|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - Rover 620 Si
k615 - Sro Mar 30, 2011 10:47 Temat postu: Rover 620 Si Witam co myślicie o tym aucie:
http://moto.allegro.pl/ro...1534216817.html
Nie mam za dużo kasy a to auto wygląda całkiem fajnie i ma super wyposażenie.Właściciel mówił ze są do pomalowania maska i klapa oraz błotnik to lakier schodzi.Ogólnie jak te autka się sprawują?Jak z dostępnością części?Silnik raczej dynamiczny czy ekonomiczny ?:) Na co zwrócić uwagę kupując to auto?
tomason - Sro Mar 30, 2011 15:33
W lewy przod byl chyba lekko bity bo szybki lampy nie ma i maska lekko wystaje. A co do dynamicznosci to da rade powyprzedzac powinno palic tak 9-15(lpg) . Auto to w sumie honda accord wiec problemow z czesciami nie ma No chyba, ze chodzi o ceny niektorych czesci
marthinez - Sro Mar 30, 2011 16:14
Za ta cenę to raczej będzie wrak.
k615 - Sro Mar 30, 2011 17:42
Właściciel zarzeka się że mechanicznie auto jest do jazdy i że wszystko jest ok,Mówił tylko o malowaniu tych elementów.Podobno auto kupił dla siebie w styczniu ale trafiła się inna okazja i teraz tego sprzedaje a powymieniał filtry oleje i poopłacał go. No fakt cena jest bardzo 'okazyjna'.Do Wyszkowa mam ponad 100 km i nie wiem czy opłaca się jechać
marthinez - Sro Mar 30, 2011 18:46
k615 napisał/a: | Właściciel zarzeka się że mechanicznie auto jest do jazdy i że wszystko jest ok,Mówił tylko o malowaniu tych elementów.Podobno auto kupił dla siebie w styczniu ale trafiła się inna okazja i teraz tego sprzedaje a powymieniał filtry oleje i poopłacał go. | Zdziwił bym się jakby powiedział Ci, że to trup i chce sie go szybko pozbyc stad cena taka.
Zawsze możesz spróbować, ale po zdjeciach wygląda tragicznie. Nawet szkoda wymieniac mankamentów Ja tylko patrząc przez pryzmat własnej osoby dałbym sobie spokój.
Za ta cene to koleżanka Tico kupiła w świetnym stanie.
tomason - Czw Mar 31, 2011 04:53
Jakby nie patrzec to i tak w ciagu 2 lat to strasznie potanialy 600-tki
marthinez - Czw Mar 31, 2011 06:29
Wszystkie auta tanieją,
Starość panie, brak serwisu i coraz mniej części.
Nie mówiąc juz o tym, że Rover to zuuuuoooo.
k615 - Czw Mar 31, 2011 08:57
To jakie mankamenty na pierwszy rzut oka?
spitz - Czw Mar 31, 2011 10:32
Oprócz odstającej maski, błotnika i mocnego zużycia wewnętrznego na pierwszy rzut oka więcej poważnych rzeczy nie widać... ale... samochód świeżo kupiony, zarejestrował go gość, być może ten rozrząd i filtry też wymienione, ubezpieczenie, przegląd jest... to się zastanów kto tak robi inwestując w samochód i później sprzedając za małą kasę. Najbidniej wydał na niego 1500zł od kupna. Jest duża szansa, że coś "wyszło" nagle i facet chce po prostu szybko się tego pozbyć, a że wali tak niską cenę to można się spodziewać, że coś grubszego.
Oczywiście zawsze jest jakiś procent szans, że wszystko ok... ale osobiście bym na to nie liczył
Mayson - Czw Mar 31, 2011 13:05
- na 99% był walony przodem
- skóry w kiepskim stanie
- wydaje mi się, że prawe przednie koło jest krzywe...
Można go obejrzeć, ale na cuda nie licz
k615 - Czw Mar 31, 2011 13:31
Wiem ze za te pieniądze nie znajdę ŻADNEGO godnego uwagi auta ale niestety jestem skazany na auto "do poprawek".Dla mnie samochód może być bity,szpachlowany itd. Zależy mi tylko i wyłącznie na stanie mechanicznym a tego bez oględzin raczej się nie dowiem.Dwa poprzednie auta też były po dzwonach ale mechanicznie wszytko było ok i dobrze się sprawowały.Weźcie pod uwagę że auto jest do malowania.
marthinez - Czw Mar 31, 2011 15:30
Zwróćcie uwagę na przedni prawy reflektor. wpadł do środka dość sporo.
Ten cały przód to musiał by obejrzeć dobry mechanik, bo mozna kupic niezłą mine.
k615 - Czw Mar 31, 2011 16:23
Samochód był po stłuczce aczkolwiek podobno nie był to konkretny dzwon(tak twierdzi właściciel)
Tak jak mówię w poniedziałek się do niego wybiorę i zobaczę co z nim jest.Względy estetyczne mnie nie będą interesować
tomason - Czw Mar 31, 2011 21:23
Mnie sie nadal wydaje ze nie ma szkla chyba, ze jakies wypolerowane. Prawe kolo raczej na bank krzywe
marthinez - Pią Kwi 01, 2011 06:15
k615 napisał/a: | Względy estetyczne mnie nie będą interesować | A bezpieczeństwo?
k615 - Pią Kwi 01, 2011 08:33
Bezpieczeństwo jak najbardziej Dlatego na stacje diagnostyczną się go zabierze
tomason - Pią Kwi 01, 2011 10:40
sprawdz geometrie i zbieznosc bo cos mi sie wydaje ze krzywe sa i potnie opony
k615 - Pią Kwi 01, 2011 11:54
No właśnie ja mu mówiłem że te prawo koło jest krzywe to mówił że chyba coś mi się przyśniło i że na 100 % nie jest krzywe.Podjadę tam w poniedziałek i się okaże bo do tego czasu i tak go nikt nie kupi
marthinez - Pią Kwi 01, 2011 13:32
k615 napisał/a: | Bezpieczeństwo jak najbardziej Dlatego na stacje diagnostyczną się go zabierze | I bardzo dobrze.
Czekamy na relację.
borsi - Pon Kwi 04, 2011 10:00
czekam również.
|
|