|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 214Si] Wentylator nie działa, WThell?
Dziekan - Wto Cze 07, 2011 16:49 Temat postu: [R 214Si] Wentylator nie działa, WThell? Witam
Po ostatniej trasie wentylator stwierdził że przestanie sobie działać, i tak też robi. W upały niezbyt pomysł, czujnik temperatury działa-wentylator nie.
Co robić, co sprawdzać, co to może być?
Pozdrawiam, Dziekan
bonus89 - Wto Cze 07, 2011 16:54
Pisałem już to gdzieś i to całkiem niedawno, był temat. Przycisk szukaj tak bardzo jest ukryty!? (rozumiem ktoś świeży na forum ale klubowicz zarejestrowany od 4 lat?!) Tu się wszystkiego dowiesz, stawiam na niełączące styki przy wentylatorze.
http://forum.roverki.eu/v...t=64601&start=0
leszczu - Wto Cze 07, 2011 16:54
A skąd wiesz, że nie działa
Dziekan - Wto Cze 07, 2011 19:36
Wyobraź sobie że użyłem, wpisawszy jednak "wentylator nie działa" uzyskałem 0 rezultatów więc może nie popełniłem wielkiego nietaktu rezygnując z dalszej współpracy wyszukiwarką.
Dzięki za linka, pomogłeś mi na dzień dobry zdecydowanie bardziej niż ona, poczytam.
Skąd wiem, że nie działa...cóż miałem ostatnio przyjemnośc postać trochę w warszawskich koreczkach podczas największych jak do tej pory upałów, temperatura skoczyła, wentylator cisza.
Adrian - Wto Cze 07, 2011 19:42
Dziekan napisał/a: | wentylator cisza |
Na I biegu, to go praktycznie nie słychać.
Dziekan napisał/a: | wpisawszy jednak "wentylator nie działa" uzyskałem 0 rezultatów |
A wpisz "wentylator działa" lub "wentylator chłodnicy"
Dziekan - Wto Cze 07, 2011 19:48
Szukać umiem generalnie dobrze, założyłem jednak że jesli nie wyskoczy to co napisałem to będę musiał przekopywać się przez 1001 tematów o HGF, ostatnio brakuje mi cierpliwości
a już mam trochę informacji z linku który podał kolega.
AdrianWWL napisał/a: | Na I biegu, to go praktycznie nie słychać. |
wiem wiem, ale znam swój samochód (już 3.5 roku stuknęło) i wiem że tu nawet jedynka przestała banglać
leszczu - Sro Cze 08, 2011 09:57
A zrób taki teścik. Odłącz wtyczkę od czujnika temperatury i odpal samochód. Wtedy powinien włączyć się wentylator.
Dziekan - Wto Cze 14, 2011 19:36
Okazuje się że elektryka podobno sprawna, jutro odłączam termostat i zobaczę co się stanie
Jugol - Wto Cze 14, 2011 19:49
Sprawdź jeszcze przekaźnik od wentylatora.
|
|