|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [r 416] Immobiliser nie chce się wyłączyć.
marcinex - Wto Mar 08, 2011 13:16 Temat postu: [r 416] Immobiliser nie chce się wyłączyć. Mam problem, otóż przestał działać mi pilot, immobiliser wyłączałem przez czterocyfrowy kod wstukiwany zamykaniem i otwieraniem drzwi, o błędzie we wprowadzaniu kodu informował mnie klakson . Ten sposób nie wiedzieć dlaczemu przestał działać, przez co nie mogę wyłączyć immo. Jak to naprawić ?
wyłączałem juz akumulator kilkakrotnie i nie pomaga...
szoso - Wto Mar 08, 2011 18:07
a kod masz prawidłowy? skoro piszesz że sygnalizował błąd klaksonem to raczej nie
jeśli 3 razy wprowadzisz błędny kod to musisz odczekać 10 minut
Cytat: | Jeżeli kod zostanie wprowadzony nieprawidłowo, to w momencie przekręcania kluczyka w pozycję zamykania włączy się sygnał ostrzegawczy. Należy wtedy:
* otworzyć i zamknąć drzwi kierowcy (kasowanie błędu).
* ponownie wprowadzić kod.
Po trzech nieudanych próbach wprowadzenia kodu należy odczekać 10 minut przed przystąpieniem do kolejnej próby. |
Michal_Lewy - Wto Mar 15, 2011 19:13
A co jak ktos niezna swojego kodu??. Jak kupowalem roverka to niedostalem zadnego kodu.
szoso - Wto Mar 15, 2011 19:33
trzeba podpiąć pod komputer T4
tronsek - Wto Mar 15, 2011 19:34
Michal_Lewy napisał/a: | A co jak ktos niezna swojego kodu??. Jak kupowalem roverka to niedostalem zadnego kodu. | Można go odczytać za pomocą komputera T4
Michal_Lewy - Wto Mar 15, 2011 19:47
ok dziękuję.
|
|