|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Car-audio, nawigacje, radia CB - [R75] Problem z demontażem radia - wypięcie kostki ISO
BornToEat - Sob Maj 21, 2011 11:51 Temat postu: [R75] Problem z demontażem radia - wypięcie kostki ISO Witam. Chciałbym, się dowiedzieć jak wymontować tą dużą kość z radia w Rover 75. Chcę to zrobić ponieważ muszę wyjąć całą deskę aby dopchać się do poduszki powietrznej. Z góry Dziękuje za pomoc.
apples - Sob Maj 21, 2011 14:40
BornToEat napisał/a: | Witam. Chciałbym, się dowiedzieć jak wymontować tą dużą kość z radia w Rover 75. Chcę to zrobić ponieważ muszę wyjąć całą deskę aby dopchać się do poduszki powietrznej. Z góry Dziękuje za pomoc. | Podważasz zapięcie (dźwignię) do góry, a potem mocno pchasz od siebie.
MaReK - Sob Maj 21, 2011 18:34
BornToEat napisał/a: | dopchać się do poduszki powietrznej. Z góry Dziękuje za pomoc. |
Do której poduszki?
Do kurtyny to faktycznie, trzeba targać całą dechę i odginać belkę wzmacniającą, bo inaczej nie da się jej odkręcić. Dostęp do poduszki pasażera jest od dołu, pod schowkiem.
http://forum.roverki.eu/v...p=500535#500535 - tutaj fotki. Co prawda to ZT, ale chyba dużej różnicy między R75 nie ma.
BornToEat - Sob Maj 21, 2011 19:49
ehhh już wywaliłem całą deskę. Mam powypadkowego Rovera 75 i ma wystrzelone 2 poduszki. Tą od kierowcy i od pasażera. Co muszę wymienić aby po podłączeniu nowych nie wybuchły mi one?
I jeszcze jedno pytanie: Zmontowałem dzisiaj chłodnicę lecz jej wentylator cały czas się kręci. Klimatyzacja nie jest podłączona ani nabita. Co może być tego powodem? Walnięty czujnik?
MaReK - Sob Maj 21, 2011 22:50
BornToEat napisał/a: | Co muszę wymienić aby po podłączeniu nowych nie wybuchły mi one? |
Musiałbyś się podłączyć pod jakieś urządzenie, które Ci powie czy moduł jest do wymiany czy da się skasować crash data. Mi się udało skasować i nie musiałem nic wymieniać oprócz poduszek i napinaczy.
Co do wentylatora, poszukaj na forum tutaj "Wentylator" lub "Wiatrak" w dziale R75 i będziesz miał ciekawą lekturę
BornToEat - Nie Maj 22, 2011 14:51
Dzięki bardzo za odpowiedź.
A co muszę w kolejności wymienić aby mi poduchy nie wystrzeliły, czy to obojętne?
Mam takiego samego angola i mam możliwość wymiany poszczególnych części z niego.
Dodam, że po kupnie tego europejczyka nie chciał odpalać bo ten czujnik wstrząsowy był wywalony i trzeba było go wdusić.
apples - Nie Maj 22, 2011 15:31
BornToEat napisał/a: | A co muszę w kolejności wymienić aby mi poduchy nie wystrzeliły, czy to obojętne? | Jak masz już odłączony akumulator to wymieniaj wszystko po kolei.
BornToEat - Nie Maj 22, 2011 18:57
Dzięki bardzo wszystkim za odpowiedź.
|
|