|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [620 SDi] Dziwne odgłosy
prezes_glogow - Pią Maj 06, 2011 20:25 Temat postu: [620 SDi] Dziwne odgłosy Próbowałem znaleźć na forum odpowiedź, ale nie udało mi się niestety
Czy ktoś mi może powiedzieć co to są za odgłosy jak jadę na niskich obrotach, np. przy ruszaniu w korku słysze coś jakby dzwonienie i takie grzechotanie. Na wyższych obrotach - powyżej 1300 odgłosy te ustają. Czy to jakieś łożyska albo coś? Bo zaczęło mnie to już niepokoić.
rami1000 - Pią Maj 06, 2011 21:13
może drążek zmiany biegów w którym standardowo wyrobiły się tulejki?
Balas87 - Pią Maj 06, 2011 22:07
też mi się tak wydaje
Drool - Pią Maj 06, 2011 23:26
A może zwyczajnie zostawiłeś coś pod maską, np. klucz:) Ostatnio miałem taka "przygodę", że po wymianie rozrządu w silniku coś zaczęło cykać. Cykanie było słyszalne na wolnych obrotach i nasilało się podczas przyspieszania. W panice zacząłem oglądać silnik, już miałem jechać do mechanika kiedy między przewodami LPG znalazłem drut. Wyciągnąłem szkodnika i cykanie znikło:P Widocznie wpadał w wibracje i miarowo obijał się o przewody.
prezes_glogow - Sob Maj 07, 2011 11:45
Drążek odpada, bo niedawno go robiłem, poza tym dźwięk dobiega nie z kabiny tylko gdzieś z zewnątrz. Że coś zostawiłem pod maską też odpada bo zaglądałem i nic nie znalazłem. Jak napisałem - grzechocze i dzwoni tylko na wolnych obrotach, niezależnie od biegu na którym jadę.
tomason - Sob Maj 07, 2011 13:51
A moze to oslona wydechu pod spodem na srodku Albo z tylu nad ta puszka
|
|