Zobacz temat - [214i] układ chłodzenia silnika

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [214i] układ chłodzenia silnika

winkel1978 - Pon Cze 27, 2011 19:46
Temat postu: [214i] układ chłodzenia silnika
Witam jestem tu nowy więc nie dziwcie sie moim pytaniom. kupiłem rovera 214i i nie pokazuje temperatury przez co najprawdopodobniej szczeliła uszczelka ale nie o tym znalazłem coś takiego o numerze PE0100570 to chyba jest trójnik wodny głowicy wraz z czujnikami.są tam dwa czujniki szary i niebieski. szary ma dwa piny a niebieski jeden , jak podałem mase na czujnik niebieski to ruszył wskaznik temperatury, nikt w gnieznie nie wie jakie to są czujniki bo podobno nie idzie odczytac numerów. czy ktos miał taki problem????
leszczu - Pon Cze 27, 2011 20:05

Tak w tym trójniku masz dwa czujniki ten niebieski co piszesz jest od wskazań na licznik, a ten szary (oryginalnie jest brązowy) jest od wskazań dla komputera i on odpowiada również za włączenia wentylatora w odpowiednim momencie.
Z tego co piszesz to wydaje mi się, że masz do wymiany ten czujnik od wskazań na licznik. :wink:
Ale czy padnięty czujnik od temperatury mógł spowodować awarię uszczelki głowicy ?? Na pewno nie.

winkel1978 - Pon Cze 27, 2011 20:23

A zna ktoś oznaczenia czujników???
darek_wp - Pon Cze 27, 2011 21:10

winkel1978 napisał/a:
Witam jestem tu nowy więc nie dziwcie sie moim pytaniom

Pytaniom się nie dziwimy natomiast zapraszamy do skorzystania z wyszukiwarki SZUKAJ . Są tematy dotyczące Twojego problemu - poszukawszy dowiesz się wszystkiego a troszkę własnej inwencji nie zaszkodzi.

winkel1978 - Pon Cze 27, 2011 22:04

To wasze szukaj jest nic nie warte. Dlaczego nikt nie może udzielić konkretnej odpowiedzi.
ArekL - Wto Cze 28, 2011 12:20

Poszukaj na portalu RAVE, tam powinieneś znaleźć wszystko co Cię interesuje.

EDIT:
Poszukałem za Ciebie ;) Tutaj znajdziesz:
http://www.roverki.pl/por...o-roverkow.html

leszczu - Wto Cze 28, 2011 19:21

Nie wiem po co założyłeś drugi temat i to jeszcze nie w odpowiednim dziale. :/
Tutaj masz nowy czujnik odpowiedzialny za wskazania na licznik
http://www.tomateam.pl/sk...&m_dzial=&c=429

darek_wp - Wto Cze 28, 2011 21:37

winkel1978 napisał/a:
To wasze szukaj jest nic nie warte. Dlaczego nikt nie może udzielić konkretnej odpowiedzi.

winkel1978, wyszukiwarka działa poprawnie i proszę jej używać - następnym razem za postawę roszczeniową i zaśmiecanie forum będzie warn