|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Żarówki - palenie się
Voytec - Pią Lip 01, 2011 21:14 Temat postu: [R75] Żarówki - palenie się Witam Panowie,
Mam duży problem z prawą lampą w R. Niby spaliła mi się żarówka H7, wymieniłem przez chwile było OK później znowu padła. Wyciągnąłem żarówkę wszystko OK nie jest spalona, dla pewności wsadziłem nową ... nadal nie działa. Czy macie może schemat wszystkich połączeń w obudowie żarówki i schemat gniazda ? Podejrzewam że coś nie łączy tak jak trzeba. Te dwa przewody które dochodzą do żarówki powinny wystarczyć żeby żarówka poprawnie świeciła? Czy jeszcze ta blokada metalowa masuje coś dodatkowo ? Bo nie wiem czy mam szukać przyczyny w samym gnieździe czy w mocowaniu ?
VMatas - Pią Lip 01, 2011 21:38
Musisz ściągnąć RAVE CD i schematy tam będą: http://www.roverki.pl/mul...datne-programy/ . A razem i wiele innych przydatnych informacji.
Voytec - Pią Lip 01, 2011 22:24
Żaden z tych ravów nie działa poprawnie ... widziałem gdzieś plik z najnowszym Rave ale nie mogę teraz znaleźć.
Macie może schemat samego podłączenia dowolnej żarówki H7?
Czy ten metalowy pręcik który dociska żarówkę działa jako masa ?
Lysol - Sob Lip 02, 2011 00:57
ten >>>Rave<<< działa poprawnie już kilka razy go pobierałem i za każdym razem działa tylko musisz zrobic tak jak napisalem "Wszystko jest dobrze wystarczy tylko rozpakować obraz winrar'em i zmienic date w systemie na wcześniejszą niz maj 2002. " czyli wypakować go jak normalny plik rar a nie odpalac albo nagrywac jak iso
Voytec - Nie Lip 03, 2011 10:22
Sprawa załatwiona można zamknąć temat, okazało się że kostka dochodząca do samej lampy była zabrudzona
|
|