Zobacz temat - [Rover 620 Si 95r] półośkę

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [Rover 620 Si 95r] półośkę

kamil_620_si - Sob Mar 12, 2011 13:51
Temat postu: [Rover 620 Si 95r] półośkę
Witam!!mam pytanie w styczniu żona wyrwała mi półośkę w roverku oddałem auto do mechanika i wczoraj wyrwałem ja drugi raz!!za 1 razem przesuną się aż cały silnik ale mechanik stwierdził ze wszystko jest ok i zrobił to ale teraz znowu to samo!!to chyba trochę za czesto.radziłem sie innego mechanika powiedział mi że tam powinien być jakiś pierścień centrujący zapobiegający wyrwaniu ale w sumie 1 raz coś takiego słyszę :/ ??
Perez - Nie Mar 13, 2011 01:02

Na wieloklinie powinna być taka zawleczka, ale to od strony skrzyni, a od strony koła nakrętka.
bastek - Nie Mar 13, 2011 14:40

Nie masz pierścienia zabezpieczającego na półośce co wchodzi do skrzyni albo półośka nie została na tyle "głęboko" wsadzona do skrzyni i dlatego wypadła. Takie to cudo

kamil_620_si - Czw Mar 17, 2011 20:38
Temat postu: [Rover 620 Si 95r] półoska
Witam!!byłem u mechanika tego samego co robił mi tą półośkę wcześniej i włożył ja z powrotem ale wygląda ona jak by była za krotka kupił inna używana i tez jest za krótka?łapy i poduszki silnika wyglądają ze nic im nie jest!ale coś musi być bo przecież auto mi się nie rozszerzyło nie jest to dużą różnica ale na tyle ze przy pełnym skręcie kół wyskakuje półośka!!z tego co wiem to auto było bite ale nie wiem jak mocno ale jeżdżę już nim 3 lata i teraz by to wyszło!! :?:
Perez - Czw Mar 17, 2011 22:16

Pojedz na geometrie
kamil_620_si - Czw Mar 24, 2011 10:09

Witam!!Dzięki wszystkim za włączenie się do tematu!!auto odebrałem od mechanika ale jak się go zapytałem co było przyczyna ze tak się działo to nie umiał mi odpowiedzieć.Wiec postanowiłem na własną rękę poszukać przyczyny i chyba znalazłem poduszka ta która jest za silnikiem jest przesunięta i dodatkowo lekko wybita bym powiedział ale auto na razie chodzi bez zarzutów!!Mam przynajmniej nauczkę żeby nie oddawać auta do pseudo mechanika!!