|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - [MG ZR 160] Co o nim myslicie?
JohnCreasy - Nie Kwi 10, 2011 18:17 Temat postu: [MG ZR 160] Co o nim myslicie? Witam! Od pewnego czasu sledze MG ZR 160 z checia kupna lecz z tego co poprzednicy pisali i pytali to wiekszosc juz byla opisywana albo jest sama szpachla. Tego ogloszenia nie widzialem wczesniej i nie znalazlem go w archiwum(moze zle szukalem).
Prosze o rzucenie okiem opisanie co juz na pierwszy rzut oka jest nie tak
Zdjec malo ale powinienem miec jeszcze dzisiaj wiecej wiec zalacze.
Link : http://otomoto.pl/mg-zr-160-C18416455.html
EDIT: Zdjecia,ktore przed chwila dostalem,moze teraz bedziecie mogli cos wiecej o nim powiedziec
leszczu - Nie Kwi 10, 2011 18:46
Wygląda ok. Tylko brak fotek wnętrza i silnika.
JohnCreasy - Nie Kwi 10, 2011 21:28
Zdjecia srodka dodane
leszczu - Wto Kwi 12, 2011 10:17
Silniczek widać wypucowany. W środku wydaje się być ok, poza nie oryginalną gałką zmiany biegów.
[ Dodano: Wto Kwi 12, 2011 11:17 ]
No i sprawdź go koniecznie jak oczywiście będzie go oglądać, czy niema oznak HGF-u.
JohnCreasy - Wto Kwi 12, 2011 10:29
leszczu19901 napisał/a: | Silniczek widać wypucowany. W środku wydaje się być ok, poza nie oryginalną gałką zmiany biegów.
[ Dodano: Wto Kwi 12, 2011 11:17 ]
No i sprawdź go koniecznie jak oczywiście będzie go oglądać, czy niema oznak HGF-u. |
"Kocham" tak wypucowane silniki...chyba bede musial sie przejechac go obejrzec,chyba,ze jest ktos z Tarnowa kto moze tam podskoczyc bo ja to jak juz bym go zobaczyl to nic by mnie nie powstrzymalo przed kupnem
bociannielot - Wto Kwi 12, 2011 10:37
kocham jak sprzedający piszą serwisowany w ASO
JohnCreasy - Wto Kwi 12, 2011 10:49
bociannielot napisał/a: | kocham jak sprzedający piszą serwisowany w ASO |
Na wszystkich ogloszeniach chyba nie ma samochodu,ktory by nie byl tam serwisowany
Gruby530d - Wto Kwi 12, 2011 16:26
Ogldalem to w tamtym roku jak byl sprowadzony z niemiec, jeszcze nie zarejestrowany.
Wtedy klima byla do nabicia, wydech przelotowy strasznie glosny, opony niezbyt ladne, brak oryginalnych 17", gora silnika glosna - ale to tak te typy maja. Cena za niezarejestrowany byla wyzsza niz teraz za zarejestrowany. Pozatym bez zastrzez. Lakier, zawieszenie, skrzynia, sprzeglo oki
[ Dodano: Wto Kwi 12, 2011 17:26 ]
Co do tego aso to jak dobrze pamietam to mial tam ksiazke do konca z niemiec i moze i to aso bylo
JohnCreasy - Wto Kwi 12, 2011 16:36
Moze ktos nie dal rady sprzedac za taka kase jaka chcial,zlapal zajawke,zrobil z mysla o sobie a teraz mu sie znudzil? Chociaz czy takie autko moze sie znudzic? Tak czy siak chyba bedzie trzeba sie wybrac go obejrzec...
Gruby530d - Wto Kwi 12, 2011 16:48
Jak nic nie zepsuli od tego czasu co widizalem, to targowac i brac:)
marcinmarcin - Wto Kwi 12, 2011 20:07
Było już to auto opisywane, zderzak w innym kolorze i własnie brak 17. Co do głośności góry, to fakt że one się wszystkie tłuką i podciekają (pewnie dlatego myty), ale tez te silniki nie sa specjalnie żywotne
[ Dodano: Wto Kwi 12, 2011 21:07 ]
Właśnie, jeszcze co do tego przebiegu, to owszem jest spory, ale tez musisz pamiętac że są takie ZRy co niby mają 60, a wyglądaja na bardziej wytarte...
JohnCreasy - Wto Kwi 12, 2011 21:55
marcinmarcin napisał/a: | Było już to auto opisywane, zderzak w innym kolorze i własnie brak 17 |
To chyba zle szukalem na forum bo nie znalazlem
marcinmarcin napisał/a: | Co do głośności góry, to fakt że one się wszystkie tłuką i podciekają (pewnie dlatego myty), ale tez te silniki nie sa specjalnie żywotne |
a to 170 000 km to az tak duzo jak na ten silnik?
marcinmarcin napisał/a: | Właśnie, jeszcze co do tego przebiegu, to owszem jest spory, ale tez musisz pamiętac że są takie ZRy co niby mają 60, a wyglądaja na bardziej wytarte... |
Przebieg mi nie przeszkadza o ile serducho samochodu jest jeszcze ok Wiem wlasnie,ze czesto jest samochod np 10-cio letni i ma 80 000 km przebiegu...to juz wiadomo,ze krecony...
Wychodzi,ze wszystkie samochody co sie pojawiaja juz byly przez Was opisywane nikt nic swiezego nie sprowadza? hehe
marcinmarcin - Sro Kwi 13, 2011 08:39
JohnCreasy napisał/a: | a to 170 000 km to az tak duzo jak na ten silnik? | VVC sie zużywa (zwłaszcza jak jest zły olej), głowica ma do planowania 0,2mm więc wiele razy jej nie splanujesz, potem praktycznie nadaje się do kosza, głowice z VVC albo same mechanizmy są ciężkie do znalezienia i drogie. Ale nie zrozum mnie źle, auto z przebiegiem 170 może być w lepszym stanie od niejednego z mniejszym przebiegiem, ale na pewno należałoby go dobrze sprawdzić i liczyć się z mozliwości sporych kosztów w przyszłości (dla każdej 160) - te auta dziela sie generalnie na takie które dają frajde i takie które dają koszty. Warto znależć auto w możliwie najlepszym stanie, bo koszty mogą byś spore...
JohnCreasy - Sro Kwi 13, 2011 08:49
marcinmarcin napisał/a: | głowica ma do planowania 0,2mm więc wiele razy jej nie splanujesz |
wlasnie dlatego jak bede sie wybieral obejrzec samochod bede musial miec "tlumacza" czyt.kogos kto sie zna
marcinmarcin napisał/a: | Ale nie zrozum mnie źle, auto z przebiegiem 170 może być w lepszym stanie od niejednego z mniejszym przebiegiem |
wiem,wiem i jak ktos ma taki samocho z taka moca to raczej nie jezdzi nim do 3-4 tysiecy obrotow
Mam nadzieje,ze trafie na taki,ktory juz daje tylko frajde bo juz przechodzilem z moim starym roverkiem 214 Si...dawal koszty ale pozniej frajde...niestety nie zdazylem sie nia nacieszyc bo musialem go sprzedac(inna praca etc...)
marcinmarcin - Sro Kwi 13, 2011 09:03
JohnCreasy napisał/a: | wiem,wiem i jak ktos ma taki samocho z taka moca to raczej nie jezdzi nim do 3-4 tysiecy obrotow | To nawet nie o to chodzi. Ja mam na razie 87kkm, z czego ja przejechałem 40 i np. zero śladów HGF. Najważniejsze dla nich jest spokojne nagrzewanie silnika (ja jeszcze schładzam - ostanie 2-3km wolno i potem jeszcze chwilę na wolnych obrotach i włączonym grzaniu na full) oraz dobry olej. Angole się uparli że najlepszy jest 10W-40 (najmniej awarii VVC), dlatego taki leje od zakupu auta (Motul 6100), a że na dodatek jest tani to go zmienaim co jakieś 8-9tysięcy. (łatwo policzyć że przy moich przebiegach to niewielki wydatek). Jak go kupiłem to chodził typowo dla VVC (klekot), przez 3lata nic sie to nie zgłośniło, znaczy że mu służy
JohnCreasy - Sro Kwi 13, 2011 09:47
marcinmarcin napisał/a: | przez 3lata nic sie to nie zgłośniło, znaczy że mu służy |
oby tak dalej
Jak juz bede mial swoj to na pewno bede o niego dbal i stosowal sie do tych wskazowek
|
|