|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Wskazówka paliwa cały czas na full
zielun - Pią Lut 25, 2011 16:24 Temat postu: [R200] Wskazówka paliwa cały czas na full Witam , kupiłem roverka 214 si i jestem z niego bardzo zadowolony , tyle ze ma mała wade... wskazówka poziomu paliwa cały czas jest na full. bycmoże to zawieszony pływak, ale zalałem go do pełna i nic. jest do niego jakis dostęp ? podobno pod tylna kanapą ale zdjąc ją to porazka ( mam 3 furtki ) . nie wiem jak sie do tego zabrac bo powinna byc unoszona ehh. myślę że może kable się przetarły gdzieś po drodze do liczników . miał ktoś taki problem ? jak do tego podejśc ? bo szczeże to się wypstrykałem z dudków i do mechaniora to mi się średnio widzi
leszczu - Pią Lut 25, 2011 16:31
Aby dostać się do pływaka musisz wymontowywać bak.
zielun - Pią Lut 25, 2011 17:12
az cały bak ? wywale siebie i sasiadów heh . słyszałem że dostep jest pod tylnim siedzeniem . a czy przy wył zapłonie pokazuje poziom czy wskazówka opada ?
leszczu - Pią Lut 25, 2011 17:13
zielun napisał/a: | :shock: az cały bak ? |
Z tego co wiem to chyba tak.
zielun napisał/a: | a czy przy wył zapłonie pokazuje poziom czy wskazówka opada ? |
Pokazuje.
zielun - Pią Lut 25, 2011 17:16
jednak mysle że to nie pływak a kabel się przetarł i wtedy nie ma oporu wiec idzie na maxa... mam nadzieje bo jak nie to klapa
colin1983 - Pią Lut 25, 2011 19:59
obstawiam tak samo jakleszczu19901, że to wina pływaka, dał mi się we znaki na wiosnę tak że aż 3 razy wyciągąłem zbiornik
Paul - Pią Lut 25, 2011 20:05
zielun napisał/a: | to nie pływak a kabel się przetarł | Też bym tak obstawiał
|
|