|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r214i] Angel Eye
amarant89 - Wto Maj 17, 2011 12:54 Temat postu: [r214i] Angel Eye Witam! Zamontowałem wczoraj Angel Eyes do swojego roverka i napotkałem 2 problemy proszę o pomoc.
1. Prawa soczewka świeci wyżej niż lewa i oślepia jak to wyregulować?
2. Czy ringi i ledy powinny swiecić się tlko na postojówkach, czy na mijania i drogowych też?
kumilek23 - Wto Maj 17, 2011 14:07
Cytat: | 1. Prawa soczewka świeci wyżej niż lewa i oślepia jak to wyregulować? |
jest tam taki biały bolec , a masz założone silniczki z regulacji fabrycznych lamp
amarant89 napisał/a: | 2. Czy ringi i ledy powinny swiecić się tlko na postojówkach, czy na mijania i drogowych też? | u mnie świecą na wszystkich
amarant89 - Wto Maj 17, 2011 15:17
Mam założone oryginalne silniczki, więc co w związku z tym?
kumilek23 - Wto Maj 17, 2011 15:28
to spróbuj na regulacji wysokości świecenia oś pokombinować bo żeby to zrobić ręcznie to musisz wyciągnąć silniczek z tej lampy co chcesz wyregulować i regulujesz tym bolcem co na niego silniczek przychodzi, a tak nawiasem to normalnie założyłeś te silniczki tak jak było w fabrycznych lampach? bo u mnie to chciały przyjść tylko odwrotnie więc z nich zrezygnowałem...
nicco_nuwai - Wto Maj 17, 2011 18:56
kumilek23 napisał/a: | a tak nawiasem to normalnie założyłeś te silniczki tak jak było w fabrycznych lampach? bo u mnie to chciały przyjść tylko odwrotnie więc z nich zrezygnowałem... |
i tak bedzie, w orginalnych lampach silniczek oddzialyawl na gorna srube w lampie - tymsamym sruba regulacyjna byla dostepna. tutaj w AE silniczek wkreca sie do dolnej sruby w lampie - przez co jest dogory nogami - i nie ma dostepu do sruby regulacyjnej. w lampie po str kierowycy na upartego dojdziesz po zdjeciu plastikowego nadkola do regulacji - po str pasarzera masz pelne przetloczenie - nie ma opcji. zamiana elektrycznego regulowania 0-3 rowniez jest nie likwidowalna (zero zamienione z trzy) poniewaz jak pisalem wyzej - regulujemy dolna sruba (czyli wysuwajac bolec podnosimy lampe - a nie jak w orginale h4 wysywany bolec obnizal lampe). rowniez zrezygnowalem z elektryczej regulacji.
generalnie lampy produkuje tylko firma junyan i jakos wykonania i ogolnie rozplanowanie konstrukcji (w stosunku do orgnalu h4) pozostawia duzo do zyczenia.... neistety....
pozdrawiam.
[ Dodano: Wto Maj 17, 2011 19:56 ]
amarant89 napisał/a: | 1. Prawa soczewka świeci wyżej niż lewa i oślepia jak to wyregulować? |
jak kolega wyzej pisal - masz lacznie 5 srub na lampe - 3 od dlugich i 2 od mijania. ta z zabkami ustawia katy dla soczewki (prawo lewo) ta na dole (lub silniczek) ustawia gora - dol. jesli masz silniczki to bez wyciagania lampy nie wyregulujesz (chyba ze to strona kierowcy - bo nie wiem co to dla ciebie prawa patrzac od przodu czy zza kierwnicy). moim zdaniem zrezygnuj z silniczkow i wstaw spowrotem manualna regulacje. ja na te gwnity od manuala nakrecilem 2 nakretki bodajrze 8ki zakontrowane o siebie i moge normalnie w palcach ustawiach wysokosc - bardzo wygodne rozwiazanie.
amarant89 napisał/a: | 2. Czy ringi i ledy powinny swiecić się tlko na postojówkach, czy na mijania i drogowych też? |
u mnie pala sie jak pozycje - czyli z chwila zapalenia pozycji pala sie caly czas zarowno z mijania jak i z dlugimi.
pozdr.
Kozik - Wto Maj 17, 2011 20:40
ja założyłem z silniczkami i jest ok, niestety rzeźba straszna, prawą lampę musiałem bardzo wysunąć żeby ją obniżyć, nie wygląda to estetycznie ale pomogło i świeci ok
amarant89 - Wto Maj 17, 2011 23:58
Prawa lampa patrząc z przodu, jakość tych lamp zostawia wiele do życzenie, na dodatek przepaliły mi się diody na ringach prawej lampy no istna masakra, ma ktoś może linka gdzie można dostać te diody. Odesłałbym lampę na gwarancje ale czekać 2 tyg i płacić za wysyłkę:/ lepiej chyba troszkę zdolności i 4 diody:)
wachu990 - Czw Maj 19, 2011 17:41
Witam Mam pytanie odnośnie AE ... Czy nasze lampki są przystosowane do xenonu Jeżeli policja mnie złapie to jest game over - mandat
Kozik - Pią Maj 20, 2011 08:37
wachu990 napisał/a: | Czy nasze lampki są przystosowane do xenonu Jeżeli policja mnie złapie to jest game over - mandat |
nie są do ksenonu, tak złapie i zabierze dowód jeśli się przyczepi
kumilek23 - Pią Maj 20, 2011 09:03
Kozik napisał/a: | jeśli się przyczepi |
a przyczepi się na pewno choćby za brak instalacji spryskiwaczy reflektorów
Ale już jakieś "ksenopodobne" żaróweczki muszą ciekawie wyglądać na tym autku, mam już nabyte Osram Night Breaker, ale od roku nie chce się żadna żarówka spalić w moich lampkach, jedną mam jeszcze fabryczną żarówkę YY a drugą hella i nie chcą się dać wykończyć, swoją drogą mam te lampy już chyba coś koło 2 lat i dalej ta chińska żarówka co była zamontowana w lampach się pali, czyli chińczyk jak chce to też potrafi zrobić coś satysfakcjonującej jakości
szoso - Pią Maj 20, 2011 11:26
samo poziomowanie też musi być
wachu990 - Pią Maj 20, 2011 21:40
No dzisiaj poszperrałem i nasze angelsy nie maja homologacji na xenon ... lipa. Zamontuję Philipsy xtreme vision - ciekawe jak to będzie świeciło Instalację xenon HID dam na halogeny, zawsze będzie można doświetlić drogę
nicco_nuwai - Nie Maj 22, 2011 06:48
kumilek23 napisał/a: | choćby za brak instalacji spryskiwaczy reflektorów |
wszystko da sie zrobic u mnie cisnieniowa instalacja spryskiwaczy zaadaptowana z OCTAVI I
http://www.fotosik.pl/pok...f3ee76552c.html
wachu990 napisał/a: | poszperrałem i nasze angelsy nie maja homologacji na xenon ... lipa |
wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazuja:
- oznaczenia na kloszu HC/HR
- w moim wypadku gniazda odlane celowo "na styk" - zeby wsadzic palnik trza rozfrezoawc gniazdo
- naklejka na lampie "hid bulb not allowed"
w praktyce.... przy 4300k, spryskach cisnieniowych i prawidlowym ustawieniu nie podpaad, nie razi (oslepia), na 2 stacjach diagno sie nie czepiali, znajomy z drogowki tez nie widzi problemu w tej instalacji... prawo prawem, prawda prawda - a rzeczywistosc gdzies po srodku
pozdrawiam
bonus89 - Nie Maj 22, 2011 11:37
nicco_nuwai, da sie zrobić, nie oślepia rzeczywistość rzeczywistością ale prawo łamiesz, a wrazie kolizji niestety odpowiadasz za wszystko
jrdarus1 - Czw Maj 24, 2012 22:20
Witam koledzy.
Proszę was o radę w sprawie angel eye'sów, planuje zakup TAKICH lampek. Czy lepiej świecą od standardowych lamp prócz ładnego wyglądu są praktyczne?
z jakimi zarówkami najlepiej?
czy to będzie działać czy zaraz się popsuje?
czy seryjne ringi jak i te 3 diody zboku swiecą przyzwoicie czy wymagana jest zmiana diód? jak tak to na jakie i czy to trudne w obu przypadkach?
i czy można jeździć na tym jako światła dzienne?
wszystko jest plug&play czy coś trzeba rzeźbić ?
Jestem na nie napalony lecz też nie chcę wydać kasy w błoto bo jak by nie było 580zł.
leszczu - Pią Maj 25, 2012 16:48
http://forum.roverki.eu/search.php?mode=results
Tematów sporo. Wystarczy wpisać "angel eyes"
Kozik - Pią Maj 25, 2012 17:58
Kozik napisał/a: | niestety rzeźba straszna, prawą lampę musiałem bardzo wysunąć żeby ją obniżyć, nie wygląda to estetycznie ale pomogło i świeci ok |
mały upp pobawiłem się 2 kilowym młotem i lampy są w środku i nic nie wystaje
rovek - Pią Maj 25, 2012 20:53
Kozik napisał/a: | mały upp pobawiłem się 2 kilowym młotem i lampy są w środku i nic nie wystaje | Na jakie gwoździe przybijałeś klosz?
Kozik - Sob Maj 26, 2012 08:36
AE jest nieco większa od wewnątrz gdzie wchodzi w karoserię i te miejsca w karoserii potraktowałem młotem, oczywiście przy okazji malowania odpryski zaprawiłem lampa wchodzi głębiej i łatwiej ją ustawić żeby dobrze świeciła i nie wystawała
jrdarus1 - Sob Maj 26, 2012 22:01
leszczu, może i tematów sporo ale badziewnych... dlatego zadałem konkretne pytania i oczekuje na konkretne odpowiedzi...
Kozik - Sob Maj 26, 2012 22:36
jrdarus1 napisał/a: | Czy lepiej świecą od standardowych lamp prócz ładnego wyglądu są praktyczne?
z jakimi zarówkami najlepiej?
czy to będzie działać czy zaraz się popsuje?
czy seryjne ringi jak i te 3 diody zboku swiecą przyzwoicie czy wymagana jest zmiana diód? jak tak to na jakie i czy to trudne w obu przypadkach?
i czy można jeździć na tym jako światła dzienne?
wszystko jest plug&play czy coś trzeba rzeźbić ? |
krótkie lepiej świecą od standardowych lamp, długie podobnie
osram night breaker h1
działa choć ringi mi się przepaliły a raczej te przekaźniki czy coś co były przed nimi więc wymieniłem na inne diody i zamontowałem źródło mocy czy jak to się tam nazywa i działa,
te co ja kupiłem świeciły przyzwoicie ale się przepaliły ringi
nie można jeździć na tym jako światła dzienne
przeczytaj sobie wyżej o rzeźbie moje posty
jrdarus1 - Sob Maj 26, 2012 22:52
Kozik, Czyli jednym słowem można śmiało brać tylko zmienić diody w ringach za wczas. Jakiś trudny dostęp do nich czy po prostu jakaś zaślepka?
Kozik - Nie Maj 27, 2012 07:46
jrdarus1 napisał/a: | Kozik, Czyli jednym słowem można śmiało brać tylko zmienić diody w ringach za wczas. Jakiś trudny dostęp do nich czy po prostu jakaś zaślepka? |
tu nie chodzi o same diody ja zmieniłem też źródło mocy czy jakoś tak jak to się nazywa co jest przed diodami, kumpel elekronik mi doradził i zmieniłem, chodzi o to żeby caly czas było stabilne napięcie na diodach żeby się nie przepalały
co do wymiany to niestety najwygodniej żeby się dobrać trzeba wyciągnąć lampę, diody są od spodu pod gumową zaślepką, ja bym nie wyciągał na włożonej lampie bo potem problem z włożeniem.
kumpel jak kupił swoje EA to nie miał żadnych puszeczek przed diodami tylko gołe kable więc mu sie to szybko przepaliło, jak będziesz miał takie małe czarne coś to nie wymieniaj od razu, bo to ma spełniać właśnie funkcje stabilizatora napięcia
pyrzu18 - Nie Maj 27, 2012 10:13
ja tez sie podepne pod temat mam okazje kupic takie dwie lampy tylko maja urwane gorne zaczepy co by mozna z tym zrobic
leszczu - Nie Maj 27, 2012 10:35
pyrzu18 napisał/a: | ja tez sie podepne pod temat mam okazje kupic takie dwie lampy tylko maja urwane gorne zaczepy co by mozna z tym zrobic |
Ciężka sprawa, może skleić dobrym klejem?? Ale czy on utrzyma, tego nie wiem.
ArO - Nie Maj 27, 2012 10:36
U mnie po malym uderzeniu na mrozie pekly zaczepy ale ze szwagrem "pospawalismy" zwykla lutownica i do tej porty trzymaja sie Mysle, ze moglbys cos takiego wymodzic
rovek - Nie Maj 27, 2012 16:45
Oddaj do spawania plastików, przyspawają ci zaczepy z użyciem siatki, także będzie się porządnie trzymać.
|
|