|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Inne (np. Polonez 1.4, MG Maestro, Rover SD1 itp.) - [polonez 1.4] komputery z klimatyzacją
karpiu19_88 - Nie Lut 13, 2011 10:06 Temat postu: [polonez 1.4] komputery z klimatyzacją witam wszystkich mam pytanie odnośnie komputerów poniewaz nosze się z założeniem klimy do poldorovera ale mam mały problem ponieważ wyczytałem że nie każdy komp może obsługiwać klime. Stąd moje pytanie jakie kompy obsługują klime i na jakich to pinach sie odbywa z gory dzieki za odp pozdro
polofix - Nie Lut 13, 2011 17:38 Temat postu: Re: [polonez 1.4] komputery z klimatyzacją skoroklimawpoldku to nic nie będzie miała wdpólnego z kompem. w poldku jest komp od rovera 100 on nawet nie ma immo.
AndrewS - Czw Lut 17, 2011 00:02
ale dobrze by bylo zeby komp jednak otrzymal info o wlaczeniu klimy, dzieki temu podniesie troche obroty, przynajmniej moj 214 Si z 95 roku tak mial.
Na wejscie do kompa (po wszystkich zabezpieczeniach) przychodzila masa, a na innym pinie wychodzil impuls do przekaźnika sprzęgła sprężarki
polofix - Czw Lut 17, 2011 12:27
polonez roverek sam sobie doda bez zadnych problemow obroty.
AndrewS - Pią Lut 18, 2011 14:16
ja wiem ze sobie doda tylko pytanie kiedy
ano po fakcie, gdy sprężarka sie zalaczy, spowodouje to spadek obrotów, przy malych silnikach takich jak 1.4 bedzie to spadek dosc wyrazny, wtedy komp oczywiscie odpowiednio zareaguje, ale niestety za późno
a mi chodzi o to, ze z chwila wlaczenia sprezarki obroty praktycznie nie spadna wcale, a nawet sie minimalnie podniosa
PTE - Wto Kwi 19, 2011 14:04
Myślę, że można bez problemu dołożyć klimę do starego komputera. Ja w swoim R25 dołożyłem zestaw który w żaden sposób nie jest sterowany przez ECU i obroty spadają na pół sekundy o jakieś promile jedynie w momencie włączenia sprężarki.
EDIT: ale stary wątek wykopałem
|
|