|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Przerywa
marcin123a1989 - Czw Lut 10, 2011 00:03 Temat postu: [R200] Przerywa Witam!!! mam problem ze swoim roverkiem. Jakieś pól roku temu jechałem sobie spokojnie przez miasto gdy nagle moje autko zaczęło mi przerywać gdy przydusiłem mu gazu na biegu on momentalnie przerywał. Pojechałem do jednego mechanika on stwierdził ze to kable wymienił na jakieś stare inne ale problem nie znikną pojechałem do drugiego tym razem wymienił pompę paliwa filtr paliwa wstawił nowe kable i problem nadal był. Ktoś mi podpowiedział ze mam wymienić świece wymieniłem i było ok ale po 2 miesiącach problem dalej się pojawił wymieniłem drugi raz problem znów się pojawił. Teraz zwracam się do was klubowicze pomóżcie co mam robić czego to jest wina. mam znowu wymienić świece???? Pomocy!!!!
colin1983 - Czw Lut 10, 2011 07:33
marcin123a1989 napisał/a: | mam znowu wymienić świece???? Pomocy!!!! | jakie świece masz teraz założone??? jeśli miałbym proponować to kup NGK jeżdze na nich 2 rok i mam spokój
Grzem - Czw Lut 10, 2011 08:01
[R45,1.4 16V 2001]
Colin Ci dobrze radzi, nie idź w tandetę, na Roverka to za mało. Tak na marginesie-poszukaj w okolicy mechanika z prawdziwego zdarzenia, z Twojego opisu mniemam, że temu zwykłego rowera strach zostawić i obawiam się, że nadejszła chwila wielkiego czyszczenia wszystkiego co uczestniczy w procesie spalania w Twoim 16v.
sobrus - Czw Lut 10, 2011 08:21
A kopułka i palec?
tarla - Czw Lut 10, 2011 15:56
Wymiana świec mogła pomóc również w przypadku gdy 'coś' dzieje się z cewkami, być może same przewody. Polecam sprawdzenie, czy nie ma żadnego przebicia.
marcin123a1989 - Czw Lut 10, 2011 18:26
Dzisiaj zamówiłem kopułkę i palec. A tak na marginesie co to są te cewki???
[ Dodano: Czw Lut 10, 2011 18:26 ]
Grzem napisał/a: | [R45,1.4 16V 2001]
Colin Ci dobrze radzi, nie idź w tandetę, na Roverka to za mało. Tak na marginesie-poszukaj w okolicy mechanika z prawdziwego zdarzenia, z Twojego opisu mniemam, że temu zwykłego rowera strach zostawić i obawiam się, że nadejszła chwila wielkiego czyszczenia wszystkiego co uczestniczy w procesie spalania w Twoim 16v. |
Niema mechaniki z prawdziwego zdarzenia. najgorsze jest to ze to działa ale nie chce sie popsuć jakby sie popsuło to by od razu było wiadomo co a tak to szukanie igły w stogu siana
Grzem - Pią Lut 11, 2011 07:49
[R45,1.4 16V 2001]
AD"Niema mechaniki z prawdziwego zdarzenia. najgorsze jest to ze to działa ale nie chce sie popsuć jakby sie popsuło to by od razu było wiadomo co a tak to szukanie igły w stogu siana" - Podejdź do tego co napisałem w myśl idei porządku w LWP(dla młodszych LWP to Ludowe Wojsko Polskie ) najlepszym sposobem na to ,żeby był porządek jest sprzątanie bez przerwy . Uwierz mi są mechanicy, którzy wiedzą jak się do tego zabrać. Mój mi powiedział: rozebrać i wyczyścić wszystko o się da, usunąć wieloletni syf i ewentualnie wymienić co zużyte i ma ma grać gitara. I tak raz w roku podobno ale mi jeszcze rok z roverkiem nie minął. Wybór jest jeden :robi to ON za kasę lub TY nie za kasę tylko dla nauki. Po takiej akcji (sam to zrobiłem) przestałem pisać na forum , mam czas na kawę, tankowanie paliwa i jego spalanie Jedyna usterka ostatnio to pożegnanie z H7 z 2001 roku padła biedaczka na zimowych polskich drogagagagach
marcin123a1989 - Pią Lut 11, 2011 19:37
No w końcu naprawione chodzi samochodzik jak igiełka. Pomogło mi to forum naprawde. Pozdrawiam was. wymieniłem kopułke i palec i gitarka gra
|
|