|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Logo sympatyków ze Śląska
TheArt - Nie Maj 01, 2011 14:26 Temat postu: Logo sympatyków ze Śląska Witam, poszukuje grafika bądź kogoś kto ma obcykanego Photoshopa, najchętniej z okolic śląska jednak online też może być. My śląscy sympatycy R organizujemy spoty i coraz fajniej się to rozwija więc chcemy mieć swoje logo nawiązujące do Silesii, największej krainy w Rzeczpospolitej . Ma ktoś ochotę nam pomóc swoimi zdolnościami malarskimi to proszę o email.
practicator - Nie Maj 01, 2011 14:59
Pogadam z naszym firmowym grafikiem - powinien coś dla mnie ładnego naskrobać.
Jakbyście tylko mogli ustalić jak by to mniej więcej miało wyglądać + ew. jakieś grafiki do wykorzystania.
TheArt - Nie Maj 01, 2011 15:08
Chciałbym żeby było to połączenie loga Rovera
i kolorów naszej krainy albo loga Silesii
[ Dodano: Nie Maj 01, 2011 16:08 ]
[ Dodano: Nie Maj 01, 2011 16:08 ]
kasjopea - Pon Maj 02, 2011 10:20
TheArt, oczywiście masz zezwolenie Rovera na wykorzystanie ich logo?
pistolet - Pon Maj 02, 2011 10:40
Ciekawe czy uda mu się dogadać z Chińczykami
tronsek - Pon Maj 02, 2011 10:43
pistolet napisał/a: | Ciekawe czy uda mu się dogadać z Chińczykami | Chińczyki nie mają praw do marki i logo ROVER'a
kasjopea - Pon Maj 02, 2011 10:45
Tata Motors ma prawa do marki Rover.
practicator - Pon Maj 02, 2011 10:54
Wykorzystanie czyjegoś logotypu w celach informacyjnych jest dozwolone. W tym przypadku mieszanka obu logotypów jest nowym dziełem które będzie podlegać ochronie.
Co jak co ale nosząc logo Rovera na koszulce tylko go promujemy. Zresztą - 95% producentów breloczków samochodowych i innych gadżetów z logo, nie ma na to zezwolenia (bo trochę zachodu jest z uzyskaniem zezwolenia).
kasjopea - Pon Maj 02, 2011 10:57
practicator napisał/a: | Zresztą - 95% producentów breloczków samochodowych i innych gadżetów z logo, nie ma na to zezwolenia (bo trochę zachodu jest z uzyskaniem zezwolenia). | Rozumiem, że ich korzystanie z cudzej własności jest wystarczającym wytłumaczeniem, aby robić to samo?
practicator - Pon Maj 02, 2011 11:50
Tak i nie. Takie wykorzystanie spotyka się z pełnym poparciem marek - wszak nasze wykorzystanie jest niekomercyjne.
Raptile - Pon Maj 02, 2011 18:45
kasjo znowu szuka dziury i sie czepia
Alexi - Pon Maj 02, 2011 20:28
practicator napisał/a: | Zresztą - 95% producentów breloczków samochodowych i innych gadżetów z logo, nie ma na to zezwolenia |
Ja to i za darmo bym nie chciał tych tandetnych tajwańsko-indyjskich breloczków .
Fajny pomysł macie. Koniecznie pokażcie jak będzie final wyglądał
MARGOS - Pią Maj 06, 2011 14:27
Łódzka grupa już "ma" lokalne logo
Tylko nam go ktoś zapożyczył
Co sądzicie o LOGO Straży Miejskiej w Łodzi??
Żagla nie ma i mniej wioseł.
(MARcin)
martens - Pią Maj 06, 2011 15:45
MARGOS, to ma zagiel i wiosla i tez z Lodzi
MARGOS - Sob Maj 07, 2011 09:07
Teraz SPAT ma już chyba inne logo.
Ciekawe kto się na kim wzorował
martens - Sob Maj 07, 2011 09:20
nie SPAT a SPAP
MARGOS - Sob Maj 07, 2011 09:53
martens napisał/a: | nie SPAT a SPAP |
Ok, masz rację
practicator - Nie Maj 08, 2011 23:00
No myślę że któraś z tych wersji spasuje - są po trzy - zarówno dla dolnego jak i górnego śląska.
[ Dodano: Pon Maj 09, 2011 00:00 ]
I ostatni plik - niestety limit 5 załączników mnie chwycił.
MaReK - Nie Maj 08, 2011 23:08
A co z MG ?
aliciaMG - Pon Maj 09, 2011 07:52
No lekka dyskryminacja Chyba, że na Śląsku brak MG?
[ Dodano: Pon Maj 09, 2011 08:52 ]
Ogólnie ciekawy pomysł
practicator - Pon Maj 09, 2011 08:29
miało być Rovera. Jeśli TheArt uważa że należy je dodać, to to poprawię.
MaReK - Pon Maj 09, 2011 09:04
Wykonanie jest ładne, na pewno lepsze niż zaprezentowane gdzieś tam w wątku spotowym.
A co do pomysłu, jeśli grupa Śląska ma taką potrzebę wyróżnienia się...
W emblemacie ROVERki.pl, też MG nie ma
W pełnej nazwie jednak jest wzmianka o tej marce.
Raptile - Pon Maj 09, 2011 09:39
Gruuuuuuuuuubo a z Herbem MOkotowskim da rade ?
Tomi - Pon Maj 09, 2011 11:34
practicator napisał/a: | Wykorzystanie czyjegoś logotypu w celach informacyjnych jest dozwolone. W tym przypadku mieszanka obu logotypów jest nowym dziełem które będzie podlegać ochronie.
Co jak co ale nosząc logo Rovera na koszulce tylko go promujemy. Zresztą - 95% producentów breloczków samochodowych i innych gadżetów z logo, nie ma na to zezwolenia (bo trochę zachodu jest z uzyskaniem zezwolenia). |
... i dlatego co jakiś czas słyszy się sprawy o to. Sam byłem rok temu wzywany do prokuratury i składałem zaznania przez 2 godziny, bo kupiłem 5 lat temu dywaniki do R600 z logiem Rover.
ZTCP zupełnie niedawno były naloty na sklepy motoryzacyjne, które sprzedawały takie gadżety i rekwirowano je dosalając odpowiednią karę.
kalisz - Pon Maj 09, 2011 13:13
MaReK napisał/a: | A co do pomysłu, jeśli grupa Śląska ma taką potrzebę wyróżnienia się...
|
Taką potrzebę mają póki co kolega TheArt (Silesia, więc chyba Śląsk ) i practicator z Krakowa
practicator - Pon Maj 09, 2011 14:25
Tomi napisał/a: | ZTCP zupełnie niedawno były naloty na sklepy motoryzacyjne, które sprzedawały takie gadżety i rekwirowano je dosalając odpowiednią karę. |
gdzieś później pisałem o wykorzystaniu komercyjnym, o co właściciel marki może się sądzić z realnym efektem karnym. w przypadku wykorzystania prywatnego, każdy sąd oddali sprawę ze względu na niską szkodliwość społeczną czynu.
kalisz napisał/a: | Taką potrzebę mają póki co kolega TheArt (Silesia, więc chyba Śląsk ) i practicator z Krakowa |
ja potrzeby nie mam - a logotypy powstały na jego wyraźną prośbę. nie posiadam żadnych więzi emocjonalnych z tą krainą geograficzną, a jedynie jeżdżę tam dosyć często. nie każdy ma wystarczające zdolności aby stworzyć estetyczną grafikę, dlatego zajął się tym ktoś, kto jest w tym dobry.
MaReK - Pon Maj 09, 2011 15:37
practicator napisał/a: | każdy sąd oddali sprawę ze względu na niską szkodliwość społeczną czynu. |
Trzeba uważać U nas wszystko jest możliwe
Dla przykładu np. wszystkim użytkownikom Roverów ze Śląska, którzy nakleją sobie to logo, będą przykładnie zabierane auta i nakładana kara w wysokości 5 tyś. zł i siedmiu batów. Ale byłaby promocja dla marki w mediach
practicator napisał/a: | nie każdy ma wystarczające zdolności aby stworzyć estetyczną grafikę, dlatego zajął się tym ktoś, kto jest w tym dobry. |
I tu nieskromnie wskazałeś na siebie?
Spoko. No na mój gust lepsze niż pierwotny pomysł samego autora
Wciąż jednak nie widzę powodów tego typu akcji... no ale przecież nikt nie będzie zabraniał człowiekowi naklejać co sobie chce na swoje auto. Chyba, że zacznie rażąco łamać prawo, to już co innego Jeśli TheArt poczuje się z tą naklejką lepiej, niech nakleja. Mnie to nie przeszkadza zupełnie.
siemion_ - Pon Maj 09, 2011 17:15
Zróbmy sobie jeszcze po szaliku i na zlotach ogólnopolskich będziemy sobie ustawki robić . Następny krok to: roszczenie śląska o dostęp do morza i pałacu kultury.
Tak naprawde po jaką cholere robić sobie oddzielny znaczek, oddzielne forum i sztuczne podziały. Jest już klub roverki.pl jest znaczek, stronka, forum i ekipa która pod tym szyldem sie zbiera.
martens - Pon Maj 09, 2011 17:24
siemion_ napisał/a: | Zróbmy sobie jeszcze po szaliku i na zlotach ogólnopolskich będziemy sobie ustawki robić . |
Swietny pomysl
A na spotach bedziemy te szaliki dziergac Kilka par drutow i troche wloczki sie znajdzie.
Zamiast zagladac pod maski to druciki w lapke i po pol metra kazdy na spocie
kasjopea - Pon Maj 09, 2011 17:34
Zawsze szczyciliśmy się, że klub ROVERki.pl jest jeden jedyny, a nie jak ma to miejsce w przypadku innych marek, gdzie nie idzie ogarnąć tych wszystkich odłamów.
I pomyśleć, że to Zarządowi ktoś zarzucił tworzenie sztucznych podziałów .
practicator - Pon Maj 09, 2011 21:27
MaReK napisał/a: | I tu nieskromnie wskazałeś na siebie? |
Akurat nie wskazałem - autorem logotypów jest nasz firmowy grafik.
siemion_ napisał/a: | Zróbmy sobie jeszcze po szaliku i na zlotach ogólnopolskich będziemy sobie ustawki robić . Następny krok to: roszczenie śląska o dostęp do morza i pałacu kultury. |
To mi się podobało. Zresztą Ślązakom do Polski zawsze jakoś tak daleko było, to nie ma się co dziwić że i teraz chcą się wyłamać.
MaReK - Pon Maj 09, 2011 21:42
practicator napisał/a: | Akurat nie wskazałem - autorem logotypów jest nasz firmowy grafik. |
TheArt na potęgę Tworzy strony www i reklamuje firmę w stopce, a grafika na stanie nie ma?
Tak czy inaczej, logo estetyczne, chociaż opinia branżowca była zgoła inna
practicator napisał/a: | Zresztą Ślązakom do Polski zawsze jakoś tak daleko było |
Ale nie wszystkim na szczęście
practicator - Pon Maj 09, 2011 21:55
Może tak słabo mu się kręci że reklamy na naszym forum potrzebuje...
Co do projektu - nie jest ani komercyjny, ani też robiony od serca - stąd brak jakiegoś polotu czy czegoś oryginalnego w logo.
MaReK - Pon Maj 09, 2011 22:01
Wykon jest schludny, tak bym to ujął.
W porównaniu z pierwotną wersją (zrobioną przez amatora) jest niedoścignionym wzorem.
practicator, ale Ciebie coś łączy z TheArt czy po prostu spełnienie koleżeńskiej prośby?
practicator - Pon Maj 09, 2011 22:04
nic mnie nie łączy poza faktem że widziałem się z nim 3 min na spocie
MaReK - Pon Maj 09, 2011 22:24
practicator napisał/a: | nic mnie nie łączy poza faktem że widziałem się z nim 3 min na spocie |
Kurcze! Nieźle... zastanowiłem się przez chwilę, co zrobi dla mnie Twój grafik, jak na Zlocie będziemy się widzieć 3 dni
Dobra... bo się robi offtop.
W ogóle to czemu ten temat jest w "sprawach klubowych"?
Roma - Wto Maj 10, 2011 07:00
practicator napisał/a: | Zresztą Ślązakom do Polski zawsze jakoś tak daleko było, to nie ma się co dziwić że i teraz chcą się wyłamać. |
A ja - jako Ślązaczka - niejednokrotnie, w różnych sytuacjach, doświadczałam na własnej skórze brak przychylności do nas. To Ślazacy zawsze byli w tyłek kopani, na szczęscie od pewnego czasu to się zmienia.
Polecam w wolnej chwili zagłębić się nieco w historię, ale nie tę zniekształcaną przez lata przez co poniektórych, a nie bezmyślnie powtarzać jakieś utarte slogany...
practicator - Wto Maj 10, 2011 08:52
jestem młody, dużo nie przeżyłem pamiętam tylko co w podręcznikach pisano o czasach od piastów śląskich, aż po II wojnę światową i komentarze że Ślązacy woleli zostać w Rzeszy. Ale jako że historią się nie interesuję, przyjąłem to co kazały mi o tym myśleć podręczniki.
Roma - Wto Maj 10, 2011 08:59
practicator, ja teraz poznaję historię od podszewki dzięki mojej córce, która studiuje antropologię historyczną na Uniwersytecie Jagiellońskim
Zawsze zastanawiało mnie, z czego wynikały te wszystkie animozje, teraz zaczynam rozumieć to i owo
OK, EOT.
TheArt - Wto Maj 10, 2011 12:52
Hej myślałem raczej o logo niż połączeniu dwóch png w jeden, zresztą teraz i tak już nie zdążymy przed zlotem to później się coś pomyśli. To musi być coś jednolitego, nie dwa oddzielne loga, dałem przykładowo moją żabę która ma za sobą w tle logo R, obok logotyp Silesii i w ramce dookoła nazwę sympatyków. Poza tym że była robiona na touchpadzie niezgrabną ręką to grafik uznał że wzór ciekawy, więc w tym kierunku chciałbym pójść, żaba w środku do wymiany ofkoz.
Mój grafik leży w szpitalu po ciężkim wypadku a jakbyś Marek nie zauważył, wszystko co tutaj robię i chcę zrobić robię nonprofit.
Narta.
kalisz - Wto Maj 10, 2011 13:17
TheArt napisał/a: | wszystko co tutaj robię i chcę zrobić robię nonprofit |
Dzięki TheArt, że za swój heroiczny trud i poświęcenie nie żądasz opłaty
TheArt - Wto Maj 10, 2011 13:37
Przynajmniej coś robię nie co niektórzy tylko pysk wywalają i komentują pokazując swoją mierną klasę.
MaReK - Wto Maj 10, 2011 13:51
TheArt napisał/a: | Marek nie zauważył, wszystko co tutaj robię i chcę zrobić robię nonprofit. |
Czy ja gdzieś napisałem bądź sugerowałem inaczej?
Po prostu zastanowiło mnie to, że działając w branży szukasz grafików spoza swojego środowiska.
TheArt napisał/a: | zresztą teraz i tak już nie zdążymy przed zlotem to później się coś pomyśli. |
A to na Zlot specjalnie ta akcja? Hm...
W celu zwrócenia na siebie uwagi innych uczestników dróg? Z doświadczenia wiem, że lepiej wyglądaja zwykłe kartki A4 przylepione na boczne szyby (od wewnątrz ) z informacją o danej akcji. Mogą być też chorągiewki, za sprawą Xronxa klub ma swoje chorągiewki. Brakuje im tylko specjalnych podstawek do zamocowania w drzwiach.
Wiosna przyszła, Małysz zakończył karierę... co Ty tak z tymi nartami ?
TheArt - Wto Maj 10, 2011 13:53
MaReK napisał/a: |
A to na Zlot specjalnie ta akcja? Hm...
W celu zwrócenia na siebie uwagi innych uczestników dróg? |
Zlot starych samochodów w Chudowie, będą tam przedstawiciele różnych marek i chciałem żebyśmy jakoś wyglądali, założę się że Hondziarze i Oplowcy potrafią się zgrać a nasza marka co nie mówić jest mało popularna i przyciągnęłaby uwagę gapiów, no cóż Zarząd wykonał robotę i podkopał naszą inicjatywę.
Lecę na mecz.
MaReK - Wto Maj 10, 2011 14:24
TheArt napisał/a: | Zlot starych samochodów w Chudowie, |
Aaaa... no tak, zagalopowałem się i już posądziłem Cię, że piszesz o naszym Ogólnopolskim i drodze na niego
TheArt napisał/a: | a nasza marka co nie mówić jest mało popularna i przyciągnęłaby uwagę gapiów |
Myślisz, że żaba czy mrówa w hełmie mogłaby pomóc? No w pewnym sensie na pewno, ale nie wiem czy o taki efekt kojarzenia marki Ci chodziło. Chociaż wiesz... ostatnio taki model jest popularny, że żeby zaistnieć i wybić się z tłumu trzeba zrobić coś głupiego, albo śmiesznego...
TheArt napisał/a: | Hondziarze i Oplowcy potrafią się zgrać |
Nooo... i dlatego mamy Civic Klub Polska, HondaAccord Klub, albo AstraKlub, OmegaKlub, OmegaKlub Kombi...
TheArt napisał/a: | Zarząd wykonał robotę i podkopał naszą inicjatywę. |
Nie zwalaj wszystkiego na Zarząd
Ty też mogłeś to inaczej rozegrać.
TheArt napisał/a: | Lecę na mecz. |
Grasz czy kibicujesz?
Brt - Wto Maj 10, 2011 14:32
Znowu ten niedobry Zarząd .... ale niech Ci będzie .... a inicjatywę to chyba Twoją, sądząc po powyższych postach osób ze Śląska. Jest ładne logo Klubu, ale się uparłeś na swoje .... ok ... kolega practicator dostał "pozwolenie" na wykorzystanie loga Klubu, a Ty dalej swoje drążysz .... jak narazie to tylko gadasz bo jakoś efektów nie widać za bardzo ... masz otwarte drzwi a usilnie chcesz je mimo to wyważyć ... a na Zarząd najłatwiej zrzucić winę .....
kalisz - Wto Maj 10, 2011 16:14
TheArt napisał/a: | Przynajmniej coś robię |
Faktycznie "siejesz zamęt" profesjonalnie
TheArt napisał/a: | tylko pysk wywalają i komentują pokazując swoją mierną klasę |
Skoro wrzucasz swoje mierne pomysły na forum, to musisz się liczyć z komentarzem (niekoniecznie przychylnym).
TheArt - Wto Maj 10, 2011 17:04
Zarząd zawsze jest bee czy to Klubu czy Spółdzielni czy PZPN .
Myślisz, że żaba czy mrówa w hełmie mogłaby pomóc? No w pewnym sensie na pewno, ale nie wiem czy o taki efekt kojarzenia marki Ci chodziło. Chociaż wiesz... ostatnio taki model jest popularny, że żeby zaistnieć i wybić się z tłumu trzeba zrobić coś głupiego, albo śmiesznego... |
Mówiłem już że żaba była swego rodzaju żartem, dałem tylko przykład a kolega practicatora mógłby za żabę coś innego wstawić. Poza tym, tak twierdzę że wszelkie gadgety promujące mogą pomóc w rozpoznawalności i zjednoczeniu fanów.
TheArt napisał/a: | Hondziarze i Oplowcy potrafią się zgrać |
Nooo... i dlatego mamy Civic Klub Polska, HondaAccord Klub, albo AstraKlub, OmegaKlub, OmegaKlub Kombi... |
I o to chodzi, dodaj do tego różne oddziały z różnych części kraju, to naturalne i pożądane.
Nie zwalaj wszystkiego na Zarząd
Ty też mogłeś to inaczej rozegrać. |
Mogłem mogłem, jednak jak widzę wielką łaskę o tym że możemy wykorzystać logo klubu (swoją drogą też bez sensu ta łódka w tym logo) to człowieka może trafić. Poza tym nie chciałem od początku korzystać z zasobów Roverki.pl, chciałem żeby ludzie ze śląska mieli flagi z logo nawiązującym do naszej krainy, które zaczepiliby na antenach i z Chorzowa do Chudowa jechalibyśmy w grupie 10-15 samochodów. To ładnieby wyglądało.
TheArt napisał/a: | Lecę na mecz. |
Grasz czy kibicujesz? |
Gram, dziś u nas ukrop, ledwo dyszę.
[ Dodano: Wto Maj 10, 2011 18:04 ]
Brt napisał/a: | a inicjatywę to chyba Twoją, sądząc po powyższych postach osób ze Śląska. Jest ładne logo Klubu, ale się uparłeś na swoje .... ok ... kolega practicator dostał "pozwolenie" na wykorzystanie loga Klubu, a Ty dalej swoje drążysz .... jak narazie to tylko gadasz bo jakoś efektów nie widać za bardzo ... masz otwarte drzwi a usilnie chcesz je mimo to wyważyć ... a na Zarząd najłatwiej zrzucić winę ..... |
Może mam sklerozę jednak to Ty mnie wyśmiałeś, a chciałem tylko żeby FANI R ZE ŚLĄSKA mieli coś własnego. Moją inicjatywę widać, było już kilka spotów, rozruszałem to trochę jednak sam nic nie zrobię gdy nikt mnie nie popiera. Teraz doszedł major i ma doświadczenie jak ja w organizowaniu różnych spotkań czy zlotów, wie z czym to się je i myślałem że coś stworzymy. On chce i ja chcę. A że reszta siedzi cicho bojąc się Waszych rózg, no cóż może rzeczywiście nie chcą, nie chce im się, nie chcą się wyróżniać. Mówisz o otwartych drzwiach a odniosłem inne wrażenie, nie wiem, może przesadzam, zobaczymy.
MaReK - Wto Maj 10, 2011 17:23
TheArt napisał/a: | I o to chodzi, dodaj do tego różne oddziały z różnych części kraju, to naturalne i pożądane. |
Nie myślę, że to wynika z popularności marki i z tego, że nie potrafi się utrzymać porządku w całości. Tak właśnie sztuczne podziały się tworzą.
Ale są też kluby takie jak Volvo, Saab, Mazda czy Alfa... jeden klub do wielu modeli.
Podobnie jak tutaj. Bo nie widzę jakoś sensu rozbijać całości na modele, przynależność partyjną czy region zamieszkania Ty chcesz łączyć, a zarazem dzielisz, nawet wśród swoich jak widzę.
TheArt napisał/a: | Poza tym, tak twierdzę że wszelkie gadgety promujące mogą pomóc w rozpoznawalności i zjednoczeniu fanów. |
Ja już się zgubiłem co Ty chcesz promować Markę ROVER, markę MG czy Klub ROVERki.pl jako społeczność póki co dobrze zgranej, choć dużej ekipy, czy jakąś wymyśloną przez Ciebie grupę śląską fanów Rover'a czy dwóch?
TheArt napisał/a: | jechalibyśmy w grupie 10-15 samochodów. To ładnieby wyglądało. |
Nie musicie się oklejać niczym, żeby to ładnie wyglądało.
Sama kolumna, dobrze zgrana i sprawnie jadąca też robi wrażenie.
TheArt napisał/a: | Mogłem mogłem, jednak jak widzę wielką łaskę o tym że możemy wykorzystać logo klubu |
A tam... po prostu nie w tej kolejności działałeś... moje zdanie oczywiście.
TheArt napisał/a: |
Gram, dziś u nas ukrop, ledwo dyszę. |
Na jakiej pozycji? Wszędzie ciepło.
TheArt napisał/a: | mieli coś własnego. |
Macie siebie nawzajem i na tym powinniście się skupić, a nie tam gadżety...
TheArt napisał/a: | a odniosłem inne wrażenie, nie wiem, może przesadzam, zobaczymy. |
Dotrzecie się
kasjopea - Wto Maj 10, 2011 17:34
TheArt napisał/a: | swoją drogą też bez sensu ta łódka w tym logo | a robal marsjański jest z sensem. Zanim napiszesz coś to się zastanów. I przestań pisać za innych, bo to są dorośli ludzie i jakoś nie mają problemy wyrazić swojego zdania innego niż Twoje.
kalisz - Wto Maj 10, 2011 17:49
TheArt napisał/a: | jednak sam nic nie zrobię gdy nikt mnie nie popiera |
Może niech to będzie punktem wyjścia w rozważaniach na temat Twojej aktywności
Romir - Wto Maj 10, 2011 17:58
Uważam ze jeśli chcemy promować markę Rover MG i klub Roverki to powinniśmy się identyfikować pod tymi samymi gadżetami jakie można zakupić w klubie tzw gadżety klubowe, nie widzę wielkiej potrzeby tworzyć czegoś nowego i "oddzielać Śląsk od Polski" A najlepiej będzie jak zakończymy ten temat i wrócimy do normalności bo szczerze to tym tematem i atmosferą jaka tutaj panuje już się chce
szoso - Wto Maj 10, 2011 19:45
TheArt, jaki jest sens tych podziałów? koniecznie chcesz wydzielić ludzi ze Śląska z tego forum ale jak widzę to nikt z nich za tobą nie stoi
po co te przerabianie logo i inne cuda na kiju? chcesz zrobić choinki z Roverów, żeby się wyróżniały? nie wiem o co ci chodzi, tylko w koło krytykujesz zarząd
śnieg w maju to też pewnie wina zarządu?
Jugol - Wto Maj 10, 2011 20:41
Zakmnąć ten temat- w końcu ten klub jednoczy nas- podziałów nam nie trza na czerwonych, zielonych, pomarańczowych. To nie rząd i partie , to ROVERki.pl i tyle
[ Dodano: Wto Maj 10, 2011 21:41 ]
MaReK napisał/a: | Nie musicie się oklejać niczym, żeby to ładnie wyglądało.
Sama kolumna, dobrze zgrana i sprawnie jadąca też robi wrażenie. |
Dodam od siebie: Niesamowite wrażenie i bez flag ( no może jedna była brytyjska) , czy innych gadżetów. Oto przykład:
http://www.youtube.com/wa...feature=related
i tak można patrzeć bez końca, samo patrzenie na Roverki i MG-ki daje niesamowitą frajdę
Miałem okazję kilka razy jechać w takiej kolumnie i wyobraź sobie, że nie wszyscy byli nawet oklejeni wlepą klubową, czy naklejkami pod tablice. Ale jak np. zablokowaliśmy rynek w Dobrem- wszyscy się na nas gapili i podziwiali nasze auta ( nawet kilka innej marki, które i tak ginęły w tłumie R i MG )
Jak masz potrzebę naklejenia sobie zaproponowanej przez Cię hybrydy, to ją naklej na swego R i tyle, bo jak czytam w sumie sam masz takie pragnienie, bo inni Ślązacy w temacie mieli odmienne zdanie.
P.S.
I co ten temat robi w sprawach klubowych
MaReK - Wto Maj 10, 2011 22:15
Cytat: | http://www.youtube.com/wa...feature=related |
O! Byłem tam, byłem
Boże... jaka zrypana jakość;)
Ps.
A pamiętacie powrót z grupą Volvo ?
W sumie to ich pionier pokazał nam jak się blokuje ronda i jeździ w grupie
Markzo - Wto Maj 10, 2011 22:35
TheArt skoro tak CI ten zarząd przeszkadza, to może zaloz wlasne www/forum/klub (sądząc po Twojej stopce nie bedzie z tym problemu) i rób na co masz tylko ochotę, bo tu tylko siejesz zamęt, z którego nic nie wynika.
Brt - Wto Maj 10, 2011 22:38
pamiętamy ... wesoło z nimi było .... a po takim jednym blokowaniu to ostro zwiewałeś przed TIRem
TheArt - Wto Maj 10, 2011 22:38
Mimo to uważam że rozróżnianie regionów kraju to jak najbardziej warta propagowania idea, robią tak Warszawiacy, Poznaniacy, Pomorzanie. Jadąc na mecz Reprezentacji też zabieramy fany miast i wszyscy to akceptują a wręcz wstydem byłoby nie mieć flagi własnego miasta. To nie podziały a właśnie jednoczenie różnych zakątków kraju.
MaReK - Wto Maj 10, 2011 22:41
TheArt napisał/a: | Jadąc na mecz Reprezentacji też zabieramy fany miast i wszyscy to akceptują |
A to nie jest mecz i nie rywalizujemy ze sobą, a wręcz odwrotnie.
Widzę, że post siemiona_ był poniekąd trafiony
TheArt - Wto Maj 10, 2011 22:43
Widać nie byłeś nigdy na imprezach ogólnopolskich z prawdziwego zdarzenia. A w Stanach czy UK to norma że każdy stan/region ma własne gadżety, własne flagi, znaki rozpoznawcze i nikt nie mówi o rywalizowaniu. To była próba, nie podjęliście jej więc nie ma o czym mówić, dla mnie to normalne że jak na ogólnopolski zlot przyjeżdża kilka tysięcy fanów to każdy region ma swoje rekwizyty. Tak jest wszędzie czy to na meczach piłkarskich, czy na żużlu czy na Małyszu, na zlotach samochodowych, na imprezach dyskotekowych nawet a Was to dziwi.
kasjopea - Wto Maj 10, 2011 22:45
TheArt napisał/a: | To była próba, nie podjęliście jej więc nie ma o czym mówić. | ale próba przeprowadzona na jakim poziomie? Może przemyślisz następnym razem sposób prezentowania własnych pomysłów oraz fakt, że ludziom mają prawo się one nie podobać.
MaReK - Wto Maj 10, 2011 22:45
TheArt napisał/a: | Widać nie byłeś nigdy na imprezach ogólnopolskich z prawdziwego zdarzenia. A w Stanach czy UK to norma że każdy stan/region ma własne gadżety, własne flagi, znaki rozpoznawcze i nikt nie mówi o rywalizowaniu. |
O mamo!:)
A co jest w kosmosie skąd przybywasz ?
Widać, że Ty nie potrafisz żyć z ludźmi. Chcesz się dzielić na małe grupki, bo w nich jesteś w stanie zrobić się na coś w rodzaju "przewodnika stada" i myślę, że stąd te Twoje dziwne pomysły No ale przecież Cię nie znam i nie mam z Tobą "przytulanych" fot
Jugol - Wto Maj 10, 2011 22:46
W naszym klubie jest kilka mocnych grup: warszawska, wielkopolska, głogowska , rzeszowska i jakoś nikomu nie zależy na indywidualiźmie w postaci ,,swego'' logo- Ty jesteś pierwszy.
A z kibolami to akurat najmniej wspolnego mamy- ja nawet jak jest -30 na zewn. nie zakładam szalika.
TheArt - Wto Maj 10, 2011 22:48
Jugol napisał/a: | ja nawet jak jest -30 na zewn. nie zakładam szalika. |
To gratuluje inteligencji.
I naucz się rozróżniać kiboli od kibiców.
To nie podziały a jednoczenie się regionów i to nie dziwne pomysły, no chyba że miliony polaków to dziwaki tylko Wy jesteście normalni.
Jugol - Wto Maj 10, 2011 22:49
TheArt napisał/a: | Widać nie byłeś nigdy na imprezach ogólnopolskich z prawdziwego zdarzenia. A w Stanach czy UK to norma że każdy stan/region ma własne gadżety, własne flagi, znaki rozpoznawcze i nikt nie mówi o rywalizowaniu. To była próba, nie podjęliście jej więc nie ma o czym mówić, dla mnie to normalne że jak na ogólnopolski zlot przyjeżdża kilka tysięcy fanów to każdy region ma swoje rekwizyty. Tak jest wszędzie czy to na meczach piłkarskich, czy na żużlu czy na Małyszu, na zlotach samochodowych, na imprezach dyskotekowych nawet a Was to dziwi. |
Skąd Ty się koleś urwałeś z Choinki z 1912r
Mamy swoje flagi, wlepy, gadżety, naklejki- mało
[ Dodano: Wto Maj 10, 2011 23:49 ]
Zaraz się okaże, żeś Ty jest Polok, a my Gorole
TheArt - Wto Maj 10, 2011 22:50
Czytaj ze zrozumieniem.
MaReK - Wto Maj 10, 2011 22:50
Nie irytuj się Jugol. Obecność kolegi Theart to prowokacja.
Podejrzewam, że jest nasłany przed Zarząd, żeby odwrócić uwagę od głosowania nad zmianami w statucie
Jugol - Wto Maj 10, 2011 22:51
Odróżniam kiboli od kibiców, ale tych ostatnich jakoś mało w naszym kraju ( nie licząc żużla, siatkówki i boksu) , i jakos mi się tak własnie kojarzy szalik na gębie z kibolem.
TheArt - Wto Maj 10, 2011 22:52
A jakże od samego diabła
Jugol - Wto Maj 10, 2011 22:54
MaReK napisał/a: | Nie irytuj się Jugol. Obecność kolegi Theart to prowokacja. |
Kolejne wcielenie Jana Bąka
TheArt - Wto Maj 10, 2011 22:56
Jugol napisał/a: | Odróżniam kiboli od kibiców, ale tych ostatnich jakoś mało w naszym kraju ( nie licząc żużla, siatkówki i boksu) , i jakos mi się tak własnie kojarzy szalik na gębie z kibolem. |
A pisałem coś o szalu czy małej fladze na antence. Oglądałeś chyba skoki narciarskie z Małyszem, więc powiedz czy według Ciebie ci wszyscy ludzie z flagami Radom, Łomża, Wisła, Zakopane to dziwacy. Otóż nie, TO NORMALNE że ludzie z różnych regionów mają swoje gadżety i nigdzie nikogo to nie dziwi tylko Was. Oni poszli kibicować jednej marce i nikt nie mówił o podziałach czy rywalizacji. Myślę, że każdy z Was to rozumie i nawet popiera jednak brniecie w prowokację i nie przyznacie że to fajna idea.
kalisz - Wto Maj 10, 2011 22:58
TheArt czy nie lepiej zatem zostawić dziwolągów w spokoju i zagospodarować dla siebie inny zakątek internetu?
Jugol - Wto Maj 10, 2011 22:59
Wiesz co, zamiast zakładać ten temat, zrób ankietę : Kto jest za SilesiaRoverKlubcośtam, lub kto jest przeciw. 2 min roboty i ankieta gotowa. Dla mnie możesz sobie nawet całego R w Silesię malnąć- każdy jakiś jest Powodzenia w oflagowaniu się i R
Dla Ciebie fajna idea, dla mnie do dupna idea
TheArt - Wto Maj 10, 2011 23:05
A wiesz jaka nudna jest społeczność bez kontrowersyjnych postaci. Co niektórzy tylko głupio dogadują i nic sobą nie reprezentują, liżą rowki moderatorom, adminom czy innym, to normalne i zawsze są tacy, bez owieczek nie byłoby pasterzy albo jak to mówili historycy, bez tłumu nie byłoby Stalina czy Hitlera. Nazywam rzeczy z imienia gdyż mam swoje zdanie a rozmowy na forum traktuję jako dyskusję. Mogę z kimś żreć się w rozmowie na jakiś temat a to nie przeszkadza w tym że się lubimy. Kogokolwiek poznaję z forum to jest miłym i przyjaznym człowiekiem. Co innego dyskutować a co innego mieć do siebie stosunek prywatny.
apples - Wto Maj 10, 2011 23:07
MaReK napisał/a: | Nie irytuj się Jugol. Obecność kolegi Theart to prowokacja.
Podejrzewam, że jest nasłany przed Zarząd, żeby odwrócić uwagę od głosowania nad zmianami w statucie | MaReK, ale masz łeb. Że ja na to pierwszy nie wpadłem.
kalisz - Wto Maj 10, 2011 23:10
TheArt napisał/a: | . Nazywam rzeczy z imienia gdyż mam swoje zdanie a rozmowy na forum traktuję jako dyskusję. |
No popatrz... szkoda, że wszystkim dookoła zarzucasz brak inteligencji i klasy, gdy poddaje się krytyce (nazywa po imieniu) Twoje "projekty"
MaReK - Wto Maj 10, 2011 23:32
TheArt napisał/a: | Kogokolwiek poznaję z forum to jest miłym i przyjaznym człowiekiem. Co innego dyskutować a co innego mieć do siebie stosunek prywatny. |
Czyli w/g opinii "kozak w necie, dupa w świecie" ? Bo nie wiem. Ja jestem taki sam tutaj jak i na żywo. Może tutaj bardziej poukładany bo mam więcej czasu na przemyślenia
Nie mniej nie udaje nikogo innego niż jestem na prawdę.
Ale zgodzę się z Tobą, że jest to pewien sposób na siebie. Być kontrowersyjnym, wtedy stanie się zauważonym. Zostałeś, więc bądź już sobą
adamsky - Wto Maj 10, 2011 23:43
MaReK napisał/a: | więc bądź już sobą |
i jeszcze ode mnie : skończ z tym trollowaniem...
kręci Cię robienie odłamu tego klubu na śląsk to go rób... ale w pojedynkę.
nie masz poparcia nikogo, myślisz że tą kontrowersją ktoś Cię zapamięta - tutaj Ci się udaje, ale nie tędy droga.
i idź za radą kolegi kalisza, z godziny 23:58
[ Dodano: Sro Maj 11, 2011 00:43 ]
nie ma takiego trollowania
dziękuję,
dobranoc
practicator - Sro Maj 11, 2011 08:14
to może lepiej kupić sobie w sklepie z pamiątkami wlepkę "lokalną" przykleić obok klubowej, zrobić zdjęcie i pokazać innym że to świetny pomysł.
Roma - Sro Maj 11, 2011 08:54
Nadal doktoryzujecie się nad tym tematem? Macie zdrowie, nic tylko pozazdrościć...
practicator - Sro Maj 11, 2011 11:15
już habilitację robimy:)
Roma - Sro Maj 11, 2011 12:49
practicator napisał/a: | już habilitację robimy:) |
O żesz Wy! Jak tak dalej pójdzie, to niedługo będziecie profesorami zwyczajnymi (nadzwyczajnymi)
MiReK - Wto Cze 21, 2011 16:50
Wow!Przeczytałem właśnie cały temat i nie wiem czy śmiać czy płakać! TheArt,ten koleś od początku kiedy pojawił się na forum tworzył niezdrową atmosferę,ale z tym odłamem to już przesadził! Na szczęście jest odosobniony w swoim projekcie i co najwyżej będzie sam jeździł z obklejonym autem w swoje dziwactwa.Ja jestem dumny że jestem członkiem klubu Roverki.pl i w zupełności wystarczy mi mała naklejka na klapie.Więc całkiem na miejscu jest stwirdzenie Markzo:
Markzo napisał/a: | TheArt to może zaloz wlasne www/forum/klub (sądząc po Twojej stopce nie bedzie z tym problemu) i rób na co masz tylko ochotę, bo tu tylko siejesz zamęt, z którego nic nie wynika. |
A za taki post:
TheArt napisał/a: | Co niektórzy tylko głupio dogadują i nic sobą nie reprezentują, liżą rowki moderatorom, adminom czy innym, to normalne i zawsze są tacy |
dziwię się że jeszcze ma możliwość pisania postów tutaj.Jeśli miałbym ochotę posłuchać o "lizaniu rowków" to zadzwoniłbym na sex telefon Kasi Figury lub tym podobny,lecz w tym przypadku wypraszam sobie takich epitetów pod kierunkiem innych forumowiczów!
Jugol - Wto Cze 21, 2011 17:28
TheArt napisał/a: | Co niektórzy tylko głupio dogadują i nic sobą nie reprezentują, liżą rowki moderatorom, adminom czy innym, |
Dziwne, że nikt tego wcześniej nie wyłapał
|
|