Zobacz temat - [R25] Przecieki PROBLEM prosze o opinię

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25] Przecieki PROBLEM prosze o opinię

Adriano10 - Pon Lut 07, 2011 22:36
Temat postu: [R25] Przecieki PROBLEM prosze o opinię
Witam wszystkich.
Piszę ,ponieważ ostatnio zaobserwowałem przecieki w moim samochodzie.
Nie wiem czym to może być spowodowane (morzy hmm). (zdjęcia w załącznikach)

1. znajduje się na podsufitce (zdjecie nr.3) myślałem ,że to szyberdach ale specjalnie zakleiłem na jakiś czas i raz przeciekło. (zaklejone szczelnie taśmą izolacyjną). Czy może być on spowodowany tą listwą na dachu bo jest praktycznie pod nią (zapewne są pod nią jakieś nity co mogły puścić) proszę o radę (zdjęcie nr 2)
2. Gorszy przeciek w bagażniku. Mianowicie mam trochę niespasowaną tylną klapę ale nie ma możliwości przecieku gdyż woda leci z górnych partii a dolnych nie ma możliwości przecieku.
Woda leci w następujący sposób (zdjęcie nr.1) Czy może być spowodowane tym samym co pierwszy przeciek? Jak myślicie?

Proszę o Opinie i przypuszczenia. Każde zdanie daje mi nowe możliwości sprawdzenia bo moje pomysły się wyczerpały.

Dzieki z góry :)
Miłego wieczoru

Chester - Wto Lut 08, 2011 00:03

jeśli mnie wzrok nie myli to masz szyberdach więc proponuje poszukać w tym kierunku kanaliki odpływowe wody, na 100% był temat poruszany na forum.
keczu - Wto Lut 08, 2011 07:50

Adriano10 napisał/a:
Czy może być on spowodowany tą listwą na dachu bo jest praktycznie pod nią (zapewne są pod nią jakieś nity co mogły puścić) proszę o radę

Zdejmij listwe, mozesz miec wyrdzewiala dziure jak moj kolega w Civicu. Skoro zaklejales dach to odpada. Pozdr.

Harry - Wto Lut 08, 2011 14:44

to dach dostań sie do kanalików od szyberdachu wyczyść je, odpływy sa przy nadkolach, musisz lekko nadkole odgiąc i tam wszystko wyczyścić, tak samo sam kanalik, w miejscu ktore zaznaczyłeś (podsufitka) u mnie też cieknie, i to jest uszczelka szyberdachu, a dokładnie cieknie między szyba, uszczelką