|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - ku przestrodze czip tuning
Kozik - Pon Maj 16, 2011 10:21 Temat postu: ku przestrodze czip tuning ciekawy temat na forum odnośnie jakiejś firmy tuningowej
http://forum.tdi-tuning.p...3f39409b69a184#
Jugol - Sro Maj 18, 2011 15:10
No nieźle, nieźle- ciekawy temat
Krzysi3k - Sro Maj 18, 2011 15:51
Cały temat przewałkowałem, normalnie "kaszmar"...
dobryziom - Czw Maj 19, 2011 11:28
a ja sie nie dziwie sie...
klient nie zadbał o profesionalne wykonanie... do kazdego modu powinien byc dokładny opis co jest wsadzane jaki model czy nowe czy uzywane czy robione pod zam. itd... a cała operacja powinna byc zakonczona wykresem w wybranej przez klienta a nie usługodawce hamowni... a klient podpisał sie pod czym co nie mozna nazwac lista modyfikacji do tego bez zadnej podstawy ze bedzie z tego jakas moc... a za glupote sie placi. Ja bym nie odebrał auta i tyle...
Jugol - Czw Maj 19, 2011 21:25
dobryziom , dokładnie, to jakby nie było 7kpln
dobryziom - Pią Maj 20, 2011 07:58
Jugol napisał/a: | dobryziom , dokładnie, to jakby nie było 7kpln |
nie taka kase ludzie traca przez własna głupote
SyntaX - Pią Maj 20, 2011 08:11
To jeszcze nic.
Ostatnio przyjechał do mnie facet że ma problemy z odpalaniem auta i strasznie dużo pali.
Co się okazało.
Wtryski poprzestawiane tak że lało jak z węża ogrodowego.
Do komputera wstawiony był jakiś chip chiński a ze nie pasował w miejsce lutowania, a co to za problem.
Stary nawet nie był odlutowany, a dosłownie został wyłamany z komputera bo jeszcze kawałki nóżek były. Nowy przylutowany chyba lutownica warsztatowa bo wszystko cyna upaprane a tam gdzie nie pasowały nóżki to porobione na .... kabelki.
Czujniki na jakieś rezystory poskładane.
Masakra.
Cały silnik zawalony nagarem z nieprzepalonego paliwa, turbina stan agonalny.
Płyta w kompie od tego druciarstwa poszła do wymiany.
wtryski wszystkie do wymiany.
Koszta samych części 6800.
Ostatecznie skończyło się swapem
Audi A4 1,9 TDI.
|
|