Zobacz temat - [rover 25 2,0 itd] problem z ogrzewaniem wnętrza

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [rover 25 2,0 itd] problem z ogrzewaniem wnętrza

maciejkras - Sro Lut 16, 2011 16:53
Temat postu: [rover 25 2,0 itd] problem z ogrzewaniem wnętrza
witam
ostatnio wymienialem pompe wtryskowa i od tego czasu w aucie przestalo dzialac ogrzewanie wewnatrz . co moglo sie stac? jaka moze byc przyczyna?

azer - Sro Lut 16, 2011 17:16

silnik się grzeje normalnie do połowy skali?
Zlotowa - Sro Lut 16, 2011 22:46

Termostat? Zapowietrzony układ?
maciejkras - Czw Lut 17, 2011 10:50

silnik się grzeje normalnie do połowy skali tak jak powinno byc, a w środku zimne powietrze ciągle wieje z kratek
flapjck1 - Czw Lut 17, 2011 10:52

zapowietrzony, albo wrecz brak plynu
maciejkras - Czw Lut 17, 2011 10:55

jak to odpowietrzyć lub dolać tego płynu, gdzie tego szukać , gdzie to się dolewa i jak odpowietrza?
yorker - Czw Lut 17, 2011 11:10

maciejkras napisał/a:
jak to odpowietrzyć lub dolać tego płynu, gdzie tego szukać , gdzie to się dolewa i jak odpowietrza?

jaja sobie robisz? :wink:
Jeżeli nie to ci napisze. Płyn chłodniczy (bo o nim tu mowa) dolewa się do zbiorniczka, znajduję się on (stojąc przed otwarta maską) w lewym górnym rogu.
Śruba odpowietrzająca układu chłodzenia znajduje się pod kopułką.
Poniżej rys. poglądowy

bociannielot - Czw Lut 17, 2011 11:33

yorker napisał/a:
Jeżeli nie to ci napisze. Płyn chłodniczy (bo o nim tu mowa) dolewa się do zbiorniczka, znajduję się on (stojąc przed otwarta maską) w lewym górnym rogu.

Potwierdzam :wink: tu co prawda benzynówka i 200-ka, ale wszystko się w położeniu zgadza :wink: . Swoją drogą, nie uczą tego na kursie na Prawo Jazdy? Daj znać, czy był płyn, ew. czy dało coś odpowietrzanie :grin: .

yorker - Czw Lut 17, 2011 12:05

bociannielot napisał/a:
Potwierdzam :wink: tu co prawda benzynówka i 200-ka, ale wszystko się w położeniu zgadza :wink:

kurcze nie spojrzałem w opis tematu, że chodzi o dizloka :oops: Mój błąd :>

szoso - Czw Lut 17, 2011 12:08

bociannielot napisał/a:
Swoją drogą, nie uczą tego na kursie na Prawo Jazdy?

pewnie że uczą, na samej obsłudze mogą oblać na egzaminie
tak czy tak kierowca powinien wiedzieć gdzie się wlewa poszczególne płyny eksploatacyjne

bociannielot - Czw Lut 17, 2011 12:28

yorker napisał/a:
kurcze nie spojrzałem w opis tematu, że chodzi o dizloka Mój błąd
żaden błąd zbiornik jest w tym miejscu co trzeba, tylko nie pamiętam co z tym zaworkiem do odpowietrzania :wink: . Może ktoś podpowie? :smile:

[ Dodano: Czw Lut 17, 2011 12:28 ]
szoso420 napisał/a:
tak czy tak kierowca powinien wiedzieć gdzie się wlewa poszczególne płyny eksploatacyjne
jestem tego samego zdania :ok:
szoso - Czw Lut 17, 2011 12:39

bociannielot napisał/a:
tylko nie pamiętam co z tym zaworkiem do odpowietrzania :wink: . Może ktoś podpowie? :smile:

diesel nie ma odpowietrznika

yorker - Czw Lut 17, 2011 12:48

bociannielot napisał/a:
yorker napisał/a:
kurcze nie spojrzałem w opis tematu, że chodzi o dizloka Mój błąd
żaden błąd zbiornik jest w tym miejscu co trzeba, tylko nie pamiętam co z tym zaworkiem do odpowietrzania :wink: . Może ktoś podpowie? :smile:

chodziło mi o błąd że podałem zdjęcie od benzyny a chodziło o diesla :wink:

A śruba do odpowietrzania, tak jak już wyżej napisałem i na obrazku też jest wskazane, znajduje się po prawej stronie silnika, pod aparatem zapłonowym. ---> dotyczy silników benzynowych (znowu nie na temat :lol: )

maciejkras - Czw Lut 17, 2011 16:42

pomogło, miałem mało płynu, dzieki za pomoc
Krzysi3k - Czw Lut 17, 2011 16:51

Nie nalałeś pod sam korek mam nadzieje...