|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR 103] Rozrząd-warsztaty z listy roverki.pl
Sajgon - Pon Cze 06, 2011 09:49 Temat postu: [MG ZR 103] Rozrząd-warsztaty z listy roverki.pl Wkurzyłem się...
Chcę wymienić rozrząd, - nauczony napadami admina: poszukałem(na liście dostępnych warsztatów), podzwoniłem i co się okazało?:
Zakłady NIE współpracują z roverki.pl - chodzi o zniżkę.
Efekt taki że zakładziki/ady chcą 1000 za rozrząd , pompę, paski z robocizną,
A naczytałem się na forum o wymianach rozrządu za 500-600 pln do MG.
Pytam ja was: gdzie żeście znaleźli takowy zakład w Warszawie bądź Radomiu że tyle będą chcieli?
Mam 75.000 więc prawdopodobnie jeszcze mogę parę kilometrów zrobić.. ale wolałbym po 6 latach (wrzesień 2005 produkcja wozu) wymienić dla św. spokoju rozrząd.
Jakieś sugestie? /najchętniej wraz z namiarami na zakłady
PS: Jeszcze jedna taka akcja i kobieta mi jaja urwie że przepijam/defrauduje fundusz urlopowy.
wachu990 - Wto Cze 07, 2011 14:04
Najlepiej zrób to sam Jeżeli dysponujesz narzędziami i ogarniasz temat - to najlepsze wyjście
Sajgon - Wto Cze 07, 2011 14:18
pewnie bym i zrobił- ale konsekwencje s....a tematu są duże.
Miałem nadzieję na 300 rozrząd + 300 robocizna.. a tu w okolicach 1000....
Pytanie subiektywne:
75000 , 2005 lipiec produkcja- ryzykować?? wytrzyma do jesieni rozrząd
Wiem że powinienem wymienić ,... ale portfel grozi samobójstwem.
Dudek - Wto Cze 07, 2011 14:20
Ja dzisiaj dzwoniłem do "swojego" mechanika i umówiłem się na wymianę rozrządu. Robocizna 250zł. Powiedział, że odnośnie części nie pamięta, ale obstawia, że gdzieś w okolicach 350zł
Czyli całość za 600zł. Ogólnie gość jest polecany, a wczoraj robił u siebie 2 Bentley'e
Patrząc na Twój profil widzę Radom/Warszawa, ale jeśli jednak na chwilę obecną jesteś w Warszawie i chce Ci się podjechać do Zielonki to mogę podać Ci nr do niego.
Sajgon - Wto Cze 07, 2011 14:49
Poszła prośba na prv;)
chętnie skorzystam.
moje namiary:
konrad@fugielski.pl
lub na prv
Adrian - Wto Cze 07, 2011 19:35
Dudek,
I ja poproszę o namiary. Ten mechanior robił już kiedyś jakieś Roverki?
Na pasek, pompę i napinacz trzeba 350 PLN przygotować. Do tego pasek od alternatora i pompy wspomagania to też pewnie około 50 PLN. Jest okazja to i powinno się uszczelniacze na wałkach rozrządu powymieniać (80 PLN) i na wale (też chyba coś koło tego). Daje to około 550 PLN. Plus robota.
|
|