Zobacz temat - Janusz Palikot Wasze opinie.

Forum Klubu ROVERki.pl

Offtopic - Janusz Palikot Wasze opinie.

_papa_ - Wto Lut 08, 2011 21:41
Temat postu: Janusz Palikot Wasze opinie.
Witam!
Co myślicie o Januszu Palikocie, niewątpliwie bardzo kontrowersyjnej postaci naszej sceny politycznej? Jak dla mnie jest on osobą bardzo inteligentną, która wie co robi, aczkolwiek nie wiem, czy podąża w dobrym kierunku. Jego wizerunek zmieniał się już kilka razy, czy jest przez to dla społeczeństwa wiarygodny?

kasjopea - Wto Lut 08, 2011 21:54

Dlaczego w temacie imię i nazwisko tego pana są z małej litery?
Żeby nie było, że tylko ot, to mam stosunek obojętny do Janusza Palikota.

maniaq - Wto Lut 08, 2011 23:29

a ja sie zastanawiam na kogo oddac mi przyjdzie glos, bo nie ma nikogo kto by sie zajal moimi porblemami jako Polaka. Gospodarka, podatkami, zusa-ami, dobrze wydatkowanymi pieniedzmi nas wsyztskich, reformami, prywatyzacja...

I ostatnio pojawily sie Palikota bilbordy - gospodarka jest najwazniejsza...

Mam do niego sympatie, bo potrafi ostro, o trudnych sprawach, chociaz z kielbasa do Głodzia... przesadzil... ale w takich czasach zyjemy, ze jak sie mowi po cichu , nikt nie slyszy O-o

bociannielot - Wto Lut 08, 2011 23:49

Ja go nie trawie, nie wiem nawet czemu, po prostu odrzuca mnie nawet jego sposób bycia.
maniaq napisał/a:
przesadzil... ale w takich czasach zyjemy, ze jak sie mowi po cichu , nikt nie slyszy O-o
no niby tak, ale taki sposób przysadzając do wysokiego stołka doszedł Andrzej Lepper heh, więc tym bardziej nie popieram :) . To samo Janusz Korwin-Mikke - dużo hałasu, aż za dużo jak na polityka. JA myślę że potrzebowali byśmy kogoś pokroju obecnego rządu UK - konieczne reformy - oszczednosci - prosze bardzo - tu cięcie - tam cięcie - zamiast tego mamy totalny brak perspektyw - PJN to w sumie ludzie z PIS-u, obecnie podobno "skupują" też polityków opuszczających PO, partie Palikota też w sumie komentuje się jako PR-owską zagrywkę PO - bo nie oszukujmy się - dla jego partii naturalnym koalicjantem była by PO :wink: . Generalnie gdzie nie spojrzeć fałsz i obłuda wszyscy pięknie mówią a nic z tego nie wynika.
maniaq - Wto Lut 08, 2011 23:57

i tak i nie, bo co z tego ze Prezydent i premier nie daja sie poniesc emocja i sa "stonowani" w wypowiedziach, jak nam potzreba czynow a nie czekania do nastepnych wyborow O_o

Kalisz-a ktorego nawte lubie, nie chca juz nawet za bardzo w SLD, bo nei meisci sie w ich ramach - bo jest rozsadny i zna prawo, wiec glupot nie pitoli.

PIS, PSL, Samoobrona,PJN, podziekuje...

to kto zostaje ? pusta kartka ?

bociannielot - Sro Lut 09, 2011 00:06

maniaq napisał/a:
i tak i nie, bo co z tego ze Prezydent i premier nie daja sie poniesc emocja i sa "stonowani" w wypowiedziach, jak nam potzreba czynow a nie czekania do nastepnych wyborow
no i tu jest pies pogrzebany niestety - nie ma alternatywy, a czas czekania na taką może być katastrofalny dla naszego kraju...
adamsky - Sro Lut 09, 2011 00:35

co do Janusza Palikota to ogłaszana wszem i wobec współpraca z P. Tymochowiczem jest już samą zagrywką PR`owską Pana Piotra :) w sumie Piotrka bo znam go osobiście i facet cholernie zna się na rzeczy.
Ale co to za czasy gdy polityka to, to kto więcej złapie osób w nagonce na wyborcę pięknymi szyldami i skandalami, zamiast wiedzą i pomysłem na Państwo.
Ostatnio był reportaż a propos SLD. Chyba R. Kalisz wypowiadał się nt. partii rządzącej i opozycji. Tak naprawdę to prawica i tu i tu, a alternatywą nie może być ani PJN ani Palikot.
Oni nigdy nie byli u władzy i nie znają mechanizmów funkcjonowania Państwa od kuchni.
Owszem robią szum, nie podoba im się wiele rzeczy, włącznie z cała otoczką "niby" partyjności klubów, ale co z tego?
nie wiem jak Wy sądzicie, ale dla mnie, po zapoznaniu się z programem Sojuszu to nie jest on wcale zły. Nie możemy wiecznie żyć w świadomości SLD z lat 90, bo połowa to komuna. to błędne myślenie. wydaje mi się że jest lepiej. SLD chce się rozwijać i może to być dobra alternatywa.

Skoro nie SLD, to co ? Kalinowski...? dajcie spokój

P.S. Szanownych forumowiczów proszę o nie posądzanie mnie o nepotyzm ;)

kalisz - Sro Lut 09, 2011 02:57

maniaq napisał/a:
Kalisz-a ktorego nawte lubie,

maniaq, miło mi słyszeć :mrgreen:

Palikota lubiłem zawsze za to, że potrafił nazywać rzeczy po imieniu. Jednak to w co bawi się teraz jest dla mnie głupie i niepoważne, nie idzie w parze z jego intelektem. Walka z kościołem to chyba jednak mimo wszystko troszkę zbyt mało, aby uzdrowić całe państwo.

Niestety polska scena polityczna to wielki ślepy zaułek. Co zrobić, aby rząd nie był tylko rządem przetrwania i PR-u lub co gorsza aby do władzy nie dopuścić ponownie PiS?

Pusta kartka - źle, PO (żeby nie PiS) - źle, SLD/PJN = brak póki co realnych szans na wygraną, oznacza osłabienie PO, a wzmocnienie PiS - też źle ;(

Osobiście wybiorę chyba PO w (głupiej :/ ) nadziei na utworzenie w koalicji z SLD rządu nastawionego na działanie a nie tylko przetrwanie do następnych wyborów.

hvil - Sro Lut 09, 2011 08:45

Jestem z lublina i Januszka z jego "jedyną słuszną partią" <tą czy poprzednią mam za śmiesznego pajaca:-) >

P.s. Jak dobrze prześledzisz jak był w P.O. miał palikot plakaty "Polska jest najważniejsza" teraz w tych samych bilbordach widnieje "Gospodarka jest najważniejsza" :-) Ogólnie mnie on śmieszy.

kzrr - Sro Lut 09, 2011 08:51

Ma plusa dużego za Polmos w Lublinie :D
hvil - Sro Lut 09, 2011 08:59

polmos dzięki jego teściowi pierwszemu wogole ruszył a juz i tak nie palikota:)

Jak dla mnie dużo krzyczy mało robi, jego projekt życzliwe państwo wchłonął kosmiczne fundusze na rozpropagowanie, reklame itp a niz nie zdziałał.

bociannielot - Sro Lut 09, 2011 09:19

kzrr, ty tylko o jednym :smile:
Pawkaz - Sro Lut 09, 2011 09:46

Ja mam obojetny stosunek do jego osoby ;)
W pazdzierniku widzialem go na stacji benzynowej w Warszawie :mrgreen:

kris-tofer - Sro Lut 09, 2011 10:00

_papa_ napisał/a:
Jego wizerunek zmieniał się już kilka razy, czy jest przez to dla społeczeństwa wiarygodny?

właśnie przez to większość ludzi nie daje mu wiary, moim zdaniem taki krzykacz próbujący zwrócić na siebie uwagę, a polityk, który zmienia swój wizerunek, a co często za tym idzie i zdanie, to człowiek słaby szukającej każdej możliwej drogi do podejścia obywatela

[ Dodano: Sro Lut 09, 2011 10:00 ]
Pawkaz, ja niedawno widziałem Michała z Klanu jak się w McDonaldzie opychał i wcześniej z metra Grzybowa (ta z Plebanii) wychodziła (wielka baba) :D

maniaq - Sro Lut 09, 2011 10:35

kris-tofer napisał/a:
polityk, który zmienia swój wizerunek, a co często za tym idzie i zdanie, to człowiek słaby szukającej każdej możliwej drogi do podejścia obywatela

jak to mowia, tylko krowa nie zmienia zdania ;)

Jezeli zmiana pogladu, idzie w dobra strone, bo realia sie zmieniaja, to ok. Tylko pytanie co sie takiego zmienilo >? Uwazam, ze jakbysmy mieli zdrowsze finanse panstwa, to by wszystkim lepiej bylo, a tak placimy i niewiadomo za co, robia autostrady i kaza placic jak za zboze. Dlaczego za tygodniowa winiete po calych czechach czy slowacji place 1/3 tego co planowana podroz autostrada z W-wy do Berlina w JEDNA STRONE ?

Dlaczego mamy zusy, ktore tylko powoduja duze koszta, a malo efektywnie zarabiaja?

esh... dlugo by mozna ...

kris-tofer - Sro Lut 09, 2011 10:43

maniaq, przed wyborami obiecywali, że będzie lepiej, miała być Irlandia i złote góry :lol:
naród wybrał, naród ma, a teraz niech nie narzeka

[ Dodano: Sro Lut 09, 2011 10:43 ]
maniaq napisał/a:
Dlaczego mamy zusy, ktore tylko powoduja duze koszta, a malo efektywnie zarabiaja?

mam kolegę który pracuje w ZUS, organizują sobie wypady i fajne spędzanie dla pracowników, bo mają na to budżet, a trzy dniowe szkolenie mojego kolegi w Warszawie kosztowało ZUS ponad 700zł :roll:

po prostu mają tam za dobrze :)

Pływak - Sro Lut 09, 2011 10:48

kris-tofer napisał/a:
maniaq, przed wyborami obiecywali, że będzie lepiej, miała być Irlandia i złote góry :lol:
naród wybrał, naród ma, a teraz niech nie narzeka

Czytasz czasem posty przed ich wysłaniem? Straszne herezje walisz... Najpierw piszesz, że obiecywali przed wyborami złote góry, a zaraz po tym, że jak na nich głosowałem to nie mogę krytykować. Skoro nie wywiązują sie z obietnic to jako wyborca mam prawo baa nawet obowiązek to wypominać, a nie siedzieć cicho i udawać, ze jest ok...

bociannielot - Sro Lut 09, 2011 11:23

kris-tofer napisał/a:
przed wyborami obiecywali, że będzie lepiej, miała być Irlandia
no przecież jest już prawie Irlandia, my też niedługo możemy zbankrutować :lol:
kris-tofer - Sro Lut 09, 2011 11:56

Pływak, jak przed wyborami ufasz politykom - kandydatom, to Twoja sprawa...

bociannielot, teraz to jest możliwe dotrzymanie obietnic :D

kzrr - Sro Lut 09, 2011 12:49

kris-tofer napisał/a:
jak przed wyborami ufasz politykom - kandydatom, to Twoja sprawa

To czym się kierujesz głosując na nich ? Wiadomo że to co w większości mówią to tylko tzw "kiełbasa wyborcza" ale jeśli głosujesz to któryś z nich jest bardziej lub mniej przekonujący. Nie mówie tutaj o lokalnych wyborach gdzie kandydatów do gmin, powiatów zna się czasem osobiście, sąsiedzi, znajomi etc, albo widzi się co akurat zostało zrobione za ich "rządów"

Pływak - Sro Lut 09, 2011 13:09

kris-tofer napisał/a:
Pływak, jak przed wyborami ufasz politykom - kandydatom, to Twoja sprawa...

To nie chodzi o ufność, a o moje oczekiwania, które nie były zbyt wygórowane, a jednak się zawiodłem. Tak jak z autem jeśli nie spełni moich oczekiwań drugi raz raczej tego samego nie kupię no chyba, że znów się okaże iż dostępne będą wyłącznie jeszcze gorsze modele jak to było na ostatnich wyborach ale dyskusje o wyborze mniejszego zła mamy za sobą więc powinieneś wiedzieć o co chodzi...

Co do głosowania to różnie to bywa sporą część elektoratu np. nakierowuje pewna stacja radiowa i to jest dla mnie jeszcze śmieszniejsze niż łykanie kiełbasy przedwyborczej... a co do tematu to jeszcze trochę czasu do wyborów jest. Jak będą konkrety ze strony Pana Palikota wtedy będę mógł się do nich ustosunkować póki co uważam za słuszne jego odejście z PO może w końcu będzie na kogo głosować bez wybierania mniejszego zła...

bociannielot - Sro Lut 09, 2011 17:01

My tu o Palikocie, a on będzie palił w moim powiecie niedługo :mrgreen: :
http://ddz.doba.pl/?s=sub...&id=16616&mod=1

[ Dodano: Sro Lut 09, 2011 17:01 ]
A dobry jest ten komentarz :wink: :"Krcze tyle jest fajnych satyryków i kabaretów,to zapraszają tego Palikota.Kogo on śmieszy to nie wiem."

_papa_ - Sro Lut 09, 2011 19:43

no a powiedzcie jaka mamy obecnie alternatywę jeśli chodzi o politykę i rząd? Tusk i jego PO które dużo obiecuje, no i..... jeszcze więcej obiecuje, niezróważonego Kaczyńskiego i PIS, który już chyba sam nie wie o czym mówi, bo ja na pewno nie mam pojęcia. SLD, może, ale.... No i zostaje taki Palikot który jak narazie chyba najsensowniej gada i próbuje działać. To, że ktoś zachowuje się jak wariat, wariatem być nie musi. Być może w tym szaleństwie jest jakaś metoda aby przełamać te wszystkie układy i układziki, które pomału zżerają nasze państwo od środka.
andrew0503 - Sro Lut 09, 2011 20:59

_papa_ napisał/a:
No i zostaje taki Palikot który jak narazie chyba najsensowniej gada i próbuje działać. To, że ktoś zachowuje się jak wariat, wariatem być nie musi. Być może w tym szaleństwie jest jakaś metoda aby przełamać te wszystkie układy i układziki, które pomału zżerają nasze państwo od środka.

Wariatem to na pewno nie jest, czytałem parę Jego wywiadów, pod tą powłoką pozera i wichrzyciela kryje się bardzo inteligentna osoba. W którejś rozmowie, bodajże z Playboyem, wyjawił, że właśnie to było Jego celem aby pokazać aby pokazać małostkowość rządzących nami osób i te wszystkie układy. Palikot jako jeden z nielicznych jest wierny swoim przekonaniom i nie szuka poparcia za wszelką cenę aby przetrwać na scenie politycznej. Ten facet ma po prostu jaja i nie wieje jak chorągiewka na wietrze.

kris-tofer - Sro Lut 09, 2011 22:52

kzrr, przede wszystkim patrzę na osiągnięcia z przeszłości danego kandydata, to gdzie działał, z kim miał powiązania - ogólnie mówiąc życiorys.
Obietnice obietnicami i czy prawa, czy lewa strona tak samo obiecuje, ale ten, któremu nie są obce takie słowa jak Honor i Ojczyzna na tego zagłosuje.
Moim zdaniem człowiek, który swój wizerunek kieruje z flaszką w dłoni i wibratorem nie nadaje się do reprezentowania Polski, nie o taką wolność walczył mój dziadek, gdzie za nic ma się podstawowe prawa i godność obywateli.
Przecież demokracja to nie tylko prawa ale też obowiązki które sumiennie trzeba wypełniać, a nie tylko wykorzystywać prostych ludzi, co najlepiej wychodzi politykom właśnie i podkreślam nie zależnie czy z lewa czy z prawa :)

thef - Czw Lut 10, 2011 09:34

kris-tofer napisał/a:
człowiek, który swój wizerunek kieruje z flaszką w dłoni i wibratorem nie nadaje się do reprezentowania Polski

Pomijając styl pana Palikota i moją opinię o tym człowieku, zachęcam do sprawdzenia w jakim celu Palikot posługiwał się np. wibratorem i pistoletem i czy odniósł skutek. Zachęcam także do obejrzenia np. "Warto rozmawiać" - o wychowaniu seksualnym z jego m. in. udziałem. Myślę, że wprowadzi to trochę równowagi do oceny pana Palikota.

kris-tofer - Czw Lut 10, 2011 09:39

thef, nie mniej jednak nie pokazuje się publicznie takich rzeczy, co więcej pijąc wtedy alkohol wiedział, że łamie prawo, jednak zrobił to, moim zdaniem polityk powinien świecić przykładem nie łamania praw i obowiązków, w ten sposób pokazał, że prawo ma w du....ie i tak ja to widzę
thef - Czw Lut 10, 2011 09:51

kris-tofer napisał/a:
thef, nie mniej jednak nie pokazuje się publicznie takich rzeczy, co więcej pijąc wtedy alkohol wiedział, że łamie prawo, jednak zrobił to, moim zdaniem polityk powinien świecić przykładem nie łamania praw i obowiązków, w ten sposób pokazał, że prawo ma w du....ie i tak ja to widzę
Czego się publicznie nie pokazuje? Wibratora czy pistoletu? No bez przesady, w telewizji i nie tylko ciekawsze rzeczy pokazują ;) . Nie o to jednak chodzi. Po prostu dobrze jest dla obiektywnej opinii dociekać pewnych rzeczy, a gadanie, że facet wymachujący wibratorem jest śmieszny czy żałosny, bez sprawdzenia w jakich to było okolicznościach i co miało na celu, jest po prostu niesprawiedliwe. Program Pospieszalskiego też warto zobaczyć (mimo jego ogromnej stronniczości, co w tym odcinku szczególnie można potwierdzić), żeby zobaczyć trochę innego Palikota niż zwykle widujemy na ekranie. I nie bronię tu wcale Palikota, wcale go nie popieram i nie zachwycam jego wizerunkiem czy sposobem działania.
http://www.youtube.com/re...ksedukacja&aq=6

kris-tofer - Czw Lut 10, 2011 10:33

thef, chodziło mi o to, że polityk jako osoba reprezentująca Polaków nie powinna publicznie pokazywać wibratorów, pistoletów czy pić alkohol, mimo, iż miało to służyć temu, żeby zwrócić uwagę na edukację seksualną, która jest jak najbardziej potrzebna, ale w tą dobrą stronę i w dobrej formie.
W odniesieniu do programu ''warto rozmawiać'' Moje zdanie na ten temat jest takie, że dzieci nie powinny być uczone tego, że homo seksualność jest czymś normalnym, bo nie jest i nigdy nie będzie a już na pewno i myślę, że nie tylko mi przeszkadza to, że homoseksualiści mogliby adoptować dzieci i nie wierzę w to, że dziecko w takiej rodzinie może wychować się na normalnego człowieka - czyli z heteroseksualną orientacją, bo dzieci biorą przykład i uczą się wartości od swoich opiekunów.
To już nie pierwszy taki temat i zawsze podkreślam, że homoseksualizm to choroba psychiczna i nikt i nic nie zmieni mojego zdania na ten temat.
Palikot bardziej w wychowaniu seksualnym ma na myśli to, aby uczyć, że homoseksualność to coś normalnego, to wszystko nie w tym kierunku powinno iść.

thef - Czw Lut 10, 2011 10:47

kris-tofer napisał/a:
mimo, iż miało to służyć temu, żeby zwrócić uwagę na edukację seksualną, która jest jak najbardziej potrzebna, ale w tą dobrą stronę i w dobrej formie
Widać, że nie zadałeś sobie trudu by sprawdzić co kryło się za pistoletem i wibratorem. A mnie tylko o to chodzi, zadać sobie trochę trudu by ocena była bardziej obiektywna.
kris-tofer napisał/a:
W odniesieniu do programu ''warto rozmawiać'' Moje zdanie na ten temat jest takie, że dzieci nie powinny być uczone tego, że homo seksualność jest czymś normalnym, bo nie jest i nigdy nie będzie a już na pewno i myślę, że nie tylko mi przeszkadza to, że homoseksualiści mogliby adoptować dzieci i nie wierzę w to, że dziecko w takiej rodzinie może wychować się na normalnego człowieka - czyli z heteroseksualną orientacją, bo dzieci biorą przykład i uczą się wartości od swoich opiekunów.
To już nie pierwszy taki temat i zawsze podkreślam, że homoseksualizm to choroba psychiczna i nikt i nic nie zmieni mojego zdania na ten temat.
Palikot bardziej w wychowaniu seksualnym ma na myśli to, aby uczyć, że homoseksualność to coś normalnego, to wszystko nie w tym kierunku powinno iść.
Mam wrażenie, że niezbyt dokładnie oglądałeś ten program. Obejrzyj całość z uwagą i postaw sobie Palikota na tle wszystkich innych, którzy brali udział w tej debacie. O homoseksualizmie lepiej tu nie dyskutujmy, bo rozpęta się kolejne piekiełko, a dla Twojej wiadomości WHO już dawno skreśliło homoseksualizm z listy chorób.
hvil - Czw Lut 10, 2011 10:51

WHO?? A u nas nadal to prądem po jajach leczą :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kris-tofer - Czw Lut 10, 2011 11:11

thef napisał/a:
Mam wrażenie, że niezbyt dokładnie oglądałeś ten program. Obejrzyj całość z uwagą i postaw sobie Palikota na tle wszystkich innych, którzy brali udział w tej debacie. O homoseksualizmie lepiej tu nie dyskutujmy, bo rozpęta się kolejne piekiełko, a dla Twojej wiadomości WHO już dawno skreśliło homoseksualizm z listy chorób.

program obejrzałem do końca. Wiem jakie zdanie ma Palikot, Senyszyn a jakie inni rozmówcy. Jak pisałem patrzę na ogół, na ich dotychczasowe działania i osiągnięcia, w jakich kręgach się pokazują i jak kreują swój wizerunek jako polityk i jako obywatel.
http://www.tvn24.pl/0,1504154,wiadomosc.html czytałem, wiem o co chodzi,nie chodziło mi o treść przesłania Palikota, tylko o sposoby i o użyte hasła czy scena gwałtu na ekranie za jego plecami.
Palikot to postać kontrowersyjna ze względu na swoje wypowiedzi i na swój ostry liberalizm. Niektórym się to nie podoba.

[ Dodano: Czw Lut 10, 2011 11:11 ]
thef napisał/a:
a dla Twojej wiadomości WHO już dawno skreśliło homoseksualizm z listy chorób.
ale nie z mojej głowy, mogę mieć własne zdanie na ten temat.
thef napisał/a:
O homoseksualizmie lepiej tu nie dyskutujmy, bo rozpęta się kolejne piekiełko
dlaczego nie? rozmawiajmy, oby, ja jestem spokojny i opanowany :)
hvil - Czw Lut 10, 2011 11:13

PEDALSTWO!!!!!!!!! :twisted:
maniaq - Czw Lut 10, 2011 12:16

ja powiem, tak, gdyby nei bylo pistoletow, wibratorow, to byscie do dzis nei pamietali i nie pisali o tym, wiec w tym szalenstwei jest jakas metoda :)

W programie Pospieszalskiego, Palikot chyba wykazywal sie najwiekszym zrownowazeniem. Cejrowskiego po porstu nie trawie. Jak ktos sie przyglada temu facetowi, to on wsyztskich ma za debili. Ironia losu, ze poszedl do programu warto rozmawiac, a mowi, ze nie ma co rozmawiac :D

kris-tofer - Czw Lut 10, 2011 12:20

maniaq napisał/a:
ja powiem, tak, gdyby nei bylo pistoletow, wibratorow, to byscie do dzis nei pamietali i nie pisali o tym, wiec w tym szalenstwei jest jakas metoda :)
metoda taka, żeby zwrócić na siebie uwagę

maniaq napisał/a:
W programie Pospieszalskiego, Palikot chyba wykazywal sie najwiekszym zrownowazeniem. Cejrowskiego po porstu nie trawie. Jak ktos sie przyglada temu facetowi, to on wsyztskich ma za debili. Ironia losu, ze poszedl do programu warto rozmawiac, a mowi, ze nie ma co rozmawiac :D
chociaż moim zdaniem Cejrowski ma zdecydowane zdanie, to rzeczywiście masz rację, że czasami ma wszystkich za idiotów, już nie mówię o tym programie powyżej z linku od thefa, tylko tak ogólnie
dobryziom - Czw Lut 10, 2011 12:22

Palikot dla mnie bardzo inteligentny i odważny człowiek musiałby się dobrze wczytać w jego program bo na ekonomi się na pewno zna... pytanie czy faktycznie ma zamiar zrobić coś owocnego czy tylko kolejny Happening z czego jest znany i skuteczny :)
maniaq - Czw Lut 10, 2011 12:28

kris-tofer napisał/a:
metoda taka, żeby zwrócić na siebie uwagę

Ale jaka skuteczna, skoro wszyscy pamietaja ;) Czyli jednak pamietasz o tym, i wiesz o co chodzilo . czyli ejdnak moze w czasach gdy informacja zyje b krotko potrzebne takie akcje, ktore opruszaja problem i zostaja w glowie na dluzej ?

Tak jak teraz na to patrze to bardzo skuteczna metoda :D

kris-tofer - Czw Lut 10, 2011 12:33

dokładnie tak, bo rzeczy kontrowersyjne dłużej zapisują się w pamięci, dlatego nie bez kozery Palikot wymachiwał wibratorem, robił go głównie po to, by zwrócić jak największą uwagę na to, co chce zyskać, braku inteligencji na pewno nie można mu zarzucić, chyba, że ma swoich doradców i szpceów od psychologii jak kogoś podejść. Metoda stara jak świat :)
Pływak - Czw Lut 10, 2011 12:45

Tak z ciekawości kris-tofer gdybyś miał dziś iść na wybory kto byłby Twoim kandydatem na premiera? Albo inaczej jaką partię i z jakim premierem widział byś na czele rządu na dzień dzisiejszy?
bociannielot - Czw Lut 10, 2011 12:51

kris-tofer napisał/a:
chyba, że ma swoich doradców i szpceów od psychologii jak kogoś podejść.
to też w jakiś sposób świadczy o inteligencji :ok: .dobryziom, dobrze piszesz czy on faktycznie chce coś zmienić? Moim zdaniem nie, miał swoją szansę gdy był w PO ugrupowaniu które rządzi aż do dziś, był tam postacią dosyć znaną na pewno nie bez wpływu na losy partii, a jednak nie wpłynęło to chyba na obranie jakiegoś pozytywnego kierunku w polityce PO? I nie obchodzi mnie w chwili obecnej walka o prawa gejów i lesbijek, nam teraz tego nie potrzeba dla mnie to temat zastępczy jak przedwyborcza walka z dopalaczami, czy spór o krzyż. Politycy odwracają w ten sposób uwagę od poważnych problemów gospodarczych, żeby nie musieć się przyznać że nie mają żadnego programu, żadnych pomysłów, podejrzewam nawet że żadnych chęci :( .
fabianopulos - Czw Lut 10, 2011 13:13

w naszym zakłamanym współczesnym świecie mówienie prawdy publicznie jest niepoprawnie politycznie.
Palikot wielokrotnie "przeginał" ale też często mówił prawdę z którą zgadzała się oczywiście po cichu duża część społeczeństwa.
Ostatnio śmiałą tezę postawiła posłanka Mucha z mojego Lublina która powiedziała że część starszych ludzi chodzi do lekarza dla rozrywki. Media i politycy totalnie skrytykowali tą wypowiedz natomiast nikt nie zadał sobie trudu zbadania tego zjawiska które na sto procent istnieje. :cool:

maniaq - Czw Lut 10, 2011 13:13

dlatego Palikot na bilbordach pisze - gospodarka jest najwazniejsza ;)

IMHO w PO nie bylo innych osob chcacych reformowac kraj, bo jak sie 3ma lape na spolkach skarbu panstwa, upycha rodziny w gminach, ratuszach, to "dol, zaplecze" parti nie chialo zmian , bo im jest dobrze :)

IMHO moze Schetyna sie wylamie z ukladu, blokowanie dostepu do panstwowych spolek, bylo tego swiadectwem ;)

apples - Czw Lut 10, 2011 13:35

_papa_ napisał/a:
Witam!
Co myślicie o Januszu Palikocie, niewątpliwie bardzo kontrowersyjnej postaci naszej sceny politycznej? Jak dla mnie jest on osobą bardzo inteligentną, która wie co robi, aczkolwiek nie wiem, czy podąża w dobrym kierunku. Jego wizerunek zmieniał się już kilka razy, czy jest przez to dla społeczeństwa wiarygodny?
Osobiście uważam, że takie osoby jak Palikot potrzebne są w również polityce aby czasami przebić się w mediach i pokazać problemy które przez niektórych są zamiatane pod dywan lub krzyczą w jedną dla siebie właściwą stronę aby tylko poparcie nie spadło. Facet jest niewątpliwie inteligentny, ma kasę, więc wiele nie ma do stracenia i może pokazywać problemy w taki sposób aby były jak najbardziej zauważone. Jednym się to podoba, a innym nie. Dla mnie jego zachowania jak najbardziej są akceptowalne, tak samo jak Wojewódzkiego czy innych kontrowersyjnych osób. Każdy ma prawo mówić i robić to co uważa za słuszne o ile mieści się w granicach rozsądku, a że granice rozsądku dla każdego są różne, więc nigdy wszystkim się nie dogodzi. Miałem tylko nadzieję że trochę więcej zrobi kiedy mówił o nowej partii. Szkoda, że PJN go wyprzedził, bo teraz ciężko będzie mu się przebić.
maniaq - Czw Lut 10, 2011 13:50

a ja uwazam, ze PJN to PIS bez twarzy Kaczynskiego. Wiele sie nie roznia. Tylko odcieli sie od toksycznej osoby,ktora teraz zyje tylko smolenskiem.

Smiech na sali, jak uslyszalem, ze Macierewicz jedzie znow do stanow - poruszy niebo i ziemie :D szykujmy sie na tzresienie ziemi, bo sie beda amerykanie smiac z niego ;) w najlepsyzm wypadku, a prawda bedzie taka, ze nikt nie odnotuje jego przyjazdu :D na zakupy lata, tak mu sie spodobalo ? Ciekaw jestem kto placi za jego podroze, bo sluzbowymi tego nazwac nie mozna :>

maciej - Czw Lut 10, 2011 14:03

maniaq napisał/a:
Smiech na sali, jak uslyszalem, ze Macierewicz jedzie znow do stanow - poruszy niebo i ziemie :D szykujmy sie na tzresienie ziemi, bo sie beda amerykanie smiac z niego ;) w najlepsyzm wypadku, a prawda bedzie taka, ze nikt nie odnotuje jego przyjazdu :D na zakupy lata, tak mu sie spodobalo ? Ciekaw jestem kto placi za jego podroze, bo sluzbowymi tego nazwac nie mozna :>

Pan płaci, Pani płaci... Społeczeństwo płaci...

Trzebaby sprawdzić, ale stawiam diamenty przeciw orzechom, że lata w ramach "pełnienia mandatu posła", a wszyscy wiemy co to znaczy.

thef - Czw Lut 10, 2011 14:20

hvil napisał/a:
WHO?? A u nas nadal to prądem po jajach leczą :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

hvil napisał/a:
PEDALSTWO!!!!!!!!! :twisted:

Hvil, bardzo Cię proszę, jeśli nie masz nic rozsądnego do powiedzenia w tym temacie, to po prostu nie pisz.
fabianopulos napisał/a:
Ostatnio śmiałą tezę postawiła posłanka Mucha z mojego Lublina która powiedziała że część starszych ludzi chodzi do lekarza dla rozrywki. Media i politycy totalnie skrytykowali tą wypowiedz natomiast nikt nie zadał sobie trudu zbadania tego zjawiska które na sto procent istnieje. :cool:
Właśnie, u nas zwraca się uwagę na pewne wypowiedzi bez próby zrozumienia sensu. Każde niezbyt fortunnie wypowiedziane zdania przypisuje się do twardych poglądów tego kto je wypowiada i najczęściej piętnuje się je bez odniesienia do całości wypowiedzi i kontekstu. A wystarczy minimum chęci do przeczytania całości, do zrozumienia tematu o którym mowa, żeby brzmiało to zupełnie inaczej.
maniaq - Czw Lut 10, 2011 14:26

Ciekawe co on tam wypelnia, chyba deklaracje celne :D

Chociaz w sumie to nie moj posel ;) Sa niestety takie osoby co chca by udowodnil, ze za sztuczna mgle , lasery i dobijanie tych co przezyli katastrofe, jest wiona Rosji :D to wtedy tak ;)

A co do Palikota... zobaczymy, sie zaczynam zastanwaic, bo za dlugo PO rzadzi i nic nie robi, poza podwyzkami podatkow O_o co czuje juz, a Zusy poczuje za nascie lat O_o

cos o tusku :)

http://demotywatory.pl/2643831/Juz-niedlugo

bociannielot - Czw Lut 10, 2011 16:16

maniaq, taka ciekwaostka - mojej klientki mąż pracuje z kolegom Donalda z podstawówki, przed wyborami mówił do wszystkich: nie głosujcie na niego, w szkole sie nikt nie chciał z nim kolegować :grin: .
dobryziom - Czw Lut 10, 2011 17:01

bociannielot napisał/a:
maniaq, taka ciekwaostka - mojej klientki mąż pracuje z kolegom Donalda z podstawówki, przed wyborami mówił do wszystkich: nie głosujcie na niego, w szkole sie nikt nie chciał z nim kolegować :grin: .

ta... w liceum tez miałem takiego ziomka z którym nikt nie chciał się kolegować bo mówili ze lamus i głupek... a teraz pracuje w MS i zarabia pewnie 3 razy więcej niż ja... wiec boćku więcej takich rad słuchaj... :)

maniaq - Czw Lut 10, 2011 22:04

tiaaa a... tata , a Marcin powiedzial, ze jego tata powiedzial ;) to tak jak bylo z dowcipem o weselu i zdjeciami ze zdrady pod talerzem - nagle co 5 polak znal kogos osobiscie, ze byl na tym weselu :D

Co to wnosi do tematu o Palikocie natomiast ?

kris-tofer - Czw Lut 10, 2011 22:48

maniaq napisał/a:
cos o tusku :)

http://demotywatory.pl/2643831/Juz-niedlugo

nie chcę się w żaden sposób czepiać, tylko zwrócić na coś uwagę, a co mi się przypomniało, jak zauważyłem tego demota.. maniaq, czy nie masz już zaufania do naszego premiera? sądząc po linku raczej nie, skoro umieściłeś go tutaj.
Ana pewno pamiętasz jedną z naszych dawniejszych gorących dyskusji na forum na temat polityki, na temat wyborów, kto powinien zostać prezydentem po katastrofie smoleńskiej.
Pamiętam, że Komorowskiego nazwałem sprzedawczykiem i waflem Tuska, myślę, że wtedy większość miała zaufanie i do Tuska i do Komorowskiego, teraz narzekacie na podniesienie VATu i że nie zostały spełnione słowa o cudzie gospodarczym, czy o podwyżkach dla nauczycieli. Ja od początku nie dawałem wiary tym słowom, ale przekonałem się, że ludzie myślą tak, że lepiej zagłosować byle na kogo niż na kogoś z PiSu
nie wiem, czy szukać mam tamtego tematu celem przypomnienia, czy każdy pamięta?

Pływak - Czw Lut 10, 2011 23:01

Poszukaj chętnie sobie humor poprawie z wieczora :mrgreen: Tylko z tego co pamiętam o samych wyborach było tam niewiele bo dyskusja dotyczyła raczej pewnego związku frazeologicznego :lol: Odpowiadając sobie na pytanie z poprzedniej strony rozumiem, że nadal widział byś PiS u władzy z Panem Jarkiem na czele?
maniaq - Czw Lut 10, 2011 23:02

a czy ja musze przypomniec temat - mniejsze zlo ;)

NAdal twierdze ze za rzadow PIS-u bysmy mieli demolke od szitali ,przez sluzby, dyplomacje, jedynie IPN bylby oczkiem w glowie, a macierewicz stalby sie wyrocznia, kto byl bolkiem, kto order powinien oddac itp itd.

Patrze rzadzacym na rece, rozliczam ich z obietnic, to chyba dobrze, ze nie jestem fanatykiem, jak sluchacze rozglosni, bo oni nic nie widza, ida jak kon z klapkami na oczach ;)

dobryziom - Pią Lut 11, 2011 09:16

kris-tofer napisał/a:

Pamiętam, że Komorowskiego nazwałem sprzedawczykiem i waflem Tuska, myślę, że wtedy większość miała zaufanie i do Tuska i do Komorowskiego, teraz narzekacie na podniesienie VATu i że nie zostały spełnione słowa o cudzie gospodarczym, czy o podwyżkach dla nauczycieli.

wiesz łatwo jest non stop mówić co ktoś robi źle i krytykować nie podając żadnej racjonalnej alternatywy jak to robi Pis... PO wprowadziło wyższy podatek i co tak bo bardzo odczułeś przymierasz głodem? wiesz przynajmniej maja odwagę wprowadzić coś co jest potrzebne co podratuje gospodarkę... coś co im wcale nie podniesie słupka poparcia a mimo to robią... a PIS tylko pokrzykuje i obiecuje gruszki na wierzbie... żenada gdyby Jarosław został prezydentem mielibyśmy państwo kultu smoleńska i co miesiąc dziesiątego krucjatę smoleńską na bogato za nasze pieniądze...

Wracając do Palikota fajnie że jest on w stanie powiedzieć twardo własne zdanie na każdy temat i nie musi lizać "pupy" swojego prezesa... co jest dla mnie najbardziej żenującą opcja w PIS i judaszy z PJN niby tak im było źle w PIS a jednak nadal się boja powiedzieć źle słowo na ich Jareczka... rzygać się chce takim ludziom nie podał bym reki.

bociannielot - Pią Lut 11, 2011 10:13

maniaq napisał/a:
Co to wnosi do tematu o Palikocie natomiast ?
to samo co demotywator o Tusku :P .

[ Dodano: Pią Lut 11, 2011 10:11 ]
dobryziom napisał/a:
PO wprowadziło wyższy podatek i co tak bo bardzo odczułeś przymierasz głodem? wiesz przynajmniej maja odwagę wprowadzić coś co jest potrzebne co podratuje gospodarkę...
generalnie wyższy podatek vat dobry ziomie wcale nie jest czymś co ratuje gospodarkę niestety :/

[ Dodano: Pią Lut 11, 2011 10:13 ]
dobryziom napisał/a:
ta... w liceum tez miałem takiego ziomka z którym nikt nie chciał się kolegować bo mówili ze lamus i głupek... a teraz pracuje w MS i zarabia pewnie 3 razy więcej niż ja... wiec boćku więcej takich rad słuchaj...
no co, Donald też ma dobrą pracę więc wszystko się zgadza :grin: .
kris-tofer - Pią Lut 11, 2011 10:19

maniaq, więc są takie rzeczy, gdzie czasami trzeba szukać kompromisów :)
Jeśli chodzi o byłe już rządy PiS kiedy to Jarosław był premierem, to nie prawda, że nic nie zrobiono, dla tych, którzy już zapomnieli: http://fakty.interia.pl/r...94895,,31269960 a przede wszystkim ŚP Lech Kaczyński chciał ujawnienia akt dotyczących Katynia, jego celem było dojść do prawdy i oczekiwać od innych sprawiedliwości. Niestety każdy patrzył tylko na jego mniejszą reprezentatywność- dlamnie takie zachowanie Polaków było żenujące.
maniaq napisał/a:
Patrze rzadzacym na rece, rozliczam ich z obietnic
więc nie dajesz już wiary słowom i obietnicom Tuska, czy innych polityków z PO?
dobryziom, nie sądzę, żeby podniesienie podatków pomogło polskiej gospodarce w tak znaczący sposób, ja to odczuwam i każdy odczuwa, kto zarabia trochę mniej niż 4 -5 tys miesięcznie. Tusk nie widzi ile mamy bezrobocia w kraju, to, że podniesienie VATu uderzy w tych najbiedniejszych - w tych, którzy żyją za 500zł miesięcznie, ale nie taka osoba się nie liczy bo jest ''mocherem''
Już nie wspomnę o zaniechaniu projektu "Rodzina na swoim"
Koniec mojej dygresji :)
A wracając do Palikota - sprawę przemyślałem i również uważam, że jest jednym z bardziej odważnych polityków który nie boi się powiedzieć co myśli, szkoda, tylko, że często w chamski sposób i powyższe co napisałem odnoszące się do osoby Palikota dalej przemawia za NIE dla tego polityka

mike-l - Pią Lut 11, 2011 13:36

kris-tofer napisał/a:
Już nie wspomnę o zaniechaniu projektu "Rodzina na swoim"

Oj akurat to dobre posunięcie. Po czasie wyszło, że ten program powinien nazywać się "Deweloper na naszym".
Chodzi o sztuczne zawyżanie cen mieszkań - limity ustalane w tym programie były wyższe niż rynkowe. Zatem nie było zachęty do obniżania cen dla "młodych". Nie wspominając o tym, że całkowity koszt kredytu w tym programie (a nie tylko przez 8 lat) był wyższy niż nie objętego tym programem, w tym samym banku!!

maciej - Pią Lut 11, 2011 14:41

kris-tofer napisał/a:
Jeśli chodzi o byłe już rządy PiS kiedy to Jarosław był premierem, to nie prawda, że nic nie zrobiono, dla tych, którzy już zapomnieli: http://fakty.interia.pl/r...94895,,31269960

Zrobiono - partia "socjalistyczno-populistyczna" obniżyła podatki najbogatszym podczas najlepszej od 20 lat koniunktury bez jakiejkolwiek reformy, która zabezpieczyłaby wpływy do budżetu w przypadku pogorszenia koniunktury, co nastąpiło w roku po wyborach, więc PiS może teraz mydlić oczy, że "to wina PO".

Piszesz o samym podniesieniu podatków, oraz wskazujesz na artykuł, którzy pokazuje poprzednie obniżenie podatków jako sukces PiS'u, a przemyślałeś jego przyczyny?
kris-tofer napisał/a:
przede wszystkim ŚP Lech Kaczyński chciał ujawnienia akt dotyczących Katynia, jego celem było dojść do prawdy i oczekiwać od innych sprawiedliwości.

Ciekawe, że jakoś nie udało się tego osiągnąć w czasie rządów PiS, a w czasie rządu PO premier Rosji potrafił przyznać w Katyniu, że Stalin i ZSRR/Rosja jest winna tej zbrodni, a teraz prezydent Rosji mówi publicznie, że Rosja musi popracować nad edukacją, bo nie może się zgodzić, że 1/3 Rosjan, mimo dokumentów i faktów wierzy, że odpowiedzialni za zbrodnię katyńską są Niemcy.

Może kwestią nie jest kto CHCE, bo chcieli prawdopodobnie WSZYSCY Polacy, a kto umie prowadzić politykę na tyle SKUTECZNIE, żeby to się wreszcie stało...

I tu jakoś nie widzę zasług żadnego z braci Kaczyńskich, bo CHĘCI to, jak widać, nie wszystko, a ciągłe "chodzenie na wojnę" z Rosją na pewno nie mogło pomóc w ujawnieniu dokumentów, które zostały ujawnione, gdy nastał rząd bardziej nastawiony na współpracę niż "wojnę".

W dyplomacji liczy się SKUTECZNOŚĆ, a nie pokrzykiwania i obrażanie się - patrz odwołanie spotkania Trójkąta Weimarskiego po publikacji obraźliwych uwag w niemieckim odpowiedniku "Super Ekspresu". Oczywiście, prawdopodobnie prezydent był chory, tak jak to zostało ogłoszone, ale dlaczego później takie spotkanie się nie odbyło do końca jego prezydentury?

Nie przypominam sobie, żeby było nawet zaplanowane...

A ciężko mieć wpływ na politykę międzynarodową, jeśli się samemu z niej dobrowolnie wyłącza.
kris-tofer napisał/a:
podniesienie podatków pomogło polskiej gospodarce w tak znaczący sposób, ja to odczuwam i każdy odczuwa, kto zarabia trochę mniej niż 4 -5 tys miesięcznie.

A czy obniżenie podatków najbogatszym, BEZ REFORM w okresie największej prosperity, która WIADOMO BYŁO, że musi się skończyć taką pomocą było??? :rotfl:

A przecież to jest wymieniane jako jeden z NAJWIĘKSZYCH SUKCESÓW rządu 2005-2007.

No pomijam już 2 lata niestabilności, "walki na górze" i dopisanie do tych wspaniałych sukcesów "zjedzenia przystawek" z argumentacją "warto było, bo nie ma Leppera i Geirtycha".

I, żeby nie było.

Jestem bardzo zawiedziony rządami PO, ale nadal nie widzę żadnej partii, która mogłaby coś wyraźnie poprawić, a oni przynajmniej, moim zdaniem NIE PSUJĄ.

Pozostali:
- Palikot - brak sukcesów "komisji przyjazne państwo", brak jasnego programu, niepotrzebne ataki na kościół - zajęcie się "publiczką", a nie prawdziwymi problemami
- SLD - jestem wrogiem jakiegokolwiek "socjalizmu" państwowego i przesadnej pozycji związków zawodowych, do tego te niepotrzebne ataki na kościół - pod publiczkę, które nikomu nie służą, bo nie można narzucać komukolwiek światopoglądu i autorytetów
- PiS - nie dostrzegłem żadnej poprawy po ich rządach 2005-2007, nie chcę Ministra Sprawiedliwości, który wydaje w TV wyroki zamiast sądu, nie chcę "smakowitego pożerania przystawek" zamiast zajmowania się spawami kraju, nie chcę CIĄGŁEJ "wojny MEDIALNEJ" z Rosją, a do tego doraźnie - nie wierzę w "bohaterstwo poległych w Smoleńsku", ani w jakiekolwiek teorie spiskowe i nie chcę o tym słuchać następne 4 lata (wierzę i mam do tego mocne podstawy, że to był bardzo nieszczęśliwy wypadek, wynikający z wieloletnich zaniedbań i sytuacji psychologicznej nieumyślnie spowodowanej przez "głównego pasażer" i jego współpracowników dwa lata wcześniej),
- PJN - żadnych konkretów, rządzili już - to dla mnie PiS-bis bez JK, ale z "kompleksem smoleńskim" i taką samą próbą wykorzystania katastrofy dla swoich doraźnych celów

Ale głosował będę - mam nadzieję, że coś się jeszcze zmieni do wyborów na naszej scenie politycznej lub Palikot mnie przekona... :)

bociannielot - Pią Lut 11, 2011 14:58

maciej napisał/a:
moim zdaniem NIE PSUJĄ.
Twoim zdaniem Maciej, Twoim, ostatnio UE prosiła o raport planu redukcji zadłużenia, pytała o reformy, Rostowski miał złożyć go do końca stycznia, nie złożył - wiadomo przy rozdzielaniu funduszy unijnych już inaczej będą się patrzeć na Polskę - dzięki Ci PO :ok: . Poza tym jak to nie szkodzi - czy partia która stwierdza że nie przeprowadzi koniecznych reform bo w tym roku są wybory wg Ciebie szkodzi? Cały świat negatywnie ocenia obecnie politykę naszego rządu, co ma wpływ negatywny na całą gospodarkę i trzeba to jak najszybciej zmienić, choć zgadzam się z Tobą że nie wiadomo za bardzo kto by to zmienił.
maciej - Pią Lut 11, 2011 15:17

bociannielot napisał/a:
Twoim zdaniem Maciej, Twoim, ostatnio UE prosiła o raport planu redukcji zadłużenia, pytała o reformy, Rostowski miał złożyć go do końca stycznia, nie złożył - wiadomo przy rozdzielaniu funduszy unijnych już inaczej będą się patrzeć na Polskę - dzięki Ci PO :ok: .

O które fundusze Ci chodzi?

Bo w perspektywie budżetowej do 2013 już są podzielone, a do dzielenia perspektywy 2014-2020 to jeszcze UE musi ustalić zasady na jakich to się odbędzie,a do tego na razie daleko.

Zgadzam się, że tak nie powinno być, ale na razie nie widzę tego problemu tak realnie, wiedząc mniej więcej na jakim etapie jest rozdzielanie funduszy UE obecnie.
bociannielot napisał/a:
Poza tym jak to nie szkodzi - czy partia która stwierdza że nie przeprowadzi koniecznych reform bo w tym roku są wybory wg Ciebie szkodzi?

Bardziej szkodziła partia, która obniżała podatki, nie przeprowadzając reform w okresie największej prosperity, wzrostu gospodarczego i napływających funduszy unijnych, kiedy koszty społeczne byłyby najmniejsze, a zyski z takiej reformy największe.

Aaa... I ta sama partia, z której pochodzi prezydent, którzy nie podpisuje ustaw przegłosowanych przez aktualną większość parlamentarną wprowadzających reformy, bo jego partia przegrała wybory, a on, mimo bycia prezydentem całej Polski, nie może się z tym pogodzić.
bociannielot napisał/a:
Cały świat negatywnie ocenia obecnie politykę naszego rządu

Ciekawe stwierdzenie...
Skąd czerpiesz taką wiedzę o poglądach 6,5 mld ludzi? ;)
bociannielot napisał/a:
co ma wpływ negatywny na całą gospodarkę

A możesz jakoś konkretniej?
Bo np. jak wyjaśnisz wysoki kurs Złotego wobec Euro i Franka?
To zwykle nie jest oznaka złej oceny gospodarki przez "cały świat"...
bociannielot napisał/a:
choć zgadzam się z Tobą że nie wiadomo za bardzo kto by to zmienił.

No właśnie... Staram się być realistą, a realnie, to wszystkie obecne siły polityczne były już przy władzy i pokazały mniej więcej to samo.

I uważam to co napisałem - obecna sytuacja nie psuje/psuje najmniej, a już na pewno, jeśli chodzi o politykę zagraniczną i (o dziwo) o WYJAŚNIENIE (a nie ZRZUCENIE winy) katastrofy smoleńskiej.

bociannielot - Pią Lut 11, 2011 15:58

maciej napisał/a:
Bo w perspektywie budżetowej do 2013 już są podzielone, a do dzielenia perspektywy 2014-2020 to jeszcze UE musi ustalić zasady na jakich to się odbędzie.
- aha więc jak to będzie za parę lat to już luz - do tego czasu zapomną że nasz rząd ich olewa :ok: - poza tym zobacz, Irlandia zbankrutowała to unia pomogła, może być mniej skora do pomocy nam przy takim zachowaniu polskiego rządu.
maciej napisał/a:
Skąd czerpiesz tak szeroką wiedzę o poglądach 6,5 mld ludzi?

Ehh Maciej, czy muszę pisać w cudzysłowie każde takie wyrażenie? Artykuły o złym stanie naszej gospodarki ukazywały się już między innymi w Wielkiej Brytanii :wink: .

maciej napisał/a:

bociannielot napisał/a:
co ma wpływ negatywny na całą gospodarkę

A możesz jakoś konkretnie?
Bo od pustych słów i poglądów bez uzasadnienia, to specjalistów mamy na Wiejskiej.

Hmm, no więc tak - jeśli w świat poszła opinia że jednak możemy stać się drugą Irlandią i zbankrutować od razu maleje nasza wiarygodność, co za tym idzie - nie jestem ekonomistą żeby ładnie Ci to wytłumaczyć, ale jeśli poszukasz, poczytasz jak mądrzejsi ode mnie tłumaczą i nie jest to zbyt ciekawa perspektywa. Jak znajdę jakieś linki to podrzucę na pewno.

dobryziom - Pią Lut 11, 2011 16:20

bociannielot napisał/a:
Hmm, no więc tak - jeśli w świat poszła opinia że jednak możemy stać się drugą Irlandią i zbankrutować od razu maleje nasza wiarygodność, co za tym idzie - nie jestem ekonomistą żeby ładnie Ci to wytłumaczyć, ale jeśli poszukasz, poczytasz jak mądrzejsi ode mnie tłumaczą i nie jest to zbyt ciekawa perspektywa. Jak znajdę jakieś linki to podrzucę na pewno.

tak tak bocianku juz pisales o swoich kolegach co cos opowiadali i tlumaczyli... ja tez ostanio mialem podsumowanie roku i planowanie nowego w korporacji i 2011 ma planowany duzy wzrost podobny do 2007 roku wiec jestem dobrej mysli :)

bociannielot - Pią Lut 11, 2011 16:48

http://www.youtube.com/watch?v=x7m81-Dhqfg
ja słucham często tego kolesia, o tym dobrym wzroście w 2011 też się wypowiedział, polecam samemu sprawdzić co prof. ma do powiedzenia :ok:

monia0023 - Pią Lut 11, 2011 19:51

bociannielot napisał/a:
http://www.youtube.com/watch?v=x7m81-Dhqfg
ja słucham często tego kolesia, o tym dobrym wzroście w 2011 też się wypowiedział, polecam samemu sprawdzić co prof. ma do powiedzenia

Bardzo pięknie gada, tylko pokaż mi partię, która z takimi hasłami wygra wybory, skoro o 1% VAT tyle krzyku, oraz pokaż wyborcę, który poprze takie poglądy.

Jeżeli chodzi o Palikota, to pomijając już jego mało elegancki styl, nie zauważyłam żeby coś załatwił do końca, a był w partii rządzącej. Słusznie naświetla różne wypaczenia i patologie, ale to trochę za mało. Jako poseł wybrany w Lublinie, nic nie zrobił dla swoich wyborców, a obiecywał wiele. Chyba, że lubelszczyzna to za mały "pikuś" na "wielkie" projekty

bociannielot - Sob Lut 12, 2011 08:40

monia0023 napisał/a:
nie zauważyłam żeby coś załatwił do końca, a był w partii rządzącej.
:brawo: :brawa: o tym właśnie mówiłem, cieszę się że ktoś mnie popiera monia0023, co do Rybińskiego - ja bym go poparł - za to on nie założy ugrupowania, a co do partii to współtworzył program gospodarczy PJN, ale wątpię żeby go potem użyli
maniaq - Sob Lut 12, 2011 12:49

Byl w parti, a jak wiadomo samym byciem w stadzie nic sie nie zalatwi, dlatego opdziekowal :)

Czy sam da cokolwiek rade, tez nei sadze, ale moze jakby ludzie zaglosowali, zamiast na PO, bo sa juz nimi zmeczeni... moze cos by zmienilo, a na pewno zmusilo obecny beton rzadowy, do zmian, co juz by bylo osiagnieciem.

Rybinski , balcerowicz, centrum adama smitha, UE moga sobie gadac, ale to polski rzad ma narzedzia by dzialac... ale wazniejsze sa wybory O_o