Zobacz temat - [diesel r45] osłona pod silnik

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [diesel r45] osłona pod silnik

borek88 - Nie Lip 03, 2011 15:27
Temat postu: [diesel r45] osłona pod silnik
witam co myślicie o takiej osłonie jak z jej wytrzymałością i pasowalnoscia bo jak to bywa z zamiennikami moęe nie pasować w otwory i wytrzymałość być dużo gorsza niż w oryginale
i to chyba w r400 a r45 były identyczne podłogi??
OSŁONA

tronsek - Nie Lip 03, 2011 15:40

borek88 napisał/a:
chyba w r400 a r45 były identyczne podłogi??
Tak, podłogi identyczne. Ja nie jestem zwolennikiem tego typu osłon. Jeżeli pojawi się jakiś wyciek, to tego nie da się tak szybko zauważyć, bo będzie się to zbierać na osłonie. Teraz wystarczy rzut okiem pod zderzak i wiadomo, czy są wycieki czy też nie.
Pasowalność powinna być w miarę dobra, ale trzeba się liczyć z tym, że w którymś miejscu będzie trzeba coś podrzeźbić.

Remigiusz - Nie Lip 03, 2011 15:43

Minus tej solony z allegro to ze jest co sam plastik bez tej waty która jest na oryginalnej osłonie :wink:
borek88 - Nie Lip 03, 2011 16:56

ten worek z wata mam od oryginalnej popękanej osłony
a co do wyciekow to mimo ze nie bierze jakos oleju i od wymiany do wymiany zagladam tylko profilaktycznie do oleju to i tak dół jest jakis obrzygany
u was tez tak jest??
musze go kiedys wymyc przed załozeniem osłony i zobacze czy to konkretnie z jakiegos miejsca czy co bo nigdy go nie myłem

tronsek - Nie Lip 03, 2011 18:06

borek88 napisał/a:
u was tez tak jest??
:taa: U mnie też tak jest. Głównie mokro jest w okolicy filtra oleju i tych przewodów obok niego. Ten typ tak ma.
Krzysi3k - Nie Lip 03, 2011 19:00

Pękają szybko :/
borek88 - Nie Lip 03, 2011 22:08

tronsek napisał/a:
Ten typ tak ma.

i tego nie nawidze

Krzysi3k napisał/a:
Pękają szybko :/

z autopsji??
orginalna po 10latach mimo ze była troche peknieta z innej strony to po kolizji chciałem zeby pekła z dobrej strony to powiem ze jak na laminat to zarobiscie wytrzymała (tyle ze to nie klepane recznie tylko na maszynie wiec to jest wytrzymalsze mimo ze materiał praktycznie identyczny

Krzysi3k - Nie Lip 03, 2011 22:13

borek88, moja z allegro może z 1,5 roku wytrzymała...
borek88 - Nie Lip 03, 2011 22:31

Krzysi3k napisał/a:
1,5 roku wytrzymała...

to troche lipa
moze uzywke poszukam nie popekana
ale to ta z alegro była delikatna czy z czasem jakby skruszała czy co??

Krzysi3k - Nie Lip 03, 2011 22:39

borek88, ona jest twarda, z absu chyba jest... Po prostu pare razy o coś nią zahaczyłem i zaczęła pękać...
borek88 - Pon Lip 04, 2011 05:18

i moze ten abs wszystko zabija...orginalna jest na włoknie szklanym
marcinZG - Pon Lip 04, 2011 19:21

borek88 napisał/a:
Krzysi3k napisał/a:
1,5 roku wytrzymała...

moze uzywke poszukam nie popekana

Powodzenia...
Kiedys PHJOWI mi mowil ze te oslony z allegro sa guzik warte, trzeba szukac oryginalnej, ale wydaje mi sie to niewykonalne.

A oslona w dieslu jest oryginalnie, z tego co pamietam min. dlatego, ze wysprzeglik jest montowany (od dolu) inaczej niz w benzynie, troche blota i szybko mialby dosc.

BoloSr - Pon Lip 04, 2011 19:25
Temat postu: Re: [diesel r45] osłona pod silnik
borek88 napisał/a:
witam co myślicie o takiej osłonie jak z jej wytrzymałością i pasowalnoscia bo jak to bywa z zamiennikami moęe nie pasować w otwory i wytrzymałość być dużo gorsza niż w oryginale
i to chyba w r400 a r45 były identyczne podłogi??
OSŁONA

fajnie by bylo zrobic metalowa na podstawie tej z ABS

Krzysi3k - Pon Lip 04, 2011 20:00

BoloSr, musiałbyś ją bardzo dobrze watą szklaną wytłumić żeby nie klekotała... Ta plastikowa nawet klekocze :/
BoloSr - Pon Lip 04, 2011 20:02

Krzysi3k napisał/a:
BoloSr, musiałbyś ją bardzo dobrze watą szklaną wytłumić żeby nie klekotała... Ta plastikowa nawet klekocze :/

nie ma problemu tam gdzie jest miejsce mocowania dajesz gume i po klopocie nie raz tak robilem :)
PS mialem oslone z ABS w Punto II i nic nie klekotalo moze to wina diesla a nie oslony :)

Krzysi3k - Pon Lip 04, 2011 20:17

BoloSr, ale osłona przylega prawie do misy olejowej ;) I przy drganiach potrafi lekko poklekotać :)
BoloSr - Pon Lip 04, 2011 20:18

Krzysi3k napisał/a:
BoloSr, ale osłona przylega prawie do misy olejowej ;) I przy drganiach potrafi lekko poklekotać :)

to w tym miejscu trza dac mate APP i bedzie po klopocie :) :)

Remigiusz - Pon Lip 04, 2011 20:31

BoloSr, Ja o metalowej już kiedyś myślałem w 220 i nie jest to problem tylko formie dopasować i trochę customize job zrobić i git :wink:

Metalowa by było sto razy lepsza albo nawet z aluminium zrobić :wink:

BoloSr - Pon Lip 04, 2011 20:40

Remi55 napisał/a:
BoloSr, Ja o metalowej już kiedyś myślałem w 220 i nie jest to problem tylko formie dopasować i trochę customize job zrobić i git :wink:

Metalowa by było sto razy lepsza albo nawet z aluminium zrobić :wink:

no ja z tego co pamietam to ktos pisal ze bezie chcial zrobic ale kto to byl to juz nie pamietam bo to tylko na pisaniu sie chyba skonczylo :(
PS jakby ktos mial z ABS to moze by pokombinowal zeby zrobic metalowa a najlepiej z aluminium :) :)