|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Limit 140 km/h - dlaczego wyświetla ostrzeżenie
oSA - Sro Kwi 13, 2011 08:06 Temat postu: [R75] Limit 140 km/h - dlaczego wyświetla ostrzeżenie Witam,
ostatnio miałem o tym pisać, ale mi się zapomniało...
Tak więc przy przekroczeniu 140km/h auto piknie i wyświetla ostrzeżenie. Takie 140 w kółku.
Od czego to jest? Jakiś problem z autem?
Pozdrawiam
apples - Sro Kwi 13, 2011 08:23
oSA napisał/a: | Tak więc przy przekroczeniu 140km/h auto piknie i wyświetla ostrzeżenie. Takie 140 w kółku.
Od czego to jest? Jakiś problem z autem? | Taki bajer. Nic złego się nie dzieje. Masz ustawione w komputerze aby ostrzegał o tym, że zostanie przekroczona prędkość 140km/h.
oSA - Sro Kwi 13, 2011 08:31
A da się to jakoś zmienić? Bez dodatkowego sprzętu...
apples - Sro Kwi 13, 2011 08:39
oSA napisał/a: | A da się to jakoś zmienić? Bez dodatkowego sprzętu... | Z tego co mi wiadomo to tylko T4 Testbook.
owcze - Sro Kwi 13, 2011 08:54
oSA Możesz zmienić limit sam... wiesz jak sprawdzić spalanie na wyświetlaczu? Musisz sobie wyświetlić ten limit na wyświetlaczu klikając kilka razy przycisk... w 'gałce' od kierunkowskazów jak wyświetli Ci się limit to przyciskasz i przytrzymujesz przycisk aż limit zacznie Ci się zmieniać, (skok jest o 5km, tak mi się wydaje) i możesz sobie ustawić jakikolwiek limit. Ja mojej żonie ustawiam na 120km/h żeby sie przestraszyła jak będzie jechać za szybko a sobie na 210
Ps
apples a Ty masz dyżur na forum 24/h ? od samego rana i już na forum
kris-tofer - Sro Kwi 13, 2011 09:51
oSA, można zmienić, wystarczy jeździć wolniej, a co za tym idzie bezpieczniej, a komunikat nie będzie się pokazywał
oSA - Sro Kwi 13, 2011 09:59
kris-tofer, ja tak z ciekawości pytam. Myślałem, że może coś jest nie tak z autem on to wykrywa i dlatego jest ten komunikat...
kris-tofer - Sro Kwi 13, 2011 10:09
oSA, wykrywa, bo widocznie jeździsz za szybko a przepisy polskiego ruchu drogowego to się zna?
oSA - Sro Kwi 13, 2011 10:41
Przepisy się zna chociaż, że nie mam prawka...
A co wy tak mnie męczycie z tą prędkością? Odebraliśmy auto od mechanika i chcieliśmy sprawdzić, bo wcześniej tak przy 100 - 120 dostawał dziwnych wibracji.
Sprawdzaliśmy czy dalej występują. Jak się okazało wymiana poduszki pomogła
kris-tofer - Sro Kwi 13, 2011 10:43
no i git, oSA, rób prawko i pamiętaj, że wożenie się furą to przyjemna sprawa
apples - Sro Kwi 13, 2011 11:38
owcze napisał/a: | apples a Ty masz dyżur na forum 24/h ? od samego rana i już na forum | Nie mogłem spać po wczorajszej kawie u ciebie. oSA napisał/a: | A co wy tak mnie męczycie z tą prędkością? | Bo my z Policji.
SeniorA - Sro Kwi 13, 2011 12:19
oSA napisał/a: | A da się to jakoś zmienić? Bez dodatkowego sprzętu | nie dość,że można zmieniać limit ( jak wyżej opisano ), to można samemu wyłączyć lub włączyć tą funkcję , szybkim naciśnięciem przycisku komputera.
Kris - Czw Kwi 14, 2011 07:39
apples napisał/a: | oSA napisał/a: | A da się to jakoś zmienić? Bez dodatkowego sprzętu... | Z tego co mi wiadomo to tylko T4 Testbook. |
ponad 5 tysięcy postów na forum i takie teksty? apples opanuj się
Ustawiasz to sobie przyciskiem od kompa, trzymasz wciśnięty na opcji "Speed Limit" chyba że w innym języku masz kompa i sie przestawia co 5 km, można ustawić "0" wtedy się nie odzywa, ja mam ustawione 220 odzywa się ale rzadko
apples - Czw Kwi 14, 2011 08:44
Kris napisał/a: | ponad 5 tysięcy postów na forum i takie teksty? apples opanuj się | Cóż, ...
Poprawię się. Obiecuje.
owcze - Czw Kwi 14, 2011 12:41
Kris, daj spokój applesowi może przecież czegos nie wiedzieć dajmy mu szanse to na pewno sie poprawi
Dziadek - Czw Kwi 14, 2011 12:54
Jak znam applesa to udawał,że nie wie.
Dla mnie,to on jest guru.
Kris - Czw Kwi 14, 2011 14:30
owcze napisał/a: | Kris, daj spokój applesowi może przecież czegos nie wiedzieć dajmy mu szanse to na pewno sie poprawi |
Ani myślę!
apples musi wiedzieć....
w s z y s t k o !!!!!!!!!!
apples - Czw Kwi 14, 2011 15:24
owcze, Dziadek, Kris, Znam się tyle ile sam pogrzebie przy swoim R, a jak nie wiem to doczytam lub pomyślę i wiem więcej. Jak się pośmialiście ze mnie to już STOP. Jeżeli mam traktować wasze posty jako komplementy to jestem ponieważ nie uważam, że znam się jakoś szczególnie na R75. Wiem jak naprawić lub wymienić niektóre elementy i to by było na tyle w temacie R75.
owcze - Czw Kwi 14, 2011 21:57
apples, jesteś za skromny poza tym Panowie walneliśmy dobrego offtopa i zaraz komuś się dostanie
kasjopea - Czw Kwi 14, 2011 22:07
owcze napisał/a: | poza tym Panowie walneliśmy dobrego offtopa i zaraz komuś się dostanie | Czy ja wiem. Doszliście do prawidłowej odpowiedzi, przy okazji weryfikując wiarygodność applesa, więc chyba wszystko ok .
|
|