|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 211] Czy to linka gazu?
rafal506 - Nie Lut 20, 2011 22:39 Temat postu: [R 211] Czy to linka gazu? Witam.Mój problem polega na tym,że zaczęły mi strasznie wolno schodzić obroty przy zmianie biegów a niekiedy potrafią się zawiesić.Po dodaniu mocniej gazu lub otwarciu maski i ręcznym cofnięciu plastikowego oplotu na którym jest linka odpuszcza.Poczytałem dużo na forum i nie stawiałbym na krokowiec lub przepustnice,bo wydaje mi się,że linka gazu jest jakby za luzna,mam delikatny luz na pedale gazu.Podkreślam,że cofnięcie pedału gazu nogą nie pomaga.Myślicie,że jakbym podkręcił mocniej tą linkę to by pomogło?Jak mocno powinna być napięta linka gazu?
kadzaf - Pon Lut 21, 2011 09:20
proponowalbym sprawdzic linke czy swobodnie chodzi w pancerzu(czyli wypiecie jej ,wtedy bedzie wiadome )
rafal506 - Pon Lut 21, 2011 11:05
A w jaki sposób mogę ją wypiąć?Chodzi mi o to,że nie chce czegoś popierdzielić
leszczu - Pon Lut 21, 2011 11:18
Ja bym raczej stawiał na przepustnicę. Dokładniej na na te mocowania tej klapki co rusza się w środku przepustnicy i psiknąć tam WD. Dokładnie o tu.
rafal506 - Pon Lut 21, 2011 16:15
Narazie uporałem się z problemem,przeczyściłem przepustnice psiknąłem wd tak jak pokazałeś,w pancerz linki wpuściłem troszkę oleju i jest ok.
|
|