|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [MG ZS 2005 diesel 113KM] srednica tarcz hamulcowych ?
arszenick - Sro Kwi 27, 2011 18:50 Temat postu: [MG ZS 2005 diesel 113KM] srednica tarcz hamulcowych ? witam,
Pytam bo troche zgłupiałem a nie jestem w stanie pomierzyć bo auta nie mam przy sobie. Czytalem ze generalnie tarcze w MG na tył mają 260mm. Tylko ze w dieslu ktos wspominal ze sa jak w R45 - 238mm. Do tego mam diesla modelowo z rocznika 2005 i do tego z body pakietem w skład ktorego wchodzą wieksze felgi wiec sam juz nie wiem. Jesli mam jednak 260mm to pytanie gdzie to kupic bo jak szukalem to byl problem (z 238mm nie ma problemu).
dzieki
BoloSr - Sro Kwi 27, 2011 20:00 Temat postu: Re: [MG ZS 2005 diesel 113KM] srednica tarcz hamulcowych ?
arszenick napisał/a: | witam,
Pytam bo troche zgłupiałem a nie jestem w stanie pomierzyć bo auta nie mam przy sobie. Czytalem ze generalnie tarcze w MG na tył mają 260mm. Tylko ze w dieslu ktos wspominal ze sa jak w R45 - 238mm. Do tego mam diesla modelowo z rocznika 2005 i do tego z body pakietem w skład ktorego wchodzą wieksze felgi wiec sam juz nie wiem. Jesli mam jednak 260mm to pytanie gdzie to kupic bo jak szukalem to byl problem (z 238mm nie ma problemu).
dzieki |
z tego co zauwazylem w katalogu ATE to an tyl sa tylko 260 http://outcat-cs.tecdoc.n...ndexFramesetJsp
nigdzie nie znalazlem 238
Tomi - Sro Kwi 27, 2011 20:48 Temat postu: Re: [MG ZS 2005 diesel 113KM] srednica tarcz hamulcowych ?
arszenick napisał/a: | witam,
dzieki |
Większe hamulce występują fabrycznie tylko w wersji 180. Pozostałe wersje mają hamulce takie same jak w Roverze 45. Spotkałem się nawet z tym, że MG ZS iDT miał pełne tarcze z przodu i bębny z tyłu. Najlepiej sprawdzić organoleptycznie.
|
|