|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [rover 25 2,0 itd] problem z ogrzewaniem wnętrza
maciejkras - Sro Lut 16, 2011 16:53 Temat postu: [rover 25 2,0 itd] problem z ogrzewaniem wnętrza witam
ostatnio wymienialem pompe wtryskowa i od tego czasu w aucie przestalo dzialac ogrzewanie wewnatrz . co moglo sie stac? jaka moze byc przyczyna?
azer - Sro Lut 16, 2011 17:16
silnik się grzeje normalnie do połowy skali?
Zlotowa - Sro Lut 16, 2011 22:46
Termostat? Zapowietrzony układ?
maciejkras - Czw Lut 17, 2011 10:50
silnik się grzeje normalnie do połowy skali tak jak powinno byc, a w środku zimne powietrze ciągle wieje z kratek
flapjck1 - Czw Lut 17, 2011 10:52
zapowietrzony, albo wrecz brak plynu
maciejkras - Czw Lut 17, 2011 10:55
jak to odpowietrzyć lub dolać tego płynu, gdzie tego szukać , gdzie to się dolewa i jak odpowietrza?
yorker - Czw Lut 17, 2011 11:10
maciejkras napisał/a: | jak to odpowietrzyć lub dolać tego płynu, gdzie tego szukać , gdzie to się dolewa i jak odpowietrza? |
jaja sobie robisz?
Jeżeli nie to ci napisze. Płyn chłodniczy (bo o nim tu mowa) dolewa się do zbiorniczka, znajduję się on (stojąc przed otwarta maską) w lewym górnym rogu.
Śruba odpowietrzająca układu chłodzenia znajduje się pod kopułką.
Poniżej rys. poglądowy
bociannielot - Czw Lut 17, 2011 11:33
yorker napisał/a: | Jeżeli nie to ci napisze. Płyn chłodniczy (bo o nim tu mowa) dolewa się do zbiorniczka, znajduję się on (stojąc przed otwarta maską) w lewym górnym rogu. |
Potwierdzam tu co prawda benzynówka i 200-ka, ale wszystko się w położeniu zgadza . Swoją drogą, nie uczą tego na kursie na Prawo Jazdy? Daj znać, czy był płyn, ew. czy dało coś odpowietrzanie .
yorker - Czw Lut 17, 2011 12:05
bociannielot napisał/a: | Potwierdzam tu co prawda benzynówka i 200-ka, ale wszystko się w położeniu zgadza |
kurcze nie spojrzałem w opis tematu, że chodzi o dizloka Mój błąd
szoso - Czw Lut 17, 2011 12:08
bociannielot napisał/a: | Swoją drogą, nie uczą tego na kursie na Prawo Jazdy? |
pewnie że uczą, na samej obsłudze mogą oblać na egzaminie
tak czy tak kierowca powinien wiedzieć gdzie się wlewa poszczególne płyny eksploatacyjne
bociannielot - Czw Lut 17, 2011 12:28
yorker napisał/a: | kurcze nie spojrzałem w opis tematu, że chodzi o dizloka Mój błąd | żaden błąd zbiornik jest w tym miejscu co trzeba, tylko nie pamiętam co z tym zaworkiem do odpowietrzania . Może ktoś podpowie?
[ Dodano: Czw Lut 17, 2011 12:28 ]
szoso420 napisał/a: | tak czy tak kierowca powinien wiedzieć gdzie się wlewa poszczególne płyny eksploatacyjne | jestem tego samego zdania
szoso - Czw Lut 17, 2011 12:39
bociannielot napisał/a: | tylko nie pamiętam co z tym zaworkiem do odpowietrzania . Może ktoś podpowie? |
diesel nie ma odpowietrznika
yorker - Czw Lut 17, 2011 12:48
bociannielot napisał/a: | yorker napisał/a:
kurcze nie spojrzałem w opis tematu, że chodzi o dizloka Mój błąd
żaden błąd zbiornik jest w tym miejscu co trzeba, tylko nie pamiętam co z tym zaworkiem do odpowietrzania . Może ktoś podpowie? |
chodziło mi o błąd że podałem zdjęcie od benzyny a chodziło o diesla
A śruba do odpowietrzania, tak jak już wyżej napisałem i na obrazku też jest wskazane, znajduje się po prawej stronie silnika, pod aparatem zapłonowym. ---> dotyczy silników benzynowych (znowu nie na temat )
maciejkras - Czw Lut 17, 2011 16:42
pomogło, miałem mało płynu, dzieki za pomoc
Krzysi3k - Czw Lut 17, 2011 16:51
Nie nalałeś pod sam korek mam nadzieje...
|
|