|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Nasze auta - Komik MG ZR IDT
komik88 - Sro Cze 15, 2011 13:54 Temat postu: Komik MG ZR IDT Witam, chcę wam przedstawić swojego MG ZR z 2004r.
Silnik 2.0 Turbo diesel 115KM seria- obecnie wycięty jest katalizator, zrobiony wydech przelotowy 2.5", sportowa wkładka filtra K&N oraz zmienione mapy na 138KM i 285NM.
Body Kit jest oryginał. Kolor z palety chabru.
Zawieszenie Sportowe, Alufelgi 16cali Romagna Ruote (Italy) w odcieniu chrom.
Przyciemnione szyby tylne, ciemny pasek na przedniej szybie, chromowane ramki tablic rej.
W środku Pół Skóry z kratą oczywiście oryginał ZR-a. Białe zegary, pedały MOMO, gałka aluminium, pełne wyposażenie.
Audio - radio clarion usb mp3, głośniki pioneer.
Osiągi autka: 0-100km/h 7.32s V-max ok 210km/h
SPALANIE OK 5.5l
POZDRAWIAM I ZAPRASZAM DO OGLADANIA
[ Dodano: Sro Cze 15, 2011 14:54 ]
MOJE MG ZR
leszczu - Sro Cze 15, 2011 14:00
Brakuje mu tylko oryginalnych progów, aby super wyglądał.
komik88 - Sro Cze 15, 2011 14:26
progi są już w drodze idą z ANGOLA
leszczu - Sro Cze 15, 2011 14:30
komik88 napisał/a: | progi są już w drodze idą z ANGOLA |
No i fajnie, bo dla mnie ZR bez progów dziwnie wygląda.
Krzysi3k - Sro Cze 15, 2011 20:50
W wydechu co robiłeś? I ile Cię to wyniosło?
komik88 - Sro Cze 15, 2011 20:57
w wydechu wywaliłem kata i końcowy, zrobiłem jedną rurę od turbiny do końca 2.5" końcowy z kwasa jest RM. Teraz bede robił downpipe jeszcze od turbiny i łączke elastyczną mam już srednią to wymienie.. a o koncowym myśle zrobić inny bo ten głośno chuczy a ja dużo w trasy jezdze i męczy..
borek88 - Sro Cze 15, 2011 21:02
komik88, jezdzisz czasami do konina lub słupcy??
chetnie bym obejrzał to twoje auto
Krzysi3k - Sro Cze 15, 2011 21:04
komik88, kata ja też mam wywalonego, właśnie zamierzam przelotowy końcowy wstawiać od firmy ProEX (na allegro). Facet robi Ci przelot z takim dźwiękiem jaki chcesz, możesz zażyczyć sobie praktycznie taki cichy jak fabryczny, ja bym brał z lekkim bassikiem
No właśnie rurę od turbo + downpipe chce wymienić, bo one dużo blokują... Masz może fotkę tego jak to zrobiłeś? Kolektor wydechowy wymodziłeś jakoś? Jak to wygląda?
komik88 - Sro Cze 15, 2011 21:08
nie no dopiero downpipe chce zrobic w przyszlym miesiacu bo teraz jade na urlopik wszystko pokaze fotami jak bede robic od poczatku do konca.. coś słyszałem o tym kolesiu co napisałes.. u nas tez robią po wymiar i dzwiek z kwasa za ok 400zl.
Borek czasem w koninie bywam ale to max 3-4x w roku możemy się kiedy umówić np w strykowie zaden problem
borek88 - Sro Cze 15, 2011 21:36
ja poprostu spojrzałem na rejestracje z koła a nie na miejscowosc
ale jakbym leciał w tamte strony to sie odezew i obejrze autko
Remigiusz - Sro Cze 15, 2011 21:38
komik88,
hehe,, ja bym prosił o jakiś filmik jak ten wydech brzmi u ciebie oraz foty jak to od dołu wygląda
borek88 - Sro Cze 15, 2011 21:42
Krzysi3k napisał/a: | ProEX |
ile krzycza za wydech do diesla??
i moze wiesz z jakiego kostrzynia sa?? bo jak koło poznania to mam nie daleko wiec moze osobiscie bym podjechał sie rozmowic
Krzysi3k - Czw Cze 16, 2011 07:20
borek88, nie wiem z którego niestety... z wydechem na dwie rurki chcą koło 400 zł
komik88 - Wto Lip 05, 2011 21:21
zakupiłem dziś zegar doładowania jak będzie chwila czasu to go włoże.. dziś też zmieniłem wydech końcowy na serie bo jade w tym tygodniu na śląsk a z tym przelotem na końcu łeb bolał już go dziś sprzedaje i zamówie w przyszłym miechu jak bedzie kasa wydech z kwasa pod zamówienie.
[ Dodano: Pią Cze 17, 2011 16:25 ]
no i dziś został zamontowany zegar doładowania wkazuje nie całe 1.3 bara, także jest okej bo na 1.4 bara spokojnie go podkręce teraz musze pomyśleć o FMIC bo jednak w te pogody seria nie wyrabia po 10minutach
[ Dodano: Czw Cze 23, 2011 10:14 ]
no wczoraj zakupiłem FMIC wymiary 550x140x65 wystarczający do 160KM a ja więcej jak 150 itak nie uderzam od przyszłego tygodnia będzie rzeźba z włożeniem dam foto relacje
[ Dodano: Wto Lip 05, 2011 22:21 ]
i już FMIC siedzi jutro tylko musze opaski kupić do ciężarówek heh bo jedną mi ściągło.. ale będzie dobrze
bonus89 - Wto Lip 05, 2011 21:57
komik88 napisał/a: | 0-100km/h 7.32s | Rozwiązałem tajemnice tych 7 sekund do setki wystarczy dobrze nick zinterpretować . A mody na plus, tylko zmierzył byś tą setke jakoś poprawnie
Raptile - Wto Lip 05, 2011 22:04
lepszy by byl jak by wlot i wylot byl z 1 strony i mniej zakrętasów
komik88 - Wto Lip 05, 2011 22:49
słuchaj ja też odkryłem o co chodzi z tymi 7.32s do 100, chodzi o to że mój g-tech mierzy od 0-60mph wieć do 96km/h różnie pokazuje, raz 7.3 raz 7.5, a nawet jak zla trakcja to 7.7s. wpisałem po prostu wynik który wyszedł mi na g-techu najlepszy i tyle. Co do FMIC to zrobiony jest tak bo koszta nie były wielkie, jutro tylko maluje rury i zakładam zderzak.
jutro wstawie foto już na tip top
mdb14 - Sro Lip 06, 2011 05:11
No ładnie ładnie.
Normalnie mnie zainspirowałeś.
Tylko jak napisał Raptile pasuje dopaść jakiś IC z wlotem i wylotem z jednej strony.
Ale ogólnie koncepcja bardzo mi się podoba
Kozik - Sro Lip 06, 2011 06:52
komik88, kozacko to wygląda
tuners - Sro Lip 06, 2011 07:07
co do IC jest możliwość puszczenia rury z lewej strony (patrząc na przód auta) poniżej lampy jest wystarczający otwór i ilość miejsca żeby puścić za chłodnicą
Krzysi3k - Sro Lip 06, 2011 09:01
tuners, jakoś ja nie wypatzyłem
No ja mam z wejściem/wyjściem po jednej stronie, ale zrobiłes jak wolałeś
Klimy nie masz?
To montaż bajka...
komik88 - Sro Lip 06, 2011 15:14
za jakieś 3h będzie foto już na gotowo jak to wygląda. co do klimy to nie mam bo nie chodzi o to że nie wchodzi bo normalnie wchodzi tylko miałem uszkodzoną chłodnice klimy i tak czy tak nie działała to po prostu na razie to wyjąłem.
[ Dodano: Sro Lip 06, 2011 16:14 ]
tak już ostatecznie wygląda FMIC rury pomalowane, opaski nowe i tylko cieszyć się jazdą jeszcze dojdzie fota ze zderzakiem
zamówiłem też dziś wtryski od SDI ciekaw jestem jak będzie po załozeniu co do FMIC to wyraźnie poprawił się jeszcze dół momentu ( nie wiem czym to jest spowodowane) ale za to góra delikatnie jak by była słabsza (ok 3600-3900 obrotów).
camaro17 - Sob Lip 09, 2011 14:30
komik88, z mojej strony masz ogromy PLUS za wykonaną robotę oby tak dalej, z przyjemnością śledzę twoje poczynania.
Może jakieś nowości wpadły przez ten czas ?
komik88 - Sob Lip 09, 2011 21:36
no wiesz co na razie zrobiłem tego IC i zamówiłem wtryski ale koleś przygrał w kulki ze mną bo mi napisał esa wczoraj że ktoś je przez allegro kupił przede mną,ale wydaje mi sie ze sciemniał ;/ szukam innych i tyle heh, zamówiłem wczoraj klocki TRW na tył i powoli przymierzam się do tarcz nawiercanych i klocków BREMBO, myślę że max 3tygodnie i będą w MG a później Downpipe i na tym mechanicznie kończę zostanie Body kit heh tzn plan jest na inne fotele przód i tylko ciemna szyba na przód jeszcze i koniec dzięki ze się podoba IC pozdrawiam
[ Dodano: Sob Lip 09, 2011 22:36 ]
Nowe foto już z IC
borek88 - Sob Lip 09, 2011 21:55
komik88, ja tam bym chyba nic nie zmnieniał ladny kolor ładny wyglad
tylko pasek na sszybie tak słabo wyglada lepiej jak sie cieniuje pasek
zewnetrzenie zr'i sa bardzo ładne jeszcze w takim kolorze
komik88 napisał/a: | Downpipe |
sam bym taki gadzecik mechaniczny przygarnoł (zalezy jaki koszty beda zrobienia) jesli była by opcja zrobienia wiecej niz tylko 1szt dla ciebie tylko czy w idt zr/25 a zs/45 poczatek wydechu bedzie taki sam
komik88 - Sob Lip 09, 2011 23:56
z tym paskiem to jest tak zrobione bo ja lubie taki klimat hehe co do DOWNPIPE to mnie to będzie kosztować tylko tyle co sam materiał bo teraz pracuje u kumpla w serwisie samochodowym i mam wszystko udostępnione więc sobie zrobię podam Ci wszystkie wymiary flanszy itd to sobie zrobisz sam nic trudnego co do ZR-a to tam na prawde nie trzeba nic zmieniac tak jak napisałeś, tylko troszkę kosmetyki i będzie dobrze pozdrawiam
borek88 - Nie Lip 10, 2011 10:14
komik88 napisał/a: | ZR-a to tam na prawde nie trzeba nic zmieniac tak jak napisałeś, tylko troszkę kosmetyki i będzie dobrze |
ja bym inne alu załozył
komik88 napisał/a: | DOWNPIPE to mnie to będzie kosztować tylko tyle co sam materiał bo teraz pracuje u kumpla w serwisie samochodowym i mam wszystko udostępnione więc sobie zrobi |
to ja ci moge i za ten materiał i za robote na dobra flaszke dac jesli i tak bedziesz sam robił wiec drugi to nie problem chyba dla ciebie
Raptile - Nie Lip 10, 2011 10:19
borek88, mam na sprzedaz
komik88 - Nie Lip 10, 2011 10:23
nie ma sprawy, jak będe robić to przecież wielki problem to nie jest ale Raptile pisze że ma na sprzedaż to może się dogadacie Raptile a ty nie wkładasz tego do siebie??
Krzysi3k - Nie Lip 10, 2011 10:34
komik88, a mi downpipe zrobisz?
Raptile - Nie Lip 10, 2011 11:07
Ja wstawie imitacje kata
camaro17 - Nie Lip 10, 2011 12:47
komik88, jak będziesz miał okazję to załatw sobie org. progi do ZR-ki będziesz miał wtedy komplet wizualny
A co do stylistyki to od siebie bym jeszcze dodał podkładkę od Leona Cupry pod przedni zderzak Oraz pomyślał nad przerobieniem przednich reflektorów na soczewki tak jak ma Krzysi3k,
Ale wiadomo wszystko zależy od ciebie i twoich upodobań, ważne aby był z tego zadowolony, jak na razie bardzo mi się wszystko podoba.
komik88 - Nie Lip 10, 2011 16:31
na progi czekam już bo mam zamówione co do soczewek to na z chęcią bym chciał ale są na razie ważniejsze sprawy jak hamulce ale na wszystko przyjdzie czas dzięki że się podoba chyba tylko na razie Tobie hehe pozdrawiam
Krzysi3k - Nie Lip 10, 2011 16:40
Czemu? Mi też się podoba, tylko progi trzeba
Masz najładniejszy kolor dla ZRa
borek88 - Nie Lip 10, 2011 16:44
Krzysi3k napisał/a: | Masz najładniejszy kolor dla ZRa |
i wogole do magika
moze w zt podoba mi sie czarny
Krzysi3k - Nie Lip 10, 2011 16:51
komik88, a myślałeś coś o kolektorze? Kurde, najgorzej, że nie ma gotowych do nas, ewentualnie na zamówienie robić, a większy kolektor by się przydał
komik88 - Nie Lip 10, 2011 19:02
no z kolektorem jest ciężki temat myślałem już o nim wcześniej ale powiem ci szczerze że już downpipe powinien troche jeszcze turbinie pomóc się rozkręcić, zobaczymy zresztą, IC odczułem bardzo tak jak pisałem,myślałem że aż takiego efektu nie będzie KRZYCHU dzięki za foto MBC pozdro
Krzysi3k - Nie Lip 10, 2011 19:11
komik88, spoko
Mogłem wyczyścić, bo tam zawalone olejem (rurka od odmy tam puszczona i oparami oleju dmucha )
Z tym downpipe to na jakiej średnicy chcesz robić?
Wiesz, że trzeba łagodną redukcję potem zrobić?
Pływak - Nie Lip 10, 2011 19:37
.... a ja Wam powiem, ze możecie rzeźbić kolektory, wydechy, dorabiać DP, a bez zmiany dmuchawy i tak niewiele ugracie przyrosty będą "kosmetyczne"
komik88 - Nie Lip 10, 2011 19:40
ale zawsze ta kosmetyka coś daje.. na pewno nie będzie gorzej
Krzysi3k - Nie Lip 10, 2011 19:41
Pływak, tylko, że w moim przypadku zmiana DP będzie wstępem do zmiany turba
Chcę żeby większa turbawka się nie dławiła przez wąskie DP
Ja chcę zrobić te 150 KM z jak najbardziej możliwie ubogą mieszanką
Pływak - Nie Lip 10, 2011 19:45
Daje i owszem ale czy gra warta świeczki? Rzeźbić np. kolektor od podstaw bo może będzie 2-3km więcej? Na przykładzie mojego auta: sam program to jakieś 30KM ale już dorzucenie FMIC'a i zmiana turbo na niewiele większy model to kolejne 30-35KM. Bez przerabiana kolektorów, robienia wydechu o średnicy wiadra itp. Poszukaj lepszego turbo i wtedy pod niego dorób flansze i DP wtedy będziesz miał odczuwalne efekty swojej pracy...
Krzysi3k - Nie Lip 10, 2011 19:49
Pływak, tylko, że ja rozważam zmodzeniem tego turba u typa, który się tym zajmuje Inne turbo troszkę większy koszt...
komik88 - Sro Lip 27, 2011 16:36
dziś zamówiłem nowe radyjko DVD do Autka oraz MBC Firmy Pro Perfect. włoże to będą fotki na weekend
adamsky - Pią Sie 05, 2011 11:07
UP
komik88 - Wto Sie 09, 2011 19:41
doszły wczoraj głośniki w półkę na tył Sony Xplode fotki będą niedługo tylko muszę koma odebrać od naprawy bo padł mi wyświetlacz i nie miałem czym fotek porobic
[ Dodano: Wto Sie 09, 2011 20:41 ]
Korzystając z okazji że odebrałem dziś koma z naprawy, porobiłem zaległe fotki które miałem wstawić.. więc fotki Radia dvd CLARION, MBC properfekt oraz głośników w półce Sony X-PLODE
niedługo pewnie dojdzie znów coś nowego w moim autku ale zależało mi na wykończeniu muzyki i to się właśnie stało kolejnym modem jest plan wstawienia wtrysków SDI które mi lezą w domu ale dwa są dobre a dwa leją więc musze nowe końcówki zakupić i będą idealne
camaro17 - Wto Sie 09, 2011 21:05
komik88, nie mów że to w rogu prawej strony przy szybie jest Gaugerk od boostu ?
Jeżeli tak, to nie jest to złe miejsce na niego?? Widzisz coś jak ci turbo pompuje??
komik88 - Wto Sie 09, 2011 21:10
właśnie widzę idealnie ustawiony jest pod kątem na mnie po prostu chciałem inaczej i tak się stało heh
Raptile - Sro Sie 10, 2011 09:27
Te maskownice wyglądają bzitko
Ciufa - Sro Sie 10, 2011 14:04
Raptile napisał/a: | Te maskownice wyglądają bzitko |
mi sie też to nie widzi
autko fajne, jeszcze tylko: gleba, zmienić przednie światła, kierunki i będzie
leszczu - Sro Sie 10, 2011 16:56
Ciufa napisał/a: | Raptile napisał/a: | Te maskownice wyglądają bzitko |
mi sie też to nie widzi |
Ogólnie głośniki w półce kiepsko wyglądają.
komik88 - Czw Wrz 15, 2011 09:53
praktycznie tych maskownic nie widać, jest ciemna szyba wszędzie więc nikt nie widzi, za to efekt jeżeli chodzi o muzyke mi pasuje, a że Sony robi takie maskownice to ja tego nie zmienie głośniki były w super cenie to kupiłem i tyle..
[ Dodano: Czw Wrz 15, 2011 10:53 ]
Wczoraj w moim MG zawitały nowe Hamulce z przodu Tarcze Brembo, Klocki Bosch do tego wrzuciłem nową rolkę napinacza bo piszczała ( ruville) oraz nowy pasek Dayco Autko śmiga świetnie i podobno ( tak twierdzi mój serwisant ) jest bez wkładu finansowego pozdrawiam
|
|