|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - Alufelgi DEZENT L - zagadka?
mike-l - Czw Mar 17, 2011 17:48 Temat postu: Alufelgi DEZENT L - zagadka? Witam!
Znalazłem ładne alufelgi - DEZENT L. Na stronie importera ALCAR-PL "przymierzam je" do auta i w rozmiarze 15 oraz 16 cali nie występują dla Rovera 75, natomiast 17 calowe występują... Z kolei przy sprawdzaniu danych tych alufelg (tabelka) z parametrów wynika, że powinny. Nie rozumiem, o co chodzi? Rozmawiałem też ze sprzedawcą i nie potrafił mi tego wyjaśnic, mówił jedynie o tym, że nie występuje w specyfikacji producenta...
Jak to wtedy jest? Może jest jakiś parametr który uniemożliwia założenie tej alufelgi?
Piotrass - Czw Mar 17, 2011 18:37
Z własnego doświadczenia mogę Ci tylko poradzić jedno: odpuść sobie firmę DEZENT.
Kozik - Czw Mar 17, 2011 20:30
mike-l, masz ciężkie auto, odpuść
mike-l - Czw Mar 17, 2011 22:24
To te felgi się uginają czy co
hymm to co mam wtedy do wyboru? DOTZ, AEZ? ATT?
Podobno MAK jest ok - co byście polecili?
Krzysi3k - Czw Mar 17, 2011 23:54
Piotrass napisał/a: | Z własnego doświadczenia mogę Ci tylko poradzić jedno: odpuść sobie firmę DEZENT. |
Z doświadczenia - mam felgi Dezent L si 16x6x5 na profilu opony 45 i na zawiasie z ZR i zero problemów, więc to że wujek ciotecznego szwagra wam odradził nie znaczy, że musicie odradzać innym.
Piotrass - Pią Mar 18, 2011 00:11
Krzysi3k napisał/a: | wujek ciotecznego szwagra |
też mi mówił, że jeśli nie wiem skąd inna osoba ma taki pogląd to się nie wypowiadam.
mike-l napisał/a: | To te felgi się uginają czy co |
Jak z plasteliny, gną się na potęgę.
Dobre jakościowo felgi to:
-Borbet
-Ronal
-BBS
-AEZ
-RH
-Keskin
-MAM
-Schmidt
-Toora
-Rial
-OZ
i kilka innych + oczywiście oryginalne.
Krzysi3k - Pią Mar 18, 2011 07:13
To chyba moje są jakieś wyjątkowe, skoro się nie gną na potęge
mike-l - Pią Mar 18, 2011 07:16
Krzysi3k napisał/a: | Z doświadczenia - mam felgi Dezent L si 16x6x5 na profilu opony 45 i na zawiasie z ZR i zero problemów |
No właśnie takie chodzą mi po głowie ile na nich przejechałeś?
Piotrass
dzięki wielkie za info.
W alusach się nie orientuję.
Poszukam jeszcze i może coś wybiorę.
Krzysi3k - Pią Mar 18, 2011 07:18
Drugi sezon na nich jeżdżę Jakieś 15 tysiaczków zrobiłem.
Na profilu 45 i twardym zawieszeniu na dziurach dość łupie, czasem już miałem wrażenie, że felgi będę zeskrobywał z alfaltu takie były uskoki/dziury/wybrzuszenia w jezdni. A one jak na złość świetnie się trzymają
mike-l - Pią Mar 18, 2011 07:21
Krzysi3k napisał/a: | Drugi sezon na nich jeżdżę Jakieś 15 tysiaczków zrobiłem. |
No proszę, to chyba nie jest tak źle. A może lepsza partia Tobie się trafiła
Nie zmienia to jednak faktu, że 15 calowe nie występują w specyfikacji producenta dla R75, także szukam dalej...
hvil - Pią Mar 18, 2011 08:01
tez bylem zainteresowany tym dezentem L:-) ale wyszło co innego:) .....żeby was przerazić...CHIŃSKIEGO:-P ale za taki pieniadz że warto spróbować.
dukat11 - Pią Mar 18, 2011 08:20
mike-l, ja mam ATT620 zrobiłem na nich 35kkm i nie wiem ile poprzedni własciciel i są jak na razie proste. Nawet przerwały rozwalenie opony na dziurze w styczniu.
mike-l - Pią Mar 18, 2011 09:02
Znalazłem Ronal R42, na stronie sklepu niby nie są zalecane przez producent, ale na stronie producenta są zalecane hehe jaki bałagan! Wychodzi na to, że trzeba sprawdzać alufelgi tylko na stronie producenta a dopiero szukać sklep.
dobryziom - Pią Mar 18, 2011 10:18
też słyszałem trochę niefajnych opini o Dezent'ach no cóż trzeba na wstępie powiedzieć ze to raczej niższa półka niemieckich producentów felg... R75 to duża ciężka fura więc lepiej kupić coś sprawdzonego...
Piotrass - Pią Mar 18, 2011 11:10
Krzysi3k napisał/a: | są jakieś wyjątkowe |
Dobrze trafiłeś, ciesz się
mike-l napisał/a: | Znalazłem Ronal R42 |
U mnie w rodzinie jeździ Passat na 15'' Ronalach, zjechał już na nich jeden komplet opon i jak jak na razie proste w 100%.
Pływak - Pią Mar 18, 2011 14:39
hvil napisał/a: | tez bylem zainteresowany tym dezentem L:-) ale wyszło co innego:) .....żeby was przerazić...CHIŃSKIEGO:-P ale za taki pieniadz że warto spróbować. |
Za jaki pieniądz? Pewnie niewiele mniej niż dałem, za używane BBS RS 16" i RH 18"...
Markzo - Sob Mar 19, 2011 11:50
75 waży ~1600kg, więc sporawo, u nas jeżdżą felgi firmy King, niemieckie i jest super, sporo już na nich jeździliśmy i jest elegacnko, proste bez bicia, oponki 225/45/17.
dzelo23 - Nie Mar 20, 2011 08:08
Markzo moje 75 waży 1450kg z 3/4 benzyny w baku (silnik 1.8 może dlatego taka różnica) sprawdzone na wadze, felgi to Rial 17" opony 225/45 do tego twardsze zawieszenie i jak narazie (jeżdżę 75 od końca stycznia) jest ok. Zobaczymy jak to będzie przy wymianie opon na letnie.
|
|