Zobacz temat - [R 414] Używane sprzegło

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R 414] Używane sprzegło

cagiva - Pon Maj 09, 2011 20:44
Temat postu: [R 414] Używane sprzegło
Chciałem zakupić używane sprzęgło do swojego Roverka 1,4 16V niedaleko mnie jest do sprzedania tylko niewiem czy będzie dobre od modelu 214 a niechce się zdziwić u mechanika przy rozebranym autku. oto link do aukcji http://moto.allegro.pl/sp...1606007008.html Warto je kupić?
Koju - Pon Maj 09, 2011 21:13

Używane sprzęgło ?! nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie a nawet fatalne :/
Chcesz zaoszczędzić na b.ważnej części w aucie ? a jak Ci padnie po miesiącu ? kolejne używane będzie i koszta wymiany ? dwa takie sprzęgła plus x2 razy robocizna to jest jedno a dobre i trwałe.
Co do aukcji to nie podane są żadne symbole katalogowe tylko model auta ale z tego co widzę to koleś sprzedaje full części,chyba wie co wygrzebał z auta.
Jeszcze raz odradzam takiego typu zabiegi .
Pozdrawiam

Tomek1212 - Pon Maj 09, 2011 21:19

Nowe sprzęgło Valeo w Intercarsie kosztuje kosztuje 300zł. Sam zdecyduj czy warto bawić się w używki.
bartek24 - Pon Maj 09, 2011 21:36

Witam
Na Twoim miejscu bym sobie to sprzęgło odpuścił,duże wytarcie sprężyny dociskowej w miejscu styku z łożyskiem oporowym świadczy o sporym przebiegu lub złej technice jazdy poprzedniego kierowcy

driftdreamer - Wto Maj 10, 2011 17:34

ja również odradzam zakładanie używanego sprzęgła ( oczywiście jeśli masz zamiar jeździć autem). Za pare miesięcy może nawalić i znowu robota. Kupo nowe wydatek 350zł ale jazda już raczej dożywotnia:)