Zobacz temat - [R620] Awaryjne i klakson same się włączają

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Awaryjne i klakson same się włączają

LanDrYn - Pon Lut 07, 2011 10:24
Temat postu: [R620] Awaryjne i klakson same się włączają
Witam. Mam wielki problem czy ktoś może mi pomóc.
Wczoraj jak co dzień wróciłem wieczorem zamknąłem auto i wszedłem do domu za jakieś pół godziny usłyszałem dziwny dzwięk dochodzący z parkingu patrze przez okno a to mój rover.

Migały światła awaryjne i trąbił mi klakson dosłownie jakby ktoś siedział w samochodzie i cały czas trąbił. Na pilota w ogóle nie odpowiadał musiałem podejść od strony pasażera (do drzwi kierowcy nie można włożyć kluczyka) i otworzyć ręcznie. Znowu zamknąłem i była powtórka w różnych odstępach czasu. Więc tę noc spędziłem z ojcem w aucie żeby nie budzić całego osiedla. Dziś około 5 zawiozłem ojca do pracy jak wróciłem zamknąłem auto i było wszystko ok do 10. I znowu zaczął wariować tyle że teraz potrąbi z 2-3 min i się sam wyłączy.

Przypomniało mi się że w czerwcu zdarzyło mi się już coś takiego tyle że tylko jeden raz i zareagowałem tak samo jak wczoraj i do tej pory było wszystko ok ech czy ktoś wie o co chodzi ?

Przypominam - Nagle wszystkie światła awaryjne migają i pojawia się dźwięk klaksonu który trąbi w rytmie migających świateł awaryjnych :( (

marthinez - Pon Lut 07, 2011 12:53

To jest normalny objaw załączającego się alarmu. Tak on działa.
W 90% przyczyna jest stycznik pod maską w zamku lub stycznik od klapy bagażnika też przy zamku.
Trzeba by je rozebrać i wyczyścić.
Rzadziej nawalają krańcówki drzwi.

Jeśli masz auto na pilota z diodą na podczerwień (jedno przyciskowy) to wystarczy zamknąć auto kluczykiem, a nie pilotem. Wtedy alarm się nie uzbroi.
Tak chyba to działa.

fresku - Pon Lut 07, 2011 15:21

ale że siedziłeś z tatą całą noc w tym aucie to dobre :D

nie lepiej było wyciągnąć bezpiecznik od alarmu( i centralnego zarazem)? :]
musialbys tylko wszytkie drzwi pozamykać osobno, ale noc spędziłbyś w wygodnym wyrku ;)
pozdro

Zuraw - Pią Lut 11, 2011 01:31

witam mialem to samo co ty zamknelem a po chwili alarm
mi padly czyjniki zamykania dzwi i alarm sie zalaczal dlatego jakby je ktos otworzyl
doszedlem do tego taz ze wsiadlem do auta wlozylem kluczyk i przekrecilem do zaplonu a tam kontrolka dzwi mi sie palila okazalo sie ze dzwi paseza sa niby otwarte wystarczylo przeczyscic styki i bylo ok
no ze tak ze mrugaja all swiatla awaryjne i trabi to fabryczny alarm