|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - [Rover 75 2.0 dti] Proszę oceńcie ten samochód
DeVille - Pon Lip 25, 2011 09:17 Temat postu: [Rover 75 2.0 dti] Proszę oceńcie ten samochód Co myslicie nt. tej 75'tki: http://otomoto.pl/rover-7...-C19788081.html ?
Auto jest z Wroclawia, wiec mam mozliwosc sprawdzenia jej na miejscu.
Szukam wlasnie takiego diesel'owskiego motoru z takim wyposazeniem.
Ciekaw jestem Waszej opini i chce sie zorientowac, czy jest sens zarwacac sobie nim glowe.
Bede wdzieczny za kazda opinie.
Pozdrawiam,
Łukasz.
xROnx - Pon Lip 25, 2011 15:20
Dziadek podlewający wymiata - widać Polak: sandałki i skarpetki
Poza tym sprzedający to poleciał z tym wyposażeniem:
klimatyzowany schowek, esp, pełen pakiet chrom... tiaaaaaaaa
Podejrzana sprawa z radiem. widać że jest nie włożone w swoje miejsce - odstaje i kto wie czy czasem nie było tam wersji radia z tv/navi a ktoś po prostu dla sztuki wstawił zwykle podstawowe radio z R75 bo tamto nawaliło. Łatwo to sprawdzić - trzeba zobaczyć co jest przy kole zapasowym w bagażniku.
Jak na 160tyś przebiegu to kierownica mocno pokiereszonawa. Moja 75 ma 190tyś(przebieg autentyczny sprawdzany w T4) i wygląda lepiej niż ta. Ta wygląda jak... pogryziona?
brak fotek silnika...
Full opcja to to nie jest - brak czujnika deszczu i wyżej wspomnianego lepszego radia z tv i navi
kzrr - Pon Lip 25, 2011 16:02
Dobrze, drukujesz ogłoszenie, jedziesz oglądasz i na miejscu weryfikujesz. Panie nie ma tego i tego i tamtego etc,i masz świetny pretekst do zbicia ceny. Pisał co innego a na miejscu co innego
DeVille - Pon Lip 25, 2011 18:12
xROnx napisał/a: | Podejrzana sprawa z radiem. widać że jest nie włożone w swoje miejsce - odstaje i kto wie czy czasem nie było tam wersji radia z tv/navi a ktoś po prostu dla sztuki wstawił zwykle podstawowe radio z R75 bo tamto nawaliło.Łatwo to sprawdzić - trzeba zobaczyć co jest przy kole zapasowym w bagażniku. |
Co ma byc w miejscu kola, a czego nie powinno byc ?
xROnx napisał/a: | Full opcja to to nie jest - brak czujnika deszczu i wyżej wspomnianego lepszego radia z tv i navi |
Zakladajac, ze gosc senownie wyjasni zajechana kiere i podejrzane radio, to auto jest warte tej ceny ?
kzrr napisał/a: | Dobrze, drukujesz ogłoszenie, jedziesz oglądasz i na miejscu weryfikujesz. Panie nie ma tego i tego i tamtego etc,i masz świetny pretekst do zbicia ceny. Pisał co innego a na miejscu co innego |
Wg Ciebie ile moge urwac i czy w ogole auto jest warte tej ceny ?
Dzieki chlopaki za wskazowki, po cichu licze na nastepne.
Pzdr.,
Łukasz.
xROnx - Pon Lip 25, 2011 18:40
DeVille napisał/a: | Co ma byc w miejscu kola, a czego nie powinno byc ? |
Nie w miejscu koła tylko między kołem zapasowym a wewnętrzną krawędzią komory wnęki koła(jak to nazwać nie wiem ) tam będzie taka czarna skrzyneczka. Jeśli będzie auto powinno mieć wersje radio/tv/navi jeśli w tej komorze nie ma nic za wyjątkiem koła zapasowego takiej wersji radia/navi/tv nie miało.
DeVille napisał/a: | Zakladajac, ze gosc senownie wyjasni zajechana kiere i podejrzane radio, to auto jest warte tej ceny ? |
Ja bym raczej zakładał że gość odpowie że tak już było jak kupił i nic o tym nie wie. Tak jest w większości przypadków. A jak widać na zdjęciach auto nie jest zarejestrowane w PL.
Czy warte swojej ceny? Jeśli pojedziesz zobaczyć auto i będzie w nim wszystko działać(radio, podrzewane fotele, tempomat i inne udogodnienia) silnik będzie chodził ładnie nie będzie kopcił to w sumie tak. W ogłoszeniu masz że do negocjacji więc możesz próbować.
DeVille - Pon Lip 25, 2011 20:23
A czy jest sens sprawdzic go w ASO ?
xROnx - Pon Lip 25, 2011 20:28
DeVille napisał/a: | A czy jest sens sprawdzic go w ASO |
Nie ma już ASO...
DeVille - Pon Lip 25, 2011 20:36
To jest sens jechania do diagnosty/serwisu ?
demerzel - Pon Lip 25, 2011 21:50
DeVille napisał/a: | To jest sens jechania do diagnosty/serwisu ? |
Jeśli po wstępnym obejrzeniu uznasz, że zakup jest prawdopodobny to warto pojechać na stację diagnostyczną gdzie za 50-100zł powinni wykonać normalny przegląd auta. Można je wtedy przy okazji obejrzeć od spodu i sporo dowiedzieć się na temat stanu technicznego elementów zawieszenia i innych części, które doświadczony diagnosta będzie umiał ocenić podczas testów. Za stosunkowo niewielkie pieniądze można uniknąć zakupu nadmiernie wyeksploatowanego auta więc moim zdaniem warto z tego skorzystać (ja tak robiłem).
DeVille - Wto Lip 26, 2011 07:53
Dziekuje
|
|