|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 214] Szarpie po rozgrzaniu
rovek - Pon Lut 14, 2011 18:46 Temat postu: [R 214] Szarpie po rozgrzaniu Witam, jestem po wymianie sprzęgła i obudowy termostatu. Ściągałem również, jak sie okazało niepotrzebnie kolektor dolotowy i po złożeniu wszystkiego samochód, kiedy złapie temperaturę (po otwarciu termostatu) szarpie. Mam trochę przebicie na kablach ale ich nie ruszałem, a wcześniej było ok. Czy mogłem coś nie podłączyć/źle podłączyć?
leszczu - Pon Lut 14, 2011 18:55
A może właśnie przez te przebicia kabli szarpie.
rovek - Pon Lut 14, 2011 19:18
I tak je muszę wymienić, w tym tygodniu mam nadzieje że kupie i zobaczę co mu jest. Niby jak zimny to też trochę poszarpuje. Jakie kabelki doradzasz? A świece Bosh, czy NGK?
leszczu - Pon Lut 14, 2011 19:38
rovek napisał/a: | A świece Bosh, czy NGK? |
NGK, tak samo jak i kable.
keczu - Pon Lut 14, 2011 20:54
rovek napisał/a: | Ściągałem również, jak sie okazało niepotrzebnie kolektor dolotowy |
Czy zalozyles nowa uszczelke?
rovek - Wto Lut 15, 2011 14:46
Nie, bo obecna ma ok 2 tys km, była wymieniana razem z uszczelką pod głowicą.
Dziś w drodze do szkoły samochód trochę przerywał i wreszcie zgasł. Myślałem, że paliwo się skończyło, chociaż było ponad rezerwę, kupiłem paliwko, wlałem a samochód nie działa. Zakupiłem kabelki Bosch(nie miałem tyle gotówki na NGK) i świece NGK. Po założeniu nie działa, przeczyściłem palec i kopułkę, dużo lepiej ale też nie chce zaskoczyć. Po oględzinach całego dolotu kolega zauważył, że opaska przy filtrze powietrza jest nie dokręcona i silnik bierze lewe powietrze. Dokręciłem i działa jak nowy, nie szarpie, nie przerywa i mam nowe kable.
|
|