Zobacz temat - Komik MG ZR IDT

Forum Klubu ROVERki.pl

Nasze auta - Komik MG ZR IDT

komik88 - Sro Cze 15, 2011 13:54
Temat postu: Komik MG ZR IDT
Witam, chcę wam przedstawić swojego MG ZR z 2004r.
Silnik 2.0 Turbo diesel 115KM seria- obecnie wycięty jest katalizator, zrobiony wydech przelotowy 2.5", sportowa wkładka filtra K&N oraz zmienione mapy na 138KM i 285NM.
Body Kit jest oryginał. Kolor z palety chabru.
Zawieszenie Sportowe, Alufelgi 16cali Romagna Ruote (Italy) w odcieniu chrom.
Przyciemnione szyby tylne, ciemny pasek na przedniej szybie, chromowane ramki tablic rej.
W środku Pół Skóry z kratą oczywiście oryginał ZR-a. Białe zegary, pedały MOMO, gałka aluminium, pełne wyposażenie.
Audio - radio clarion usb mp3, głośniki pioneer.

Osiągi autka: 0-100km/h 7.32s V-max ok 210km/h
SPALANIE OK 5.5l

POZDRAWIAM I ZAPRASZAM DO OGLADANIA :)

[ Dodano: Sro Cze 15, 2011 14:54 ]
MOJE MG ZR :)

leszczu - Sro Cze 15, 2011 14:00

Brakuje mu tylko oryginalnych progów, aby super wyglądał. :wink:
komik88 - Sro Cze 15, 2011 14:26

progi są już w drodze :) idą z ANGOLA :)
leszczu - Sro Cze 15, 2011 14:30

komik88 napisał/a:
progi są już w drodze :) idą z ANGOLA :)

No i fajnie, bo dla mnie ZR bez progów dziwnie wygląda. :grin:

Krzysi3k - Sro Cze 15, 2011 20:50

W wydechu co robiłeś? I ile Cię to wyniosło?
komik88 - Sro Cze 15, 2011 20:57

w wydechu wywaliłem kata i końcowy, zrobiłem jedną rurę od turbiny do końca 2.5" końcowy z kwasa jest RM. Teraz bede robił downpipe jeszcze od turbiny i łączke elastyczną mam już srednią to wymienie.. a o koncowym myśle zrobić inny bo ten głośno chuczy ;/ a ja dużo w trasy jezdze i męczy..
borek88 - Sro Cze 15, 2011 21:02

komik88, jezdzisz czasami do konina lub słupcy??
chetnie bym obejrzał to twoje auto

Krzysi3k - Sro Cze 15, 2011 21:04

komik88, kata ja też mam wywalonego, właśnie zamierzam przelotowy końcowy wstawiać od firmy ProEX (na allegro). Facet robi Ci przelot z takim dźwiękiem jaki chcesz, możesz zażyczyć sobie praktycznie taki cichy jak fabryczny, ja bym brał z lekkim bassikiem :)
No właśnie rurę od turbo + downpipe chce wymienić, bo one dużo blokują... Masz może fotkę tego jak to zrobiłeś? Kolektor wydechowy wymodziłeś jakoś? Jak to wygląda? :P

komik88 - Sro Cze 15, 2011 21:08

nie no dopiero downpipe chce zrobic w przyszlym miesiacu bo teraz jade na urlopik :) wszystko pokaze fotami jak bede robic od poczatku do konca.. :) coś słyszałem o tym kolesiu co napisałes.. u nas tez robią po wymiar i dzwiek z kwasa za ok 400zl.

Borek czasem w koninie bywam ale to max 3-4x w roku ;/ możemy się kiedy umówić np w strykowie :) zaden problem :)

borek88 - Sro Cze 15, 2011 21:36

ja poprostu spojrzałem na rejestracje z koła a nie na miejscowosc
ale jakbym leciał w tamte strony to sie odezew i obejrze autko

Remigiusz - Sro Cze 15, 2011 21:38

komik88,
hehe,, ja bym prosił o jakiś filmik jak ten wydech brzmi u ciebie oraz foty jak to od dołu wygląda :wink:

borek88 - Sro Cze 15, 2011 21:42

Krzysi3k napisał/a:
ProEX

ile krzycza za wydech do diesla??
i moze wiesz z jakiego kostrzynia sa?? bo jak koło poznania to mam nie daleko wiec moze osobiscie bym podjechał sie rozmowic

Krzysi3k - Czw Cze 16, 2011 07:20

borek88, nie wiem z którego niestety... z wydechem na dwie rurki chcą koło 400 zł :)
komik88 - Wto Lip 05, 2011 21:21

zakupiłem dziś zegar doładowania :) jak będzie chwila czasu to go włoże.. dziś też zmieniłem wydech końcowy na serie bo jade w tym tygodniu na śląsk a z tym przelotem na końcu łeb bolał ;/ już go dziś sprzedaje i zamówie w przyszłym miechu jak bedzie kasa wydech z kwasa pod zamówienie. :)

[ Dodano: Pią Cze 17, 2011 16:25 ]
no i dziś został zamontowany zegar doładowania :) wkazuje nie całe 1.3 bara, także jest okej bo na 1.4 bara spokojnie go podkręce :) teraz musze pomyśleć o FMIC bo jednak w te pogody seria nie wyrabia po 10minutach ;/

[ Dodano: Czw Cze 23, 2011 10:14 ]
no wczoraj zakupiłem FMIC :) wymiary 550x140x65 :) wystarczający do 160KM a ja więcej jak 150 itak nie uderzam :) od przyszłego tygodnia będzie rzeźba z włożeniem ;) dam foto relacje :)

[ Dodano: Wto Lip 05, 2011 22:21 ]
i już FMIC siedzi :) jutro tylko musze opaski kupić do ciężarówek heh bo jedną mi ściągło.. ;/ ale będzie dobrze :)

bonus89 - Wto Lip 05, 2011 21:57

komik88 napisał/a:
0-100km/h 7.32s
Rozwiązałem tajemnice tych 7 sekund do setki :) wystarczy dobrze nick zinterpretować :P . A mody na plus, tylko zmierzył byś tą setke jakoś poprawnie
Raptile - Wto Lip 05, 2011 22:04

lepszy by byl jak by wlot i wylot byl z 1 strony i mniej zakrętasów
komik88 - Wto Lip 05, 2011 22:49

słuchaj ja też odkryłem o co chodzi z tymi 7.32s do 100, chodzi o to że mój g-tech mierzy od 0-60mph wieć do 96km/h ;) różnie pokazuje, raz 7.3 raz 7.5, a nawet jak zla trakcja to 7.7s. wpisałem po prostu wynik który wyszedł mi na g-techu najlepszy i tyle. Co do FMIC to zrobiony jest tak bo koszta nie były wielkie, jutro tylko maluje rury i zakładam zderzak.

jutro wstawie foto już na tip top :)

mdb14 - Sro Lip 06, 2011 05:11

No ładnie ładnie.
Normalnie mnie zainspirowałeś.
Tylko jak napisał Raptile pasuje dopaść jakiś IC z wlotem i wylotem z jednej strony.
Ale ogólnie koncepcja bardzo mi się podoba :D

Kozik - Sro Lip 06, 2011 06:52

komik88, kozacko to wygląda :)
tuners - Sro Lip 06, 2011 07:07

co do IC jest możliwość puszczenia rury z lewej strony (patrząc na przód auta) poniżej lampy jest wystarczający otwór i ilość miejsca żeby puścić za chłodnicą
Krzysi3k - Sro Lip 06, 2011 09:01

tuners, jakoś ja nie wypatzyłem :P
No ja mam z wejściem/wyjściem po jednej stronie, ale zrobiłes jak wolałeś ;)
Klimy nie masz? :o
To montaż bajka...

komik88 - Sro Lip 06, 2011 15:14

za jakieś 3h będzie foto już na gotowo jak to wygląda. co do klimy to nie mam bo nie chodzi o to że nie wchodzi bo normalnie wchodzi tylko miałem uszkodzoną chłodnice klimy i tak czy tak nie działała to po prostu na razie to wyjąłem.

[ Dodano: Sro Lip 06, 2011 16:14 ]
tak już ostatecznie wygląda FMIC :) rury pomalowane, opaski nowe i tylko cieszyć się jazdą :) jeszcze dojdzie fota ze zderzakiem :)

zamówiłem też dziś wtryski od SDI :) ciekaw jestem jak będzie po załozeniu :) co do FMIC to wyraźnie poprawił się jeszcze dół momentu ( nie wiem czym to jest spowodowane) ale za to góra delikatnie jak by była słabsza (ok 3600-3900 obrotów).

camaro17 - Sob Lip 09, 2011 14:30

komik88, z mojej strony masz ogromy PLUS za wykonaną robotę oby tak dalej, z przyjemnością śledzę twoje poczynania.

Może jakieś nowości wpadły przez ten czas ?? ?

komik88 - Sob Lip 09, 2011 21:36

no wiesz co na razie zrobiłem tego IC i zamówiłem wtryski ale koleś przygrał w kulki ze mną bo mi napisał esa wczoraj że ktoś je przez allegro kupił przede mną,ale wydaje mi sie ze sciemniał ;/ ;/ szukam innych i tyle heh, zamówiłem wczoraj klocki TRW na tył i powoli przymierzam się do tarcz nawiercanych i klocków BREMBO, myślę że max 3tygodnie i będą w MG :) a później Downpipe i na tym mechanicznie kończę :) zostanie Body kit heh :) tzn plan jest na inne fotele przód i tylko ciemna szyba na przód jeszcze i koniec :) dzięki ze się podoba IC :) pozdrawiam

[ Dodano: Sob Lip 09, 2011 22:36 ]
Nowe foto już z IC :)

borek88 - Sob Lip 09, 2011 21:55

komik88, ja tam bym chyba nic nie zmnieniał ladny kolor ładny wyglad
tylko pasek na sszybie tak słabo wyglada lepiej jak sie cieniuje pasek
zewnetrzenie zr'i sa bardzo ładne jeszcze w takim kolorze

komik88 napisał/a:
Downpipe

sam bym taki gadzecik mechaniczny przygarnoł (zalezy jaki koszty beda zrobienia) jesli była by opcja zrobienia wiecej niz tylko 1szt dla ciebie tylko czy w idt zr/25 a zs/45 poczatek wydechu bedzie taki sam

komik88 - Sob Lip 09, 2011 23:56

z tym paskiem to jest tak zrobione bo ja lubie taki klimat hehe :) co do DOWNPIPE to mnie to będzie kosztować tylko tyle co sam materiał bo teraz pracuje u kumpla w serwisie samochodowym i mam wszystko udostępnione więc sobie zrobię :) podam Ci wszystkie wymiary flanszy itd to sobie zrobisz sam :) nic trudnego :) co do ZR-a to tam na prawde nie trzeba nic zmieniac tak jak napisałeś, tylko troszkę kosmetyki i będzie dobrze :) pozdrawiam
borek88 - Nie Lip 10, 2011 10:14

komik88 napisał/a:
ZR-a to tam na prawde nie trzeba nic zmieniac tak jak napisałeś, tylko troszkę kosmetyki i będzie dobrze

ja bym inne alu załozył
komik88 napisał/a:
DOWNPIPE to mnie to będzie kosztować tylko tyle co sam materiał bo teraz pracuje u kumpla w serwisie samochodowym i mam wszystko udostępnione więc sobie zrobi

to ja ci moge i za ten materiał i za robote na dobra flaszke dac jesli i tak bedziesz sam robił wiec drugi to nie problem chyba dla ciebie

Raptile - Nie Lip 10, 2011 10:19

borek88, mam na sprzedaz ;)
komik88 - Nie Lip 10, 2011 10:23

nie ma sprawy, jak będe robić to przecież wielki problem to nie jest ale Raptile pisze że ma na sprzedaż to może się dogadacie :) Raptile a ty nie wkładasz tego do siebie??
Krzysi3k - Nie Lip 10, 2011 10:34

komik88, a mi downpipe zrobisz? :mrgreen:
Raptile - Nie Lip 10, 2011 11:07

Ja wstawie imitacje kata ;)
camaro17 - Nie Lip 10, 2011 12:47

komik88, jak będziesz miał okazję to załatw sobie org. progi do ZR-ki będziesz miał wtedy komplet wizualny :)
A co do stylistyki to od siebie bym jeszcze dodał podkładkę od Leona Cupry pod przedni zderzak :) Oraz pomyślał nad przerobieniem przednich reflektorów na soczewki tak jak ma Krzysi3k, :)

Ale wiadomo wszystko zależy od ciebie i twoich upodobań, ważne aby był z tego zadowolony, jak na razie bardzo mi się wszystko podoba.

komik88 - Nie Lip 10, 2011 16:31

na progi czekam już bo mam zamówione :) co do soczewek to na z chęcią bym chciał ale są na razie ważniejsze sprawy jak hamulce :) ale na wszystko przyjdzie czas :) dzięki że się podoba :) chyba tylko na razie Tobie hehe :) pozdrawiam
Krzysi3k - Nie Lip 10, 2011 16:40

Czemu? Mi też się podoba, tylko progi trzeba ;)
Masz najładniejszy kolor dla ZRa ;)

borek88 - Nie Lip 10, 2011 16:44

Krzysi3k napisał/a:
Masz najładniejszy kolor dla ZRa ;)

i wogole do magika
moze w zt podoba mi sie czarny

Krzysi3k - Nie Lip 10, 2011 16:51

komik88, a myślałeś coś o kolektorze? Kurde, najgorzej, że nie ma gotowych do nas, ewentualnie na zamówienie robić, a większy kolektor by się przydał :)
komik88 - Nie Lip 10, 2011 19:02

no z kolektorem jest ciężki temat ;/ myślałem już o nim wcześniej ale powiem ci szczerze że już downpipe powinien troche jeszcze turbinie pomóc się rozkręcić, zobaczymy zresztą, IC odczułem bardzo tak jak pisałem,myślałem że aż takiego efektu nie będzie ;) KRZYCHU dzięki za foto MBC :) pozdro
Krzysi3k - Nie Lip 10, 2011 19:11

komik88, spoko :P
Mogłem wyczyścić, bo tam zawalone olejem (rurka od odmy tam puszczona i oparami oleju dmucha ;) )
Z tym downpipe to na jakiej średnicy chcesz robić?
Wiesz, że trzeba łagodną redukcję potem zrobić?

Pływak - Nie Lip 10, 2011 19:37

.... a ja Wam powiem, ze możecie rzeźbić kolektory, wydechy, dorabiać DP, a bez zmiany dmuchawy i tak niewiele ugracie przyrosty będą "kosmetyczne"
komik88 - Nie Lip 10, 2011 19:40

ale zawsze ta kosmetyka coś daje.. na pewno nie będzie gorzej :)
Krzysi3k - Nie Lip 10, 2011 19:41

Pływak, tylko, że w moim przypadku zmiana DP będzie wstępem do zmiany turba ;)
Chcę żeby większa turbawka się nie dławiła przez wąskie DP :)
Ja chcę zrobić te 150 KM z jak najbardziej możliwie ubogą mieszanką ;)

Pływak - Nie Lip 10, 2011 19:45

Daje i owszem ale czy gra warta świeczki? Rzeźbić np. kolektor od podstaw bo może będzie 2-3km więcej? Na przykładzie mojego auta: sam program to jakieś 30KM ale już dorzucenie FMIC'a i zmiana turbo na niewiele większy model to kolejne 30-35KM. Bez przerabiana kolektorów, robienia wydechu o średnicy wiadra itp. Poszukaj lepszego turbo i wtedy pod niego dorób flansze i DP wtedy będziesz miał odczuwalne efekty swojej pracy...
Krzysi3k - Nie Lip 10, 2011 19:49

Pływak, tylko, że ja rozważam zmodzeniem tego turba u typa, który się tym zajmuje ;) Inne turbo troszkę większy koszt...
komik88 - Sro Lip 27, 2011 16:36

dziś zamówiłem nowe radyjko DVD do Autka oraz MBC Firmy Pro Perfect. :) włoże to będą fotki na weekend :)
adamsky - Pią Sie 05, 2011 11:07

UP
komik88 - Wto Sie 09, 2011 19:41

doszły wczoraj głośniki w półkę na tył Sony Xplode :) fotki będą niedługo tylko muszę koma odebrać od naprawy bo padł mi wyświetlacz i nie miałem czym fotek porobic :)

[ Dodano: Wto Sie 09, 2011 20:41 ]
Korzystając z okazji że odebrałem dziś koma z naprawy, porobiłem zaległe fotki które miałem wstawić.. więc fotki Radia dvd CLARION, MBC properfekt oraz głośników w półce Sony X-PLODE :)

niedługo pewnie dojdzie znów coś nowego w moim autku ale zależało mi na wykończeniu muzyki i to się właśnie stało :) kolejnym modem jest plan wstawienia wtrysków SDI które mi lezą w domu ale dwa są dobre a dwa leją więc musze nowe końcówki zakupić i będą idealne :)

camaro17 - Wto Sie 09, 2011 21:05

komik88, nie mów że to w rogu prawej strony przy szybie jest Gaugerk od boostu ?

Jeżeli tak, to nie jest to złe miejsce na niego?? Widzisz coś jak ci turbo pompuje??

komik88 - Wto Sie 09, 2011 21:10

właśnie widzę idealnie :) ustawiony jest pod kątem na mnie :) po prostu chciałem inaczej i tak się stało :) heh
Raptile - Sro Sie 10, 2011 09:27

Te maskownice wyglądają bzitko :sad:
Ciufa - Sro Sie 10, 2011 14:04

Raptile napisał/a:
Te maskownice wyglądają bzitko

mi sie też to nie widzi :(
autko fajne, jeszcze tylko: gleba, zmienić przednie światła, kierunki i będzie :ok: :D

leszczu - Sro Sie 10, 2011 16:56

Ciufa napisał/a:
Raptile napisał/a:
Te maskownice wyglądają bzitko

mi sie też to nie widzi :(

Ogólnie głośniki w półce kiepsko wyglądają. :/

komik88 - Czw Wrz 15, 2011 09:53

praktycznie tych maskownic nie widać, jest ciemna szyba wszędzie więc nikt nie widzi, za to efekt jeżeli chodzi o muzyke mi pasuje, a że Sony robi takie maskownice to ja tego nie zmienie ;) głośniki były w super cenie to kupiłem i tyle..

[ Dodano: Czw Wrz 15, 2011 10:53 ]
Wczoraj w moim MG zawitały nowe Hamulce z przodu :) Tarcze Brembo, Klocki Bosch :) do tego wrzuciłem nową rolkę napinacza bo piszczała ( ruville) oraz nowy pasek Dayco :) Autko śmiga świetnie i podobno ( tak twierdzi mój serwisant ) jest bez wkładu finansowego :) pozdrawiam