|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r214Si] nie dzialaja wycieraczki przod ?
radomraptile - Sob Cze 18, 2011 23:24 Temat postu: [r214Si] nie dzialaja wycieraczki przod ? witam wlasnie wrocilem do domu i zauwazylem ze przednie wycieraczki nie reaguja na pokretlo na zadnym poziomie przedni spryskiwacz tez za to tylnia wycieraczka wlacza sie sama
jakies pomysly?
leszczu - Nie Cze 19, 2011 10:31
radomraptile, już tyle czasu na forum, a nie w tym dziale piszesz.
Zapewne robi ci się zwarcie w silniczku wycieraczek przednich. Jak to sprawdzić
Pewnie w tej chwili masz przepalony bezpiecznik od wycieraczek. Jak go wymienisz i włączysz wycieraczki to odrazy ci go spali. Sprawdź.
radomraptile - Pon Cze 27, 2011 16:21
leszczu napisał/a: | radomraptile, już tyle czasu na forum, a nie w tym dziale piszesz.
Zapewne robi ci się zwarcie w silniczku wycieraczek przednich. Jak to sprawdzić
Pewnie w tej chwili masz przepalony bezpiecznik od wycieraczek. Jak go wymienisz i włączysz wycieraczki to odrazy ci go spali. Sprawdź. |
nawet sie nie kapnołem , dopiero jak napisales , pozno bylo wczoraj juz znacyz dzisiaj i nie trafilem w dzial jutro bede kombinowal z tymi wycieraczkami
[ Dodano: Pon Cze 27, 2011 17:21 ]
dzieki za przenosiny w odpowiedni dzial
a i to wina bezpiecznika byla wymienilem i wszystko gitara
Fafnoscie - Sob Gru 03, 2011 23:26
Witam ! Odświeżę temat, bo mam podobny problem... A mianowicie dzisiaj rano jak odpaliłem auto to uruchomiłem wycieraczki przednie i one 2 razy wytarły szybę, po czym zostały "na dole". Okazało się że przepalił się bezpiecznik - wymieniłem na nowy i znów uruchomiłem wycieraczki... tym razem ani drgneły. Sprawdziłem i okazało się że znów bezpiecznik padł. Myślałem że wycieraczki się zacieły i usunąłem syf obok wycieraczek (stoje pod drzewem iglastym i troche nasypało na szybe, a auto stało tydzień nieruchome). Rozruszałem ręcznie wyceraczki i znów spróbowałem załączyć je z nowym bezpiecznikiem. Znów bezpiecznik przepaliło W dodatku jak wrzucam wsteczny bieg, to tylne wycieraczki same się włączają, mimo że na pokrętłach wszystko jest ustawione na "0" Macie jakieś pomysły ?
ps. dodam że w wakacje naprawiałem silniczek wycieraczek bo mi pierwszy bieg nie działał. Może to mieć jakiś wpływ ?
EMERYT19 - Nie Gru 04, 2011 00:46
Fafnoscie napisał/a: | ps. dodam że w wakacje naprawiałem silniczek wycieraczek bo mi pierwszy bieg nie działał. Może to mieć jakiś wpływ ? |
moze juz czas na wymiane... naprawa mogla pomoc na chwile....zaczalbym szukac przyczyny od silniczka skoro pali bezpieczniki...
Fafnoscie - Nie Gru 04, 2011 09:50
Rozwiązało się... mechanizm wycieraczek się zablokował i musiałem troche poszarpać i podokręcać i jest git
jak to mówią: "bez młota to nie robota"
Steff - Nie Gru 11, 2011 17:48
Fafnoscie napisał/a: | W dodatku jak wrzucam wsteczny bieg, to tylne wycieraczki same się włączają, mimo że na pokrętłach wszystko jest ustawione na "0" Macie jakieś pomysły ? |
W tej kwestii też mi się tak robi. Na wstecznym wycieraczka tylna mi "macha". Czy to jest jakaś przypadłość czy te typy tak mają
Dorzucę jeszcze jadną kwestię która u mnie występuje. W celu szybkiego przetarcia szyby używam "szybkiego machania" przesuwając wajhę wycieraczkową w dół. Jak dla mnie świetne rozwiązanie. Ale problem w tym, że jak długo ją trzymam tak długo wycieraczki machają. Jak puszczę wycieraczki się zatrzymują na ok sekundę, poczym "jadą" dalej na dół. Jak już trochę pojeżdżę i wszystko jest rozgrzane to to nie występuje. Jakieś sugestie co to może być ?
Steff
leszczu - Nie Gru 11, 2011 19:28
Steff, masz ten problem co wszyscy, czyli przetarta blaszka w silniczku wycieraczki.
|
|