|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Wymiana tylnej belki
maciek142 - Pią Mar 18, 2011 19:33 Temat postu: [R200] Wymiana tylnej belki Witam wszystkich forumowiczów.
Jutro zabieram się za wymianę belki w swoim roverku razem z mocowaniami. Wpadłem w dziurę i ją wykrzywiło. Belka już jest z przesyłką zapłaciłem 145zł goła ma tylko mocowania gdyż moje są pogięte. Mam pytanie czy są jakieś duże problemy z wymianą tej belki i odkręcaniem mocowań jakie narzędzia będą mi potrzebne dodaje że mam z tyłu bębny i będą one przekładane do nowej belki. A i bym zapomniał potrzebne są tam jakieś dodatkowe tuleje albo gumy czy smary albo śruby do wymiany tej belki?? Czy wystarczy zdjąć jedną i założyć drugą?
marcino2000 - Sob Kwi 02, 2011 14:16
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=64915
przyda się komplet dobrych narzędzi, pneumat, klej do śrub np niebieski loctite, jakaś brecha- przedłużka do klucza. Jak nie składasz na kleju to pamiętaj żeby dociągnąć śruby po kilku kilkunastu kilometrach jak się wszystko ładnie ułoży.
MikeLBN - Nie Mar 17, 2013 16:30
Sprawdź tuleje tylnej belki. Ja o tym zapomniałem i czynność muszę powtarzać. Życzę Ci żeby były całe bo ja nie mogę dostać ich w żaden sposób
Jeżeli kupiłeś belkę bez mocowań do ABSu to pamiętaj o użyciu tyrtytka:)
maciek142 - Nie Mar 17, 2013 17:30
belka juz dawno zmieniona nie było zadnych problemów a samochód już daaaawno sprzedany
szoso - Pon Mar 18, 2013 07:33
MikeLBN, ten temat jest z przed dwóch lat, także już pozamiatane
|
|