04, 2011 00:43
memphisto napisał/a: | a co by z tego wyszło |
wieś tańczy, wieś śpiewa...
bonus89 - Pią Lut 04, 2011 00:57
Matius napisał/a: | memphisto napisał/a: | a co by z tego wyszło |
wieś tańczy, wieś śpiewa... |
Czy ja wiem? w sumie nie głupi pomysł, co w tym wsiowego? narazie wirtuala zrobie a jak będzie cacy to mam jeszcze troche bazy MNXa
memphisto - Pią Lut 04, 2011 01:36
Matius napisał/a: | wieś tańczy, wieś śpiewa... |
też nie wiem co jest wsiowego w pomalowaniu tego w kolor auta.. na 100proc nie zaszkodzi bo wiele aut ma to w kolorze nadwozia..
poza tym najlepiej jak bonus mówi zrobić wirtuala i wsio
Krzysi3k - Pią Lut 04, 2011 08:35
memphisto, chodzi Ci o miejsce, które progi od ZR zakrywają?
Ja tam mam fabrycznie w kolorze i o wiele lepiej niż na czarno
Matius - Pią Lut 04, 2011 10:44
Krzysi3k napisał/a: | Ja tam mam fabrycznie w kolorze i o wiele lepiej niż na czarno |
pokaż
szczerze to nie wiem jak to będzie dokładnie wyglądać ale np u mnie to miejsce jest chropowate i jakby na to położyć kolor to wydaje mi się ze wyjdzie tragedia... ale jakby wygładzić to czemu nie
memphisto - Pią Lut 04, 2011 11:30
Cytat: | memphisto, chodzi Ci o miejsce, które progi od ZR zakrywają? |
tak jest Cytat: | Ja tam mam fabrycznie w kolorze i o wiele lepiej niż na czarno |
tak właśnie myślałem
raczej Ci nie pokaże bo ma progi z ZR
leszczu - Pią Lut 04, 2011 11:43
bonus89, też myślę, że to nie głupi problem pomalować te czarne nasze progi pod kolor autka, ale to i tak myślę, że nie zastąpi to progów od ZR.
Krzysi3k - Pią Lut 04, 2011 15:10
Progów to nie zastąpi, ale na pewno lepiej niż czarne
Stara fotka, jeszcze z chińskimi felgami
leszczu - Pią Lut 04, 2011 15:13
Krzysi3k, to twój
Krzysi3k - Pią Lut 04, 2011 15:25
leszczu19901, też się dziwie, że kiedyś tak wyglądał
bonus89 - Pią Lut 04, 2011 15:30
leszczu19901 napisał/a: | bonus89, też myślę, że to nie głupi problem pomalować te czarne nasze progi pod kolor autka, ale to i tak myślę, że nie zastąpi to progów od ZR. | No ale właśnie nie chce ze swojego ZRa robić ma być 200 ładne bez udziwnień, i chyba machne to na wiosne w kolor, tylko będę musial tego czarnego baranka ładnie zjechać i zapodkładować na gładko
Krzysi3k - Pią Lut 04, 2011 15:32
bonus89, zostaw to to ochrona przeciw rdzy
bonus89 - Pią Lut 04, 2011 16:23
Krzysi3k, wiem chodzi mi tylko o wygładzenie tego i podkład zdzierać tego nie mam zamiaru bo jak narazie spełnia swoje zadanie
Matius - Pią Lut 04, 2011 16:31
kurde przyznam że w kolorze wygląda o wiele lepiej... hmm...
Krzysi3k - Pią Lut 04, 2011 16:34
Matius, toż mówiłeś, że wieś tańczy i wieś śpiewa
bonus89 - Pią Lut 04, 2011 16:37
Krzysi3k, podążamy za tłumem
memphisto - Pią Lut 04, 2011 16:37
Matius napisał/a: | kurde przyznam że w kolorze wygląda o wiele lepiej... hmm... |
Matius napisał/a: | wieś tańczy, wieś śpiewa... |
zdania się zmieniają widać
Matius - Pią Lut 04, 2011 20:39
no przecież mówiłem że jak się wygładzi i pomaluje to może będzie wyglądać fajnie a jak się pomaluje na chropowate to wieś tańczy wieś śpiewa o to mi chodziło ^^
Matius napisał/a: | szczerze to nie wiem jak to będzie dokładnie wyglądać ale np u mnie to miejsce jest chropowate i jakby na to położyć kolor to wydaje mi się ze wyjdzie tragedia... ale jakby wygładzić to czemu nie |
bonus89 - Sob Lut 05, 2011 00:09
Matius w większości seryjnych samochodów ten baranek jest w kolor i jest "chropowaty" a w niektórych czarny, nie uważam takiego z salonu auta (wiem że paski B5 tak miały) za "wieś tańczy..."
Matius - Sob Lut 05, 2011 00:18
oj bonus89 to jest moja opinia tak mi się przynajmniej wydaje że jakbyś pomalował te chropowate miejsce kolorem to byłoby to raczej nie elegancko ale mogę się mylić, nie widziałem tego jak wygląda... Krzysi3k, pokazał swojego z pomalowanym i na zdjęciu wygląda nawet zacnie ale to na zdjęciu w realu jakbym zobaczył chropowate miejsce w kolorze to wydaje mi się że ja bym tak nie chciał... jak gładko nie ma sprawy bo to zawsze auto inaczej wygląda. Czepiliście się tej wsi kurde no
leszczu - Sob Lut 05, 2011 17:05
bonus89, masz tutaj jak wygląda R25 bez progów, ale z dokładka na tył.
http://forum.roverki.eu/g...hicle&CID=12912
bonus89 - Sob Lut 05, 2011 18:13
Dzięki, widze że nie ma tragedii ale to koza z linku to zawias z streetwisa?
|
|